Kdyby někdy navštívil restauraci Nekonečno Jára Cimrman, určitě by se do ní rád vrátil. Členové Divadla Járy Cimrmana v ní byli a v knize hostů si ji pochvalují. Za pravdu jim dává i šéfkuchař restaurace U Dřevěného stolu Jiří Dlapka, který Nekonečno hodnotil v dalším pokračování seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Podnik přímo pod Městským divadlem v Lidické ulici je v době obědů téměř plný. Nabízí víc druhů menu za cenu kolem sedmdesáti korun. „Na centrum Brna je cena skutečně příznivá.  Nedivím se, že lidé se sem chodí najíst rádi. Jsem zvědavý, jak budou kuchaři zvládat, když si objednáme jiné jídlo než polední menu,“ říká šéfkuchař. Poté usedá k jednou z mála volných stolů.

Přání objednat si z běžného jídelního lístku prochází bez problémů. „I číšnice tu byla prakticky hned. Horší je to s výběrem jídla. Lístek je nepřehledný, některá jídla se v něm zbytečně vyskytují dvakrát. Jen s jinou váhou. Také množství různých letáků s akčními nabídkami mi vadí. Nedokážu se v nich pořádně zorientovat,“ stěžuje si Dlapka.

Objednáváme vývar s játrovými knedlíčky a jako hlavní jídlo vepřový steak a roštěnou na grilu. „Je vidět, že obsluha ví, co má dělat. Zeptala se, jak moc má být roštěná propečená,“ je příjemně překvapený Dlapka.

Stejně tak ho potěší i polévka. „Kuchař ji vařil společně se zeleninou. Knedlíčky jsou domácí, což mi také udělalo radost,“ říká hodnotitel.

Spokojený je i s hlavním jídlem. „Steak je vysoký, jak má být. Americké brambory jsou skutečně připravované v kuchyni a ne předsmažené polotovary. Trochu mi vadí, že grilovaný kukuřičný klas se nedá vzít do ruky. Měl být na speciálním napichovátku. Ale roštěná je propečená medium, jak jsme si přáli, šťouchané brambory se slaninou také vypadají lákavě. Kuchaře musím pochválit,“ říká Dlapka a chce si objednat i dezert.

Personál zmizel

Z nabídky, kterou zná číšník zpaměti, si Dlapka vybírá domácí čokoládový sacher dort. „I ten mi udělal radost, šlehačka k němu je domácí. Celkový dojem z restaurace mi poněkud kazí reprodukovaná hudba. Na zdech Nekonečna visí fotky z divadelních představení, k tomu vyhrávají nejnovější populární hity. Moc se to k sobě nehodí a hudba mě trochu nutí opustit restauraci dřív,“ poznamenává šéfkuchař.

Čekáme na zaplacení. „S tím, jak se po obědě restaurace vylidnila, zmizel nejspíš i personál,“ komentuje Dlapka poněkud delší čekání na jinak rychlou a příjemnou obsluhu.

Restaurace Nekonečno v Brně.