VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Od Supa hosté odsupí s hodně plnými žaludky

Brno /FOTOGALERIE/ - Skvělá přesnídávková polévka i poctivý tmavý guláš. Jen svíčková by zasloužila víc smetany, ze zeleninového základu toho v ní zbylo moc

2.5.2009
SDÍLEJ:

Restaurace U supa.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Klasický guláš, svíčkovou nebo vepřo-knedlo-zelo za méně než sto korun i steaky nebo lososa najde host v jídelním lístku restaurace U Supa v brněnských Soběšicích. Porce jsou obrovské.

Kuchař u Supa vaří jednoduchá jídla i speciality, což je podle kuchaře brněnského hotelu Bobycentrum Jana Seiberta zbytečné. „Restaurace nabízí dost českých hotových jídel, a navíc speciality, ryby a těstoviny. Vynechal bych masa z grilu a pánve, ale pokud vše kuchař stíhá připravit, je to věc podniku,“ přemýšlí nad složením jídelního lístku odborník.

V salonku vyvedeném v loveckém stylu může host ochutnat polévku a guláš od Supa, i Supí dráp nebo Supí prkénko. Obrázek o kvalitě číšníka si hosté udělají v okamžiku, kdy se zeptají například na složení supí polévky. Dozvědí se, že jde o přesnídávkovou polévku na rajčatovém základu s klobásou, bramborami a masem. „Perfektní. Jasně jsem si udělal představu, z čeho polévka je, a dostal na ni chuť. Dám si ji,“ říká Seibert a chválí číšníka za vyčerpávající informaci o jídle. V husté polévce plave vše, co číšník vyjmenoval.

„Hluboký zážitek,“ pochvaluje si Seibert. Jedničku, už jen podle vzhledu, by získala i česneková polévka pro hosta od vedlejšího stolu. U Supa ji servírují se strouhaným sýrem a opečenými kousky chleba v misce zvlášť.

Číšník doporučuje ochutnat také guláš od Supa s bramboráčky a svíčkovou. Kromě cibule je v poctivém tmavém guláši i kousek klobásy. „Tak má guláš vypadat. Jen si myslím, že bramboráčky nejsou domácí. Asi jde o polotovar, kterým si kuchař šetří práci,“ domnívá se Seibert. Nakonec uznává, že mu chutná.

Svíčková by si zasloužila víc smetany. Ze zeleninového základu toho zůstalo v omáčce hodně a víc než lahodná chuť smetany je z ní cítit mrkev. Maso je výborné, měkké a při krájení se pod ostřím nože rozpadá.
Kuchař nezapomněl ani na plátek citronu s brusinkami a šlehačkou.

Kromě hotových jídel se testovací tým rozhodne ochutnat ledový salát s rajčaty a mozzarellou. Zelenina je čerstvá, pokapaná olivovým olejem a proložená plátky sýra. „Překvapili mě. Čekal jsem levnější verzi mozzarelly, jenže je tam kvalitní sýr,“ konstatuje Seibert.

Na sladké u Supa moc nejsou. K výborné arabské kávě nabízejí jen ořechovo-čokoládový dezert a palačinky. To doplní už jen zmrzlinové poháry na několik způsobů.

„Taková vesnická paluša, ale dobře tu vaří a hostů mají víc než v centru,“ s nadsázkou pojmenovává Seibert restauraci a hodnotí ji po supí polévce a gulášku. Kromě letní terasy, které by slušel úklid po zimě, ocení rodiče s dětmi dobře vybavený dětský koutek.

Autor: Gabriela Peringerová

2.5.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Tabulka s informací o restaurování v roce 1987
1 3

Na zdi radnice jsou vyobrazení nacisté

Na Kolišti unikal plyn. Policie musela řídit provoz.

V centru Brna unikal plyn. Dvě hodiny kvůli tomu bylo uzavřené Koliště

Myslel si, že se vrací zloději a vytáhl samopal. Nestřílel důvodně, rozhodl soud

Jižní Morava – Domníval se, že se pachatelé vracejí. Na přijíždějící auto proto začal střílet ze samopalu. Za pokus o těžké ublížení na zdraví udělil soud čtyřiačtyřicetiletému Karlu Podešvovi ze Znojemska tříletou podmínku. Pokud ji poruší, půjde na dva roky do vězení. Proti rozsudku okresního soudu ve Znojmě obhajoba podala odvolání. Ve čtvrtek proto případ z loňského prosince znovu řešil Krajský soud v Brně. Dřívější rozsudek potvrdil.

Znásilnil mě, stojí si dcera za svým. Krajský soud nevinu otce potvrdil

Brno – Osahával mě, strkal mi jazyk do pusy a pohlavně mě zneužil, tvrdí v současné době už plnoletá žena z obce na Brněnsku. Osočila z toho svého devětačtyřicetiletého otce. Soud jej však zprostil viny. Proti rozsudku Okresního soudu na Brněnsku se odvolala státní zástupkyně Andrea Ulvrová. Soulož mezi příbuznými proto ve čtvrtek projednával Krajský soud v Brně. Odvolání zamítl.

Mladí kuchaři otestovali své dovednosti. Při vaření s italskými mistry

Brno /FOTOGALERIE/ – Marