VYBRAT REGION
Zavřít mapu

mju:z: Kuchař má jasno, obsluha je mimo

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jídlu v restauraci [mju:z] není co vytknout. Podle odborníka ale musí restaurace ještě zapracovat na školení obsluhy a nabídce dezertů.

5.11.2011 2
SDÍLEJ:

Restaurace [mju:z] v Brně.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Jídelní lístek je tak krátký, že se vejde na jednu stranu A4. Přitom nabízí jeden druh jídla z každého druhu masa. Od ryby až po telecí. „Suroviny tak jsou pořád čerstvé a vybere si každý. Masožravec, vegetarián, a dokonce i žena,“ chválí jídlo v [mju:z] Restaurant & Music Club odborník na zážitkovou gastronomii a kuchař restaurace Boulevard Ivo Ševčík. Podnik hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

„Interiér je příjemný a dobře členitý. Stoly nejsou namačkané na sobě. Každý tak má dostatek soukromí. Klidně bych sem zašel i na pracovní oběd,“ říká po vstupu do restaurace Ševčík.

Vkusné jsou podle něj i staré fotografie Brna. „Restaurace ale zaslouží vymalovat,“ ukazuje na odlupující se omítku na stropě.

Kvalitní nabídka

Jídelní lístek je podle Ševčíka sestavený správně. „Například jedna ryba, v tomto případě modrohlav, úplně stačí. Je to alespoň záruka, že bude čerstvá,“ usuzuje.

Námitky nemá ani k předem předepsaným přílohám. „Pokud je kuchař odborník, ví, co se k čemu nejlíp hodí a jaké chutě se dobře doplňují. Vytýkám jen nabídku dezertu. Výběr ze dvou druhů bábovek je poněkud jednotvárný,“ říká kuchař. Kapustovou polévku i hovězí vývar přináší obsluha ve velkých mísách. „Představoval jsem si to jinak, ale je výborná,“ hodnotí Ševčík kapustovou polévku. Ani vývaru není co vytknout. Maso je jemné a mrkev chutná skutečně jako mrkev. „Je čerstvá a vařená přímo ve vývaru. V hodně restauracích je přitom zvykem, že kuchař po vyvaření zeleninu vyndá a nasype tam sáčkovou. To je špatně,“ vysvětluje. Chválí také použití domácích nudlí. „Poznat jdou na první pohled podle toho, že je každá jinak široká,“ ukazuje do misky.

Druhé jídlo trvá obsluze o něco déle než polévka. „Na to, že restaurace není moc zaplněná, je to zbytečně dlouho,“ poznamenává Ševčík.

Servírka, v pořadí už čtvrtá, která stůl obsluhuje, je zmatená. Neví, kam se kterým jídlem. „Má servírovat zprava a také se zeptat, proč jste nedojedla polévku,“ mračí se Ševčík.

Obličej se mu ale brzy vyjasní při pohledu na jehněčí koleno na červeném víně. „Jestli chutná stejně dobře jako voní, mám se na co těšit,“ usmívá se kuchař.

Při prvních soustech se jeho domněnka potvrzuje. Pochvaluje si i šťouchané brambory. „Maso je krásně jemné a měkké a brambory příjemně máslové. Jen nevím, jestli to dojím. Po polévce je to dost velká porce,“ myslí si odborník.

K dušené vepřové pleci na zelenině servíroval kuchař opečenou bagetu. Výborně se doplňuje se šťávou z masa.

Dezert zklamal

Obsluha si prázdných talířů delší dobu nevšímá. Objednanou bábovku naopak přinese dlouho před kávou a čajem. „Myslel jsem, že malinová bude aspoň s malinovým krémem. Tahle je suchá a je v ní jen pár kousků ovoce,“ ukazuje Ševčík.

Čokoládová bábovka je o něco lepší. Především kvůli velkým kusům hořké čokolády. „Na dezert si příště zajdu raději do kavárny nebo cukrárny. Podle jídla je ale vidět, že se kuchaři vyznají. Dojem restaurace bohužel kazí obsluha, která se o zákazníka vůbec nestará,“ uzavírá kuchař z restaurace Boulevard.

#nahled|https://g.denik.cz/50/44/restaurace_mjuz_brno_denik_flash_big.jpg|https://g.denik.cz/50/44/restaurace_mjuz_brno.jpg|Restaurace mju:z v Brně#

Autor: Anna Fajkusová

5.11.2011 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Tomáš Jablonský.
1

Fotbalista Zbrojovky Jablonský ukončil kariéru

Poškozený les - ilustrační snímek
1

Moravu potrápil silný vítr. Lámal stromy, odnášel střechy, přerušil elektřinu

Opilý muž vedl dvě malé děti. Policie mu naměřila téměř tři promile

Brno /VIDEO/ – Dvě malé děti vedl v pondělí po hlavním nádraží opilý muž. Protože na tramvajovém nástupišti nejistě balancoval a v jednu chvíli málem spadl do kolejí, zavolali svědci, kteří se báli především o bezpečí tříletého a čtyřletého dítěte, strážníky.

AKTUALIZUJEME

Auto u kluziště je nelegální, provozovateli hrozí opakovaná pokuta. Musí zmizet

Brno – Auto jako reklama u kluziště u sochy Jošta na Moravském náměstí je nelegální. V historickém centru města být nesmí, městská část Brno-střed ji musí odstranit. Pokud to provozovatel městské části neudělá, hrozí provozovateli kluziště správní řízení i opakovaná pokuta.

Brněnská zoo nabídne VIP prostor i novou výstavu

Brno – Svatba, oslava narozenin nebo firemní večírek. Možnost uspořádat společenskou událost přímo v brněnské zoo budou mít lidé od příštího roku. Vedení zoo se pro tyto příležitosti rozhodlo postavit nové prostory. „Lidé se budou volně pohybovat po zoo a zároveň slavit v uzavřené budově. Nebudou tím rušit zvířata v okolí,“ vysvětlil ředitel Zoo Brno Martin Hovorka. 

Směna bytových domů za pozemky pro stadiony nebude. Nájemníci si oddechnou

Brno /FOTOGALERIE/ - Domy nesměníme, rozhodli v úterý brněnští zastupitelé. Jednali o osudu devíti nájemních domů, které chtělo vedení města dřívě vyměnit za pozemky podnikatele Libora Procházky u Lužánek. Podle plánů na nich měl vzniknout stadion. Nájemníci jsou tak nyní v bezpečí.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT