Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

K dokonalosti na střeše chybí jenom krůček

Brno-střed /TEST RESTAURACÍ/ - Výborná poloha, příjemná obsluha, dobré jídlo. A přesto stále krůček od ideálu. Tak lze charakterizovat restauraci Café Restaurant M-Palác.

10.9.2011 1
SDÍLEJ:

Restaurace Café Restaurant M-Palác. Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

V dalším dílu seriálu Deníku Rovnost ji spolu s redaktorem hodnotil šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler.
Podnik má jasný poznávací znak, který je zároveň jeho největší výhodou. Jídlo a pití totiž návštěvníkům nabízí v patnáctém patře brněnského M-Paláce. „Je tu opravdu krásný výhled na celé město. Ani jsem nevěděl, že něco takového v Brně je,“ neskrývá nadšení šéfkuchař.

Pěkný pohled je i na ochotnou servírku, která přispěchá s jídelními lístky prakticky hned po usednutí hostů.
Jídelní lístek už ovšem oku tolik nevyhovuje. „Jídel v něm není moc, což je dobré. Jenže zamrzí pravopisné chyby v názvech. Pokud sem vezme nějaký byznysmen na oběd svoje anglické či francouzské kolegy, určitě se podiví,“ tvrdí Rimpler. Jako příklad jmenuje foie gras, které lístek nesprávně uvádí jako foya grass.

Neprofesionálně působí i škrty v lístku. Cena třetinky plzeňského piva je propiskou přepsaná z 25 na 35 korun, stejně tak cena grilované pražmy se zvedla ze 110 na 210 korun. „Majitelé by se také měli rozhodnout, jestli budou, či nebudou uvádět gramáž. V lístku někde je, jinde ne,“ upozorňuje šéfkuchař.

Polévku dává lístek na výběr jen jednu. Podle páteční nabídky to je žampionový krém. „Výběr mohli doplnit třeba o vývar,“ radí Rimpler.
Jídlo je na stole prakticky hned. „Polévka je dobrá. Trochu vadí jen hrudky, které v ní plavou,“ hodnotí odborník.

Jako hlavní chod přináší servírka hovězí biftek s pepřovou omáčkou a opečenými brambory a pásky pečeného lososa s vařenými brambory. „Ryba je dobře udělaná, není vysušená. I když spíš než pásky lososa to jsou kousky,“ upřesňuje Rimpler.

Nedotažené omáčky

Trochu mu vadí bylinková omáčka. „Cítím hlavně sušené bylinky. Přitom stačí ji na konec dochutit třeba čerstvým koprem. Také mohla být zvlášť v misce. Když chci zrovna vychutnat jen rybu, nejde to,“ říká Rimpler. Omáčka je podle něj také přehnaně hustá.
Spíš kaši připomíná také pepřová omáčka k bifteku. „Působí možná až trochu sraženě,“ přemítá šéfkuchař. Oceňuje nicméně, že je v omáčce čerstvý pepř. Samotný středně propečený steak je velmi dobrý, nelze mu nic vytknout.

Celkově hodnotí Rimpler restauraci velmi dobře. „Určitě bych se sem vrátil zase na nějaké jiné jídlo. Skvělé prostředí a moderní vybavení ale může kuchař doplnit také propracovanějším vzhledem jídla. K výbornému hodnocení chybí opravdu jen drobnosti,“ uzavírá šéfkuchař Rimpler.

#nahled|https://g.denik.cz/50/e7/infografika_brno_restaurace_mpalac_denik_flash_big.jpg|https://g.denik.cz/50/e7/infografika_brno_restaurace_mpalac.jpg|Restaurace Café Restaurant M-Palác. #

Autor: Petr Jeřábek

10.9.2011 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:
Ilustrace bydlení a stavby bytových domů.

Zelená pro dalších čtyři sta bytů. Nový komplex v Králově Poli získal povolení

Ilustrační foto.

V minulém režimu odmítli jít na vojnu. Vrchní soud přehodnotil vinu šesti mužů

NAŠI PRVŇÁČCI: školáci z Neslovic, Ostrovačic, Tetčic, Tišnova a Zbýšova

Brněnsko – Podívejte se na tablo novopečených prvňáčků z tišnovské základní školy ve Smíškově ulici a neslovické, ostrovačické, tetřické a zbýšovské základní školy. Prostřednictvím našeho seriálu Naši prvňáčci bude redakce představovat tabla jednotlivých prvních tříd základních škol. Rodiče a blízcí žáků každou středu najdou v tištěném vydání na straně 4 a na webu prvňáčky z regionu. Deník si tak mohou koupit na památku.

Dvanáct volebních lídrů ve dvanácti rozhovorech: čtěte Deník Rovnost

Jižní Morava - Existuje celkem dvanáct politických uskupení, které mají reálnou šanci dosáhnout na tříprocentní volební výsledek. Tedy kdyby letošní parlamentní volby byly jen na jihu Moravy. Alespoň to tvrdí poslední předvolební průzkum preferencí, které exkluzivně pro Deník připravila firma SANEP.

Hasiči nacvičovali záchranu zaklíněného člověka. Zpod trolejbusu z kovošrotu

Brno - Zvedání několikatunového trolejbusu si vyzkoušeli hasiči v brněnském kovošrotu. Pracovníci všech směn ze stanic Brno-město si tak nacvičili náročnou činnost. Rychlost jejich zásahu totiž jednou může zachránit lidské životy.

VOLEBNÍ ONLINE: Ptejte se lídra KDU-ČSL a poslance Jiřího Miholy

Jižní Morava – Jiří Mihola je lídr jihomoravské kandidátky KDU-ČSL pro volby do poslanecké sněmovny. Ve čtvrtek od 11 do 12 hodin odpoví na dotazy čtenářů na www.rovnost.cz.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení