Dvě pětadvacetimetrové lávky umožňují překročit koupaliště suchou nohou. „Zároveň metaforicky spojují rušný svět hospod, šaten a města s přírodou údolí Svratky," vysvětlil architekt mostu Petr Hrůša. Ačkoliv se podle něj za třicet let od stavby tento motiv vytratil, na svět přírody se odkazuje i provedení z oceli a dubu.

Mosty na Riviéře
- Účel: pro chodce
- Materiál: dřevo, ocel
- Vznik: 80. léta
- Architekt: Petr Hrůša
- Délka: 25 metrů
- Šířka: 3,2 metru
- Výška nad vodou: 2,7 metru

Dubové dřevo se hodí na stavby ve vlhkém prostředí. „Díky vodě tvrdne. Například Benátky stojí na dubových kůlech," poznamenal Petr Kunc ze společnosti Dubové řezivo. Podle něj je životnost dubu padesát let, může však vydržet i staletí.

Zajímavostí mostů je rovněž to, že jeho parametry nepropočítal statik, ale přímo architekt. „Statik mi řekl, že nemá čas a že to jen zkontroluje. Nakonec má most ještě rezervy," dodal Hrůša.

Ačkoliv se jedná o jedny z mála mostů v Brně, ze kterých mohou lidé skočit, aniž by riskovali vážné zranění, brání jim v tom pravidla provozu. „Je to kvůli bezpečnosti ostatních návštěvníků," uvedla mluvčí společnosti Starez, která koupaliště provozuje, Michaela Radimská.

Mostky využívají i plavčíci pro přehled a zároveň z nich lidé pozorují vystoupení akvabel nebo plavecké závody.