Jihomoravská zástupkyně Adéla Procházková z Troubska na Brněnsku se cítí mnohem lépe už teď. A hlavně i lépe vypadá. „Sice se každý den nevážím, ale váha už teď ukazuje méně než před třemi týdny," usmívá se mladá žena.

Změnila jídelníček, začala pravidelně cvičit a cítí se lépe i psychicky. „Jídelníček má viditelný efekt. Vždycky jsem se budila otupělá, teď už to tak není. Manžel říkal, že mu připadám hubenější. Možná mě chtěl podpořit, ale potěší to," říká Procházková. V neděli si jde poprvé zacvičit do fitness Powerplate v Pekařské ulici v Brně.

Podaří se paní Procházkové dostat na váhu, kterou měla před otěhotněním? Její strasti, ale i úspěchy sledujte v seriálu Fit s Deníkem.

S dodržováním režimu nemá žádný problém. „Zatím mi to jde. Trenér Václav Krejčík mi pochválil jídelníček a dokonce mi ubral ze cvičení. Prý je lepší cvičit jen třikrát týdně půl hodiny než každý den čtvrt hodiny. To mě potěšilo," přiznává soutěžící.

V jídle má od trenéra volnost. „Nic nám nezakázal. Jen poradil, jak si poskládat jídlo rozumně. Když má člověk chuť na něco nezdravého, má si to raději dát dopoledne, ale ne večer a hlavně s rozumem," vysvětluje.

Unikátní reality show Fit s Deníkem.

Přesto, že může jíst, co chce, hlídá se. „Snídám domácí müsli, které si vyrábím. Smíchám různé druhy vloček, ořechy, semínka, kousek čokolády. Přidávám k tomu bílý jogurt. Anebo jím domácí žitný chleba, který si s manželem pečeme. Takže to střídám. K chlebu přidávám máslo, sýr nebo tofu," sděluje. Často si dělá i koktejly ze smoothie makeru, který každá ze soutěžících dostala.

Maso z jídelníčku vypouští už několik let. „Musím bílkoviny doplňovat jinak. Dříve jsem dělala klasickou chybu, že jsem vynechala maso a ničím ho nenahradila. Teď se víc hlídám, abych měla dost bílkovin. A jím třeba vejce nebo tofu. Dneska mám špenát, brambory a vejce," popisuje svůj páteční oběd.

Úplná vegetariánka ale prý není. „Občas si dám rybu, ale salámy nebo uzeniny nejím vůbec," říká.

V pondělí oslaví devětadvacet let. Dort i zákusky si ale na oslavě odpustí. „Dorty nemám ráda. Budeme mít posezení s kamarádkami, které mají rády zdravou výživu. Takže se nebojím, že by mě lákaly na sladkosti," směje se oslavenkyně.

Příští týden se Deník Rovnost zaměří na to, jak se soutěžící Adéle daří cvičení.