VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nový Velorex: I na třech kolech jde vyhrát medaili

Brno /TEST BRNĚNSKÝCH RESTAURACÍ/ - Nově otevřená restaurace na kraji sídliště v Králově Poli nabízí hostům příjemný stylový interiér a jídla, kterým není co vytknout.

15.6.2013 4
SDÍLEJ:

Restaurace Velorex na kraji sídliště v Králově Poli nabízí hostům příjemný stylový interiér. Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Před započetím montáže odstraňte z pláště ostré předměty, které způsobily poškození vzdušnice. Vzdušnici vložte zpět do pláště, provlékněte ventilek otvorem vrtáku a zajistěte maticí. Podobných úryvků servisního manuálu velorexu je na stěnách nově otevřené restaurace Velorex v Králově Poli několik.

Dominantou interiéru je legendární tříkolka na baru. „Je vidět, že tu nový majitel odvedl kus práce. Jak v restauraci, tak v kuchyni," říká kuchař z restaurace Borgo Agnese Ivo Ševčík. Restauraci Velorex hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Kromě zahrádky v obchodně-restauračním areálu Zagreb má restaurace další dvě části. Menší kuřácký salonek a hlavní část, sousedící s kuchyní, do které je velkým průhledem vidět přímo od stolu. „Asi bych preferoval rozdělení prostoru nějakou příčkou, protože soukromí je nulové. Někomu to ale může naopak vyhovovat," míní Ševčík.

Protože sedíme hned za stěnou kuřáckého salonku, odkud nejsme vidět od baru, na obsluhu čekáme asi deset minut. Ševčík mezitím prohlíží jídelníček. Kuchyně v něm je rozdělena na středomořskou a českou klasiku. Stránky jsou poskládané kaskádovitě a kraj každé označuje kategorie od předkrmů přes steaky až po alkohol. „Jídel sice není nejmíň, ale díky stavbě jídelníčku se v něm nikdo neztratí," chválí Ševčík.

Upozorňuje, že si v něm vybere každý. Nechybí klasická jídla, jako jsou žebra a steaky, ani lehčí těstoviny a saláty. „Postrádám jen chuťovky k pivu. Předkrmy jsou totiž za cenu poledního menu a lidé k pivu často rádi přikusují nějakou chuťovku, aniž by museli sáhnout po chipsech ze sáčku," domnívá se.

Restaurace Velorex na kraji sídliště v Králově Poli nabízí hostům příjemný stylový interiér.
PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE!

Jako předkrm dostáváme kančí paštiku a poloviční porci tagliatelle Aglio olio. Těstovinám není podle Ševčíka co vytknout. „Bazalka tam sice nepatří, ale mám ji rád. Těstoviny jsou dobře uvařené a chuťově výborné," pochvaluje si. Kančí paštika je obalená velkými plátky uzené slaniny a posypaná karamelizovanými hřiby, se kterými se výborně doplňuje. Chuťově nemá nejmenší chybu.

Při čekání na druhý chod objeví v týdenní nabídce kuchař škubánky s mákem a rozzáří se mu oči. „Ty jsem neměl snad od dětství. Z nabídky sladkých jídel je to příjemná změna oproti medovníkům a palačinkám," usmívá se.

Číšník mezitím přináší libový hovězí pupek konfitovaný v husím sádle s bramborovým pyré a špíz z vepřové panenky se smetanovými bramborami. „Je to pořádná porce. To je snad jediná restaurace, kde uvádí gramáž masa po úpravě, a ne v syrovém stavu. Přitom je ta cena téměř ne-reálná. Buď je zaváděcí, nebo je majitel řezník," směje se Ševčík.

Panenka je uprostřed tak šťavnatá, až to hraničí s nedopečeností. Chutná ale dobře, stejně jako smetanové brambory. „S pupkem si kuchaři poradili také výtečně. Není vůbec jednoduché ho v takové podobě připravit, ale je to opravdu pecka," pochvaluje si muž. Po dojedení je ale trošku zklamaný. „Teď už se do mě bohužel škubánky nevejdou," konstatuje.

S celkovým dojmem je Ševčík maximálně spokojený. „Mají i výborné pivo. Dovedu si tu představit obchodní oběd i posezení s přáteli. Doufám, že si restaurace udrží takovou laťku," uzavírá.

Autor: Anna Fajkusová

15.6.2013 VSTUP DO DISKUSE 4
SDÍLEJ:
Ilustrační foto

Na internetu nabízela zboží, nikdy jej ale neodeslala. Z lidí vylákala 123 tisíc

DEBUT V PRVNÍ LIZE. Útočník Martin Zikl (v červeném) odehrál třicet minut v domácím utkání s Teplicemi.

Necítí tlak. Také proto kouč Pivarník zařazuje do sestavy teenagery

Brno autem bojuje proti omezením u hlavního nádraží. Letáky s připomínkami

Brno - Šedesát tisíc lidí projde denně přes brněnské hlavní nádraží. Jejich bezpečnost mají od ledna zvýšit zákazy odbočení přes trasu tramvají od Nádražní do Benešovy ulice, u hotelu Grand od Křenové. Auta vyjíždějící z Masarykovy zase neodbočí doleva k hlavnímu nádraží. Proti plánu začal bojovat spolek Brno autem.

Předprodej vstupenek na MotoGP začíná v pátek. O týden dříve než loni

Brno – Fanoušci motoristického sportu si od pátečního poledne mohou koupit vstupenky na Grand Prix České republiky 2018. Závod se pojede na Masarykově okruhu na začátku srpna. Zájemci si lístky pořídí za výhodné vánoční ceny. Prodej začal o týden dříve než loni.

AKTUALIZUJEME / AKTUALIZOVÁNO

Ve Skalici srazil vlak chodce. Doprava na železnici stojí

Skalice nad Svitavou – Mrtvý člověk, zablokovaný provoz na trati. Na přejezdu ve Skalici nad Svitavou srazila vlaková souprava expresu Regiojet ve čtvrtek o půl desáté dopoledne chodce. Na místě zemřel. „Příčiny tragické nehody vyšetřujeme, v tuto chvíli nemám více informací,“ sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Venkovní kluziště s otvíračkou otálejí. Zatím se v Brně bruslí jen u Olympie

Brno - Zabruslit si pod širým nebem? Moc možností Brňané zatím nemají. Před několika dny se jim otevřelo kluziště u modřického nákupního centra Olympia. V neděli se k němu přidá i umělá plocha na Lesné. Jedná se o jediná dvě místa, kde si lidé do začátku prosince tento sport užijí.  

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT