VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Glamour je perfektní. Od jídla až po obsluhu

Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Brněnská restaurace Glamour si dává záležet na každém detailu. Kvalitní jídlo, profesionální obsluha i nahřáté talíře jsou samozřejmostí.

7.1.2012 8
SDÍLEJ:

Restaurace Glamour v Hybešově ulici - netradiční gurmánský zážitek.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Elegance, šarm, půvab nebo přitažlivost. Asi tak lze do češtiny přeložit význam původně anglického slova glamour. Stejných měřítek se drží i brněnská restaurace Glamour v Hybešově ulici.

„Nabízejí jednoduchý, ale perfektní gastronomický zážitek. Dbají na detaily,“ říká provozovatel a šéfkuchař restaurace U Dřevěného stolu Jiří Dlapka. Restauraci hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Interiér podniku je laděný do bílých, černých a červených barev. Na stěnách jsou tapety se složitými ornamenty. Dojem luxusu dotvářejí originální lustry. Ze stěn se z obrazů a fotografií dívá na návštěvníky herečka Audrey Hepburnová, která je ztělesněním slova glamour.

Na jídelním lístku najdou lidé mezi hlavními jídly těstoviny i chody ze všech druhů mas. Nabídka není zbytečně rozsáhlá. „Recepty jsou zajímavé a nepřekombinované. Lístek je srozumitelný a přehledný,“ upozorňuje Dlapka. Líbí se mu, že v lístku je u každého jídla doporučená vhodná příloha.

Hodnotitele hned po vstupu do restaurace oslnila profesionalita obsluhy. „Číšník je krásně oblečený. Po place se pohybuje s jistotou a elegancí. Dodržuje všechna pravidla, například servírování pokrmů z pravé strany. Navíc umí pohotově odpovědět na všechny otázky,“ chválí Dlapka.

Jako polévku si objednává bramborový krém s restovanými houbami. V kuchyni si podle něho správně dali záležet, aby před servírováním nahřáli talíře. „Krém je příjemně jemný. Vyniká chuť brambor, kuchař se vyvaroval všech umělých ochucovadel. Je poznat, že pečivo k polévce si také upekli sami,“ pochutnává si hodnotitel.

Nadchlo ho i hlavní jídlo. Vepřová panenka pečená v pancettě, což je typ italské slaniny. Jako přílohu k masu si kuchař objednal šťouchané brambory. „Nemám co vytknout. Maso je středně propečené. Přesně, jak jsem si přál. Je jen nasolené a jemně opepřené. Navíc nepodávají přehnaně velké porce jako ve většině restaurací. Člověk se má nasytit, ale ne přejíst,“ myslí si Dlapka.

Také pstruh s bramborami, zeleninou a bylinami, pečený v papírové papilotě, chutná skvěle. Maso je měkké a šťavnaté a opět jen decentně ochucené. V jídle vyniká chuť čerstvých bylin a pečené zeleniny. Kromě okurků a rajčat najdou lidé v jídle i lilek a chřest či žampiony.

Tečka bez chyby

Dokonalou tečkou za gastronomickým zážitkem je podle Dlapky dezert Mousse au chocolat. Jde o chlazenou čokoládovou pěnu z hořké čokolády, smetany, másla a vajec. „Opět si ji připravili sami. Není to žádný předkoupený polotovar,“ říká šéfkuchař.

Noblesní prostředí restaurace Glamour se podle Dlapky hodí k obchodní schůzce, romantické večeři i rodinné oslavě. „Kdybych potřeboval u oběda udělat dobrý dojem na obchodního partnera, vzal bych ho sem,“ říká šéfkuchař.

#nahled|https://g.denik.cz/50/89/infografika_glamour_restaurace_denik_flash_big.jpg|https://g.denik.cz/50/89/infografika_glamour_restaurace.jpg|Restaurace Glamour.#

Autor: Klára Židková

7.1.2012 VSTUP DO DISKUSE 8
SDÍLEJ:
Unikátní hudební projekt festivalu Moravský podzim na brněnském výstavišti sledovaly tisíce lidí. Součástí orchestru byly míchačky, sanitky, dělostřelci a také sedm brněnských pěveckých sborů.
23

Výstřely, řev fanoušků Komety a sirény. V Brně zazněla nejhlasitější symfonie

Lídr jihomoravské kandidátky KSČM hlasuje ve sněmovních volbách.

Pojezný k neúspěchu ve volbách: Lidé se obrátili na populistické strany

Kominíci na roztrhání. Lidé čekají i měsíce na kontrolu

Jižní Morava – Topná sezona začala letos už v půlce září. Lidé řeší kontroly a čištění komínů na poslední chvíli. Kominíci mají plné kalendáře dlouho dopředu.

Nová vláda bude průšvih, nebo velký průšvih, říká Pirát Radek Holomčík

Jižní Morava /ROZHOVOR/ - Ve volbách do poslanecké sněmovny skončili Piráti na třetím místě. „Výhra ANO znamená dlouhodobé selhávání demokratických stran,“ říká nový jihomoravský poslanec a Pirát Radek Holomčík.

V maloměřické textilce opravili turbínu. Majitel plánuje i další rekonstrukce

Brno - Látky se v textilní továrně v brněnských Maloměřicích nevyrábí už pětadvacet let. Po tu dobu továrna stála bez využití a chátrala. Nyní se majitelé rozhodli opravit alespoň její malou část. Vyměnili původní Kaplanovu turbínu.

Pivarník se vrací do Plzně. Předposlední Zbrojovka se pokusí překvapit

Brno /INFOGRAFIKA/ – Ve Zbrojovce odkoučoval pouze jedno soutěžní utkání a v tom dalším se vrací na místo, které zná velice dobře. Brněnský trenér Roman Pivarník v neděli od pěti hodin odpoledne povede své svěřence do boje proti suverénní Plzni, která v nejvyšší fotbalové soutěži zatím neztratila ani bod.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení