VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Mamut Pub se v poledne mění v továrnu na jídlo

Brno - Za továrnu na jídlo označil brněnskou restauraci Mamut Pub zástupce šéfkuchaře z Bobycentra Jan Seibert při svém premiérovém testu pro Deník Rovnost. Přestože má podnik z ulice Bašty informacemi nabité internetové stránky i vývěsní štít, zásadní údaj se testovací tým dozvěděl až u stolu od číšníka. Z jídelního lístku se totiž nedá v poledne nic objednat. Kuchyně vydává pouze menu.

18.10.2008
SDÍLEJ:

Restaurace Mamut pub.Foto: DENÍK/Tomáš Škoda

Hostům tak nezbývá nic jiného, než zapomenout na steaky v jídelním lístku a vybírat z pěti druhů „hotovek“. „Asi bychom si tady večer pochutnali. Vaří tu z kuřecího, vepřového i roštěnky z hovězího masa,“ konstatuje smutně Seibert a objednává si jedno z nabízených menu.

Jídlo je na stole téměř okamžitě. Už nad polévkou však kuchaři z Bobycentra klesá brada. Její bramborová verze sice správně probudila chuť k jídlu, ale nepřipravila žaludek na druhý chod. „Spíš jen polechtá bránici a je studená,“ suše hodnotí množství a teplotu polévky Seibert. Nelíbí se mu ani její složení. Kukuřice, hrášek a fazolky podle něj nemají v bramboračce co dělat. „Kuchař dal do polévky mraženou zeleninu, přitom v ní chybí kapusta a houby. Alespoň česneku a majoránky je akorát,“ soudí odborník.

Hlavní jídlo se mu pro změnu líbí. „Masa je dost, je šťavnaté a chutné,“ tvrdí Seibert o kuřecích medailoncích na žampionech. Výhrady má jen k šunkové rýži. „Správně by měla být šunka orestovaná na másle a podušená v páře s rýží tak, aby rýže převzala její chuť. Toto je jen nahrubo nakrájená šunka vhozená do rýže,“ popisuje kuchař.

Za Halloweenské překvapení pak označuje druhé hlavní jídlo – těstoviny s kuřecím masem, špenátem, česnekem a smetanou. „Pokud vařím se špenátem, nedávám jako přílohu tříbarevné těstoviny. To je pak barev jak při Halloweenu,“ říká Seibert. Chuťově však příloha strašidelná není a kuchař v “Mamutovi“ si zaslouží ocenění za použití listového špenátu.

Na stěnách restaurace si mohou hosté přečíst nejrůznější hlášky. Nápisy „Tady víme, jak má chutnat“ nebo „Na sekeru nedáváme“ korunuje upozornění na číšníkově zádech „Já jsem tvůj barman“.

Na objednávku kávy a zákusků musí testovací tým „svého“ barmana vyhlížet. Dočkává se po deseti minutách. Ochutnávku tiramisu by si však měli hosté v této restauraci rozmyslet. Vanilkový puding s piškoty posypaný kakaem umí dětem připravit každá průměrná hospodyňka. O mascarpone nebo piškotech namočených v silné kávě zdejší kuchař asi neslyšel. „Kafe je ale dobré,“ uzavírá Seibert smířlivě test.

Pivaři se vyřádí

Když už Mamut Pub neoslní jídlem, má v rukávu jiný tahák. Hlavně pro žíznivé hosty. Ti si totiž mohou sami natočit pivo. U každého stolu je vlastní pípa a restauraci vévodí soutěžní tabule, na které se ukazuje počet vyčepovaných piv. Hosté si navíc mohou vybrat z obrovské nabídky pivních specialit, jakými jsou topinky, klobásy, sýry, utopenci. „Kdo jde večer na pivo, ten se tu vyřádí,“ dodává uznale Seifert.

Autor: Gabriela Peringerová

18.10.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Stříhání keřů. Ilustrační foto.

Větve chytají do pasti řidiče i chodce. Majitelé je odstraní až po výzvě

Mladý hokejista brněnské Komety Martin Nečas.

Dobří holubi se vracejí. Martin Nečas míří zpět do Komety

Přehradu zamkl vedoucí lodní dopravy zlatým klíčem. Plavební sezona skončila

Brno /FOTOGALERIE/- Naposledy pro letošní rok se v neděli v podvečer svezli lidé na lodích brněnského dopravního podniku na Brněnské přehradě. Jednasedmdesátá plavební sezona skončila. Přehradu pro lodě symbolicky zamkli zlatým klíčem.

AKTUALIZOVÁNO

Jasno bylo už v poločase. Zbrojovka jede z Plzně bez bodu

Plzeň, Brno – Vyslechl si sice potlesk a skandování fanoušků, jenže ne z úst těch brněnských. Nového trenéra Zbrojovky Romana Pivarníka vřele přivítali příznivci Plzně, kterou ještě v minulé sezoně vedl. Návrat do známých míst se mu ale nepovedl. Brno v jedenáctém prvoligovém kole prohrálo na hřišti vedoucího týmu tabulky 0:3 a je dál předposlední. „Po fotbalové stránce se Plzni nemůžeme rovnat, ale chtěli jsme ji víc potrápit,“ posteskl si Pivarník.

AKTUALIZOVÁNO

Rozhodla oblíbenost. Kroužky vynesly do sněmovny bývalého hejtmana i primátora

Jižní Morava – Lékařský titul i všeobecná oblíbenost zamíchaly s pořadím nových poslanců, kteří ve sněmovně usednou. Možnosti zvolit konkrétního člověka pomocí kroužkování využila třeba Zdena Holomková z Březiny na Brněnsku. „U voleb jsem zakroužkovala kandidáta, kterého osobně znám. Vím, že pro naši obec dělá hodně a zaslouží si to,“ vysvětlila.

Výstřely, řev fanoušků Komety a sirény. V Brně zazněla nejhlasitější symfonie

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Vstup pouze na vlastní nebezpečí a se špunty v uších. Takové doporučení dostaly stovky lidí, které se v sobotu večer vydaly na brněnské výstaviště. Zazněla tam nejhlasitější skladba světa, Symfonie sirén. Dílo poprvé představil jeho tvůrce Arsenij Avraamov v roce 1922 v ázerbajdžánském Baku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení