Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nandu’s: zklamání bez razítka a jehněčího

Brno - /TEST RESTUARACÍ, INFOGRAFIKA/ V chladném podniku Nandu's v ulici Úvoz sedíme jen dva. Do dveří vstoupí skupinka dalších tří lidí a roz-pačitě se rozhlíží kolem. „Tady si nesedneme ani si nezajdeme na záchod," má jasno žena.

27.1.2013
SDÍLEJ:

Předražené, studené a nevýrazné. Takové je podle odborníka jídlo v arabském podniku Nandu’s. Výhrady má také k zařízení podniku.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Dveře za ní i jejími společníky se po chvíli zavřou. „Podnik právě přišel o další zákazníky. A vůbec se nedivím," pokyvuje hlavou provozovatel a šéfkuchař restaurace U Dřevěného stolu Jiří Dlapka. Arabskou restauraci Nandu's hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Místo originální arabské restaurace, jak ji popisují internetové stránky, ale návštěvníka čeká spíše bistro. Nabídka visí nad barem, vybudovaným do tvaru písmene „el". Za ním se na grilovací tyči otáčí maso na gyros a prosklená výloha láká na neznámé cukroví.

Návštěvník v bistru najde čtyři malé stolky. Další, vyvýšený je umístěný okolo středového kovového trámu uprostřed místnosti. Lavice ale obklopují stolky jen z jedné strany, a tak se u malé desky stísní s obtížemi maximálně dva zákazníci. Pokud někdo obsadí i středový stolek, zabarikáduje cestu k baru. „Kdyby odstranili tu nevkusnou reklamní ledničku, po-užili místo lavic židle a posunuli část baru," pokouší se Dlapka v hlavě přestěhovat nábytek. Nakonec to vzdává. „Ne, je to od základů úplně špatně," přemítá.

U pultu objednává jehněčí vývar a salát. Muž za barem pokyvuje a odchází, aniž by si vyslechl, o který z osmi druhů v nabídce máme zájem. Vybrané jídlo Dlapku nakonec příliš neoslní. Padesát korun za půl okurky s rajčetem, hlávkovým salátem a cibulí, zakápnuté octem, cenou neodpovídá množství ani chuti.

Dlapka není spokojený ani s vývarem, který přináší zahalená žena. „Je to mdlé. Maso se v polévce moc neohřálo. Některé kusy jsou navíc příliš tučné," ukazuje lžící.

S objednávkou druhého jídla je to obtížnější. Dlapka se postupně ptá na pizzu, hovězí nebo jehněčí. „Nemáme," krčí muž za pultem rameny. Nakonec se šéfkuchaři podaří objednat jehněčí šiškebab, tedy grilované mleté maso a mixovaný špíz.

Na donášku čekáme asi dvacet minut. Na talíři je maso obklopené třemi druhy salátů a přelité dresinkem. „Mleté jehněčí chutná nevýrazně, je nedokořeněné. Navíc už je studené," hodnotí Dlapka. Nezaujal ho ani salát s kuskusem nebo s mrkví. Rajčata jsou spálená dočerna.

U špízu nejdou některé kousky masa pokousat. „Připadá mi, jako by se tady vůbec nesnažili. Žádná výzdoba, nikdo moc nespěchá," všímá si šéfkuchař.

Z vystaveného cukroví vybíráme dezert. „Co je tohle?" ptá se Dlapka. Kuchař a obsluha v jednom netuší. Chytí se až u třetí cukrovinky. „Obalovaná datle," usmívá se. Arabské sladkosti jsou chutné, i když na nás příliš sladké.

Předražené, studené a nevýrazné. Takové je podle odborníka jídlo v arabském podniku Nandu’s. Výhrady má také k zařízení podniku.

Obsluha na závěr Dlapkovi radí, kudy na toaletu. Ta je u vchodu do kuchyně ukrytá tak, že většina zákazníků o ní nejspíš nemá ani tušení.

Další problém nastává s placením. Účtenku nám muž nechce orazítkovat. Vytisknutý daňový doklad neobsahuje adresu ani daňové identifikační číslo. Na upozornění, že tento údaj je povinný, obsluha jen rozpačitě krčí rameny. „Ne ne ne," opakuje. Majitel restaurace Sam Jafari se později při telefonátu za chybějící údaje omlouvá. „Nikdy jsem neslyšel, že tam něco takového musí být," říká.

Dlapka přístup podniku nechápe. „Nemít takové údaje, zavřou mi podnik," soudí. Na odchodu se zastavujeme u zdi, kde zákazníci nechávají vzkazy v různých jazycích.

Dlapka si nakonec bere od muže křídu a přidává i svůj nápis: Všechno dobrý. „Tím myslím, že jim přeju zlepšení, ne že to tady takové bylo. Já už se sem nevrátím," dodává rychle.

Autor: Anna Fajkusová

27.1.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Utkání 14. kola hokejové extraligy: HC Oceláři Třinec vs. HC Kometa Group.
AKTUALIZOVÁNO
19

Kometa prohrála v Třinci, hattrickem ji sestřelil Růžička

Ilustrační foto.
6

Lékaři ve středu na protest zavřou ordinace. Dusí je papírování

Pětiletého syna otec znásilnil, potvrdil soud. Muž trvá na tom, že je nevinný

Brno, Blanensko – Svého pětiletého syna podle obžaloby znásilnil. Muže z Blanenska v květnu Krajský soud v Brně odsoudil k pěti a půl roku vězení. „Využil neznalosti a nevědomosti svého syna. V posteli se vzájemně dotýkali na svých penisech. Poté ho donutil k tomu, aby jej uspokojil rukou,” uvedl předseda senátu Michal Zámečník. Muž svou vinu popírá a odvolal se k Vrchnímu soudu v Olomouci. Ten případ vrátil k přezkoumání zpátky do Brna.

Dvanáct volebních lídrů ve dvanácti rozhovorech: čtěte Deník Rovnost

Jižní Morava - Existuje celkem dvanáct politických uskupení, které mají reálnou šanci dosáhnout na tříprocentní volební výsledek. Tedy kdyby letošní parlamentní volby byly jen na jihu Moravy. Alespoň to tvrdí poslední předvolební průzkum preferencí, které exkluzivně pro Deník připravila firma SANEP.

VOLEBNÍ ONLINE: Ptejte se lídryně Starostů a nezávislých Jany Krutákové

Jižní Morava /VOLEBNÍ ONLINE ROZHOVOR/ - Jana Krutáková je lídryní jihomoravské kandidátky hnutí Starostů a nezávislých pro volby do poslanecké sněmovny. Ve středu od 13 do 14 hodin odpoví na dotazy čtenářů na www.brnenskydenik.cz.

Kometa zná termíny osmifinále Ligy mistrů. Se švýcarským Zugem začne doma

Brno - Nejprve doma a poté ven. Hokejisté brněnské Komety osmifinále Ligy mistrů začnou před vlastními fanoušky. Se švýcarským Zugem se poprvé střetnou na ledě DRFG Areny v úterý 31. října v sedm hodin večer, odvetu pak ve Švýcarsku pak Brňané sehrají 7. listopadu ve tři čtvrtě na osm večer.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení