Podrobná pravidla soutěže Hospůdka roku 2009 naleznete ZDE.

Seznam s krátkým popisem jednotlivých přihlášených v prvním kole najdete níže ve článku.

Soutěžící budeme jednou týdně doplňovat, v novinách je uvidíte vždy v sobotu.

Termín ukončení podávání přihlášek je 15. března 2009. Soutěž potrvá do 30. dubna 2009. Zvítězí provozovna, která získá nejvíce hlasů. Vítěz obdrží certifikát „Hospůdka roku“ a navíc bude čtenářům představena v reportáži Deníku.

Do soutěže se dosud přihlásilo 42 zařízení.

I. KOLO

1. KLUB POHODA - Nám. osvobození 902, Kuřim. Telefon: 530 507 333. Provozní doba: Po-Čt 14-02, Pá 14-04, So 16-04, Ne 16-02. Kuchyně: rychlé občerstvení, pizza a jiné pochutiny. Na čepu: Zlatý Bažant 10, 12, Starobrno 11. Podrobnosti zde:

2. PIVNICE PLZEŇKA - Dědická 547/29, Vyškov. Telefon: 517 344 666. Provozní doba: Po-Ne 16-24. Kuchyně: Klasická jídla i italské speciality podáváme do 24, na čepu: Radegast 10, Velkopopovický Kozel 11, Pilsner Urquell 12. Podrobnosti zde:

3. SPORT BILLY - Mezivodí 2233, Kyjov. Telefon: 518 613 427. Provozní doba Po-Čt 10-23, Pá-So 10-24, Ne 09-22. Kuchyně: K jídlu nabízí hospodskou klasiku: pivní sýr s feferonovým salátem, utopenec, klobás a hermelín v oleji. Na čepu: Krušovice - Výčepní 10, Mušketýr 11, Jubilejní 12. Podrobnosti zde:

4. RESTAURACE ADÉLKA - Pustiměřské prusy 80, Pustiměř. Telefon: 517 357 275. Podrobnosti zde:

5. HOTEL ALTHANSKÝ PALÁC - Horní náměstí 3, Znojmo. Telefon: 515 221 192. Provozní doba: Po-Čt, Ne 10-23, Pá,So - 11-01. Kuchyně: Pochutnáte si na vynikajících steacích na lávovém kameni, speciální špízy, jídla v pánvích a kotlících, na čepu: Krušovice - Mušketýr 11, nealko Starobrno. Podrobnosti zde:

6. RESTAURACE U PAVOUKA - Vranovská 52, Brno. Telefon: 5445 577 157. Provozní doba: Ne-Pá 9-22, So-zavírací den. Kuchyně: přesnídávkové polévky, široký výběr hotových jídel domácí kuchyně a minutková jídla. V pracovní dny ještě připravujeme čtyři druhy poledního menu. Na čepu: Černohorské pivo l0° a 12°, do tašky lahvovou 10°,12°, tmavý Granát 12°, speciální ochucený Borůvkový ležák 11° a nealkoholické pivo Forman. Podrobnosti zde:

II. KOLO

7. HOTEL ATRIUM - Kroměřížská 4, Vyškov. Telefon: 517 333 940. Provozní doba: Po-Čt 7-22:30, Pá,So 7-23:30, Ne 8-22:30 Kuchyně: Široké spektrum gastronomických výrobků, na čepu: Plzeň 12, Gambrinus 11. Podrobnosti zde:

8. HOTEL BERMUDA - Mariánské náměstí 10, Znojmo. Telefon: 515 223 869 . Provozní doba: Po-Ne 8-23. Kuchyně: tradiční moravská kuchyně i kulinářské speciality, na čepu: Hostan 11 a Pilsner Urquell 12 a Velvet 14. Podrobnosti zde:

9. RESTAURACE NA CELNICI - Celnice 1214, Břeclav. Telefon: 519 322 446. Provozní doba: Po-Ne zimní období 8-20, letní 8-21. Kuchyně: mezinárodní, polední menu i minutky, na čepu: Budvar 10. Podrobnosti zde:

10. RESTAURACE U KLAUNA - Olšany 205, Rousínov. Telefon: 517 374 096, 720 107 201. Provozní doba: Po-Čt, Ne 9-24, Pá, So 9-02. Kuchyně: Klasická nabídka kontinentální, na čepu: Starobrno 11. Podrobnosti zde:

