Je devět hodin ráno a mlynáři v Heroldově mlýně jsou už tři hodiny na nohou. „Máte něco na převlečení?" vítá mě majitel mlýna Miloslav Knichal. Ví moc dobře, proč se ptá. Jedno je totiž pořád stejné. I dnes se při práci zaručeně ušpiním.
Mlýn pracuje přes týden nepřetržitě. „V pondělí v šest ráno stroje pustíme. Asi za dvacet minut už se sype první mouka," vysvětluje mi mlynář René Slezák, který se stává na celý den mým průvodcem. Svou profesi zná výborně. V Heroldově mlýně pracuje už dvacet let. „Pořád se ale mám co učit. Pracujeme s technikou, která se neustále vyvíjí," říká mlynář.

CELÝ DÍL SERIÁLU SI PŘEČTETE VE ČTVRTEČNÍM VYDÁNÍ BRNĚNSKÉHO DENÍKU ROVNOST.

MARTINA HANUŠOVÁ