Most, který je jen zastřešená lávka, umožňuje studentům rychle přecházet mezi budovami fakulty. „Původně jsme uvažovali o uzavření ulice a vzniku náměstí. Město ale návrh zamítlo," uvedla mluvčí univerzity Radana Kolčavová.

Na lávku z dob svých studií na fakultě vzpomíná Tobiáš Tyc. „Vraceli jsme se s přáteli ze zasedání studentské unie, mířili jsme na most kvůli ochutnávce vín, která byla určená pro fakultní ples. To bylo samozřejmě příjemné, jenže na mostě velmi foukalo a my jsme promrzli na kost," řekl.

Lávka BožetěchovaTyp: zastřešená lávka
Rok stavby: 2007
Autor návrhu: Ateliér 2002
Délka: 26 metrů
Zajímavost: lávka měla být jen provizorní do otevření královopolských tunelů, které fungují od roku 2012

Stavba lávky souvisela s projektem opravy kartuziánského kláštera. Budovy propojuje i původní podzemní štola. „Využili jsme ji pro kolektor pro inženýrské sítě. Kolektor prochází hlavním klášterním nádvořím a ústí do všech objektů. V historickém areálu tak nemusíme v budoucnu kopat. Ve zdech budov kláštera nejsou žádné dráty, vedou v podlahách u stěn v kolektoru, ke kterému je snadný přístup," doplnila Kolčavová.

Stavbu projektoval Ateliér 2002. „Vzdušné prostory areálu kláštera mají velkou hodnotu právě díky své osobité atmosféře. Po koupi protějších pozemků univerzitou jsme mohli potřeby fakulty vyřešit tak, aby genius loci kláštera zůstal zachovaný," uvedl autor studie Vladislav Vrána při otevření stavby.