11. SHERLOCK HOLMES PUB - Jakubské náměstí 2, Brno. Telefon: 542 214 720. Provozní doba: Po-Čt, So, Ne 11-24, Pá 11-02. Kuchyně: mezinárodní kuchyně i kulinářské speciality, polední menu, na čepu: Gambrinus 10, Velkopopovický kozel 11 a Pilsner Urquell 12, Hoegarden, Stella. Podrobnosti zde:

12. RESTAURACE "U JIŘÍHO - Obůrka 17, Blansko. Telefon: 516 412 378. Provozní doba: Po 11-15, Út-Čt 11-22, Pá,So 11-23, Ne 11-18. Kuchyně: ve staročeském stylu, polední menu, na čepu: Gambrinus 10, Velkopopovický kozel 11, Pilsner Urquell 12. Podrobnosti zde:

III. KOLO

13. RESTAURACE KUŽELNA - Melkusova 42, Znojmo. Telefon: 515 210 595. Provozní doba: Po-Čt 10-23 Pá,So 10-24 Ne 10-20. Kuchyně: tradiční česká i mezinárodní, na čepu: Hostan 11. Podrobnosti zde:

14. HOTEL SELSKÝ DVŮR - Cukrovarská 480, Vyškov. Telefon: 517 331 250 (252). Provozní doba: Po-So 11-23, Ne 11-22. Kuchyně: tradiční česká kuchyně a minutky, denní menu,na čepu: Gambrinus 10, Pilsner Urquell 12, nealko Radegast Birell. Podrobnosti zde:

15. F.A. BAR - Šimáčkova 3, Brno-Líšeň. Telefon: 581 706 161,606 123 111. Provozní doba: Po-Ne 11:30-22:00. Kuchyně: 14 druhů pizzy, utopenec, klobása, nakládaný hermelín s brusinkami, na čepu: Gambrinus 10 i 11, Pilsner Urquell 12, míchané nápoje. Podrobnosti zde:

16. HOSTINEC U KAŠNY - Francouzská 15, 602 00 Brno. Telefon: 545 244 762, 602 748 062. Provozní doba: Po-Pá 11-24, So 17-24, Ne 15-24. Kuchyně: bohatý výběr jídel, polednímenu, na čepu: Braník 10, Staropramen 12. Podrobnosti zde:

17. RESTAURACE U NEŠPORŮ - Celnice 1214, Břeclav. Telefon: 519 324 173. Provozní doba: Po-Ne zimní období 8:30-21, letní 9-22. Kuchyně:mezinárodní, polední menu, minutky, na čepu: Budvar 10. Podrobnosti zde:

18. RESTAURACE "U RAKA - Mariánské údolí 187, Brno-Líšeň. Telefon: 544 211 360. Provozní doba: Út-Ne 12-22. Kuchyně: klasická kuchyně, minutky, na čepu: Budvar 10 i 12. Podrobnosti zde:

IV. KOLO

19. HOTEL N - Přímětice 62, Znojmo. Telefon: 515 228 164 . Provozní doba: Po-Ne 8-23. Kuchyně: tradiční česká i mezinárodní, na čepu: Hostan 11, Pilsner Urquell 12. Podrobnosti zde:

20. RESTAURACE K Rudolfskému návrší - Minská 34, Brno. Telefon: 732 606 579. Provozní doba: Po-Pá 10:30-22:30, So15-22:30, Ne 10:30-22:30. Kuchyně: klasická kuchyně, minutky, Po-Pá polední menu – výběr ze 4 jídel, od 10:30 do 13:30, na čepu: Starobrno 10 i 11, točená Kofola. Podrobnosti zde:

21. HOSPŮDKA U VÁCLAVA - Pavla Perky 390, Veverská Bitýška. Telefon: 549 420 108, 777 171 304. Provozní doba: Po 10.30-15, Út-Čt 10.30-22, Pá 10.30-24, So 11-24,Ne 11-22. Kuchyně: klasická kuchyně, minutky, polední menu, na čepu: Starobrno 10 i 11, Svijany-kvasnicové pivo, točená Zulukola. Podrobnosti zde:

22. HOSPODA U Bartošů - Dolní 472, Lanžhot. Telefon: 519 336 660. Provozní doba: Po-Pá 10-22, So, Ne 10-23. Kuchyně: domácí Lanžhotské řízky, kachna s lokšemi, na čepu: Radegast 10. Podrobnosti zde:

23. Pizzeria PERFETTO - Karlova 157, Veselí nad Moravou. Telefon: 518 323 944. Provozní doba: Po-Čt, Ne 11-22 Pá,So 11-24. Kuchyně: italské pizzy, tradiční česká i mezinárodní, na čepu: Gambrinus 10, Velkopopovický Kozel 10 černé, Pilsner Urquell 12, Nealko Radegast Birell. Podrobnosti zde:

24. U KRÁLE JANA LUCEMBURSKÉHO - VLRZ - Víta Nejedlého 1, Vyškov. Telefon: 973 452 571 (555). Provozní doba: Po-Pá 11-22, Ne 18-22. Kuchyně: stálá nabídka jídel, denní menu 11-14, na čepu: Gambrinus 11, Velkopopovický Kozel 11, Pilsner Urquell 12, točená Kofola. Podrobnosti zde:

V. KOLO

25. POHÁDKOVÁ HOSPŮDKA - Dobrovského 82, Brno. Telefon: 608 226 664, 549 240 187. Provozní doba: Po-Ne 11.30 – 24.00. Kuchyně: klasická evropská kuchyně, steaky na grilu, bramborářové speciality, pečená žebra: Starobrno 11, Starobrno černá 11, točená Kofola. Podrobnosti zde:

26. Restaurace Letiště u Kopinců - Brňany 1, Vyškov, 682 01. Telefon: 517 348 348. Provozní doba: Po-Čt 10-22, Pá+So 10-23, Ne 10-21 - déle po dohodě. Kuchyně: závodní stravování – denní menu 10-14 hod, stálý jídelní lístek, denní výběr hotových jídel, na čepu: Starobrno 11, Krušovice Mušketýr 11, Zlatý Bažant 12, Nealko Fríí, žlutá limo a kofola. Podrobnosti zde:

27. Restaurace U JEROUŠKŮ - Rozdrojovice 184 e, Kuřim. Telefon: 607 575 605. Provozní doba: Po-Čt 15-21, Pá-Ne 15-22, léto Po-Ne 11-23. Kuchyně: Smažená jídla a klobásy dle jídelníčku, na čepu: Starobrno 10, 11, Fríí a černé Starobrno. Podrobnosti zde:

28. Restaurace U Veselské brány - Veselská 21, Strážnice. Telefon: 736 655 616. Provozní doba: Po-Čt 10.30-22, Pá 10.30-24, So 16-24. Kuchyně: polední menu, lidová jídla na přání, na čepu: Radegast 10 . Podrobnosti zde:

29. Restaurant U SMRKU - Luleč 215, Luleč. Telefon: 517 353 425, 777 737 640 . Provozní doba: Ne-Čt 11-22, Pá,So 11-24. Kuchyně: Více jak 100 druhů jídel z několika světových kuchyní, denní menu s rozvážkou, na čepu: speciální Maestro 11, Litovel 11, Pilsner Urquell 12. Podrobnosti zde:

30. RESTAURACE U KULISÁKA VÁCLAVA - Jarošova tř.5, 602 00 Brno. Telefon: 774 196 712. Provozní doba: Ne-Čt 11-22, Pá,So 11-24. Kuchyně: klasická evropská kuchyně, minutky, polední menu – výběr ze 4 jídel + VIP menu od 10.30 do 14.00, na čepu: Starobrno 10 i 11, točená Kofola. Podrobnosti zde:

VI. KOLO

30. Restaurace VINOPA - Hlavní 666/2 , Velké Pavlovice. Telefon: 776 644 898. Provozní doba: Po-Čt 10-23, Pá ,So 10-24, Ne 10-22. Kuchyně: Místní speciality, moravská hotová jídla, minutky, grilované speciality. Na čepu: Gambrinus 10, Pilsner Urqell 12, Radegast Birel, Kofola orginál. Podrobnosti zde:

31. Penzion a hospůdka na Veselce - Jihlavská 46 , Troubsko. Telefon: 775 288 592, 606 503 086. Provozní doba: Po – So 9.30 -23.00, Ne 9.30-22.00. Kuchyně: Možnost snídaní, obědů i večeří, denně několik druhů menu (5-7), velký výběr jídel ze stálého jídelního lístku. Na čepu: Starobrno Medium 11, ZULU limo. Podrobnosti zde:

32. Penzion U Kalábů - Olšany 11, Rousínov. Telefon: 517 / 374 148 , 603 203 108. Provozní doba: Po – Pá, Ne 12 -22 , So 12 – 23 hod. Kuchyně: stálý jídelní lístek, minutky, olšanské speciality, česká kuchyně, roštování selátka, speciality na roštu. Na čepu: Plzeňský Prazdroj 12, Gambrinus Exelent 11, Original Kofola, Coca-cola produkty. Podrobnosti zde:

33. Restaurace Styl Klub - Nosálovská 55, Vyškov, 682 01. Telefon: 517 343 221. Provozní doba: Po-Ne 14 - 23 po dohodě i déle. Kuchyně: stálý jídelní lístek, pouze minutková kuchyň. Na čepu: Vyškov 11, Zubr 11, Maestro 13, Kofola. Podrobnosti zde:

34. Restaurace u Piráta - Dobrovského 1, Vyškov. Telefon: 517 348 925. Provozní doba: Po-Čt 10-22, Pá+So 11-24, Ne 11-21 - po dohodě déle. Kuchyně: Italská, závodní stravování – denní menu 10-14 hod, stálý jídelní lístek, denní výběr hotových jídel, na čepu: Starobrno Medium 11. Podrobnosti zde:

35. Pivnice Bristol - Přímětická 1767/ 38, Znojmo. Telefon: 515 225 215 , 602 862 474. Provozní doba: Po - Ne 10 – 22. Kuchyně: od pondělí do pátku denní nabídka, víkendové menu, pizza menu 10 druhů, minutky i klasická kuchyně. Na čepu: Zubr 10, Černá Litovel 10, Litovel 11, i 12, Šerák 11, Holba 11. Podrobnosti zde:

36. Penzion a hospůdka na Veselce - Jihlavská 46 , 664 41 Troubsko. Telefon: 775 288 592 , 606 503 086. Provozní doba: Po – So 9.30 -23.00, Ne 9.30-22.00. Kuchyně: Možnost snídaní, obědů i večeří, denně několik druhů menu (5-7), velký výběr jídel ze stálého jídelního lístku. Na čepu: Starobrno Medium 11, ZULU limo. Podrobnosti zde:

VII. KOLO

37. EAT ART GALLERY, s.r.o. Penzion, Galerie - Kapucínská 1, Mikulov. Telefon: 724 900 204. Provozní doba: Po-Ne 10-17 v sezoně 10-22. Kuchyně: snídaně a nabídka jednotného menu speciálně sestaveného dle receptů „zapomenuté“ české kuchyně. Připravujeme kulinářská překvapení nejen pro turisty, ale i pro domácí hosty, momentálně každý týden speciality z kuchařky Národů Podyjí, na čepu: Heineken. Podrobnosti zde:

38. Hospůdka na Lhotce - U hřiště 222, Lhota u Lysic. Telefon: 773 645 914. Provozní doba: St 17-22, Pá 18-24, So 14-24, Ne 14-22. Kuchyně: Tradiční česká Na čepu: Černá Hora. Podrobnosti zde:

39. Nova Cafe – kavárna a restaurant - Tyršova 665/6 Vyškov. Telefon: 737 408 608. Provozní doba: Po-Čt 15-22, Pá So 15-24, Ne 15-22 - po dohodě i déle. Kuchyně: denně lahůdky dle nabídky, výběr hotových jídel (letní sezona) na čepu: belgický ležák Stella, Staropramen Granát. Podrobnosti zde:

40. Restaurace LUXOR - Komenského 608, Kyjov . Telefon: 739 105 002. Provozní doba: Ne-Čt 11-23, Pá a So 11.02 nebo dle potřeby. Kuchyně: Tradiční česká i mezinárodní, minutky, pizza, polední menu – výběr ze 4 jídel, sleva na nápoj a doplněk k jídlu. Na čepu: Staropramen 10 a 12, Hoegarden. Podrobnosti zde:

41. Restaurace POD KLUCANINOU - Horova 958 , 666 03 Tišnov. Telefon: 594 415 322. Provozní doba: Ne-Čt 10-22, Pá a So 10-23 . Kuchyně: pravidelné gastronomické dny – Martinská husa, 15-letá tradice Zvěřinových hodů, MEXICKÁ KUCHYNĚ, DOMÁCÍ ZABÍJAČKA… , týdenní menu. Na čepu: Starobrno Medium 11, Starobrno Tradiční 10 světlé i tmavé, bez alkoholu Starobrno Fríí. Podrobnosti zde:

42. Pivnice U ARGOŠA - Drnovská 4/50, 682 01 Vyškov. Telefon: 605 259 531 (606 343 323). Provozní doba: Po-Čt, Ne 14-23, Pá a So 14-02. Kuchyně: hospodská klasika - utopenec, klobáska, domácí škvarková pomazánka, na čepu: Černá Hora 10, 11, kvasnicové Kvasar a Borůvkové pivo, točená Grena. Podrobnosti zde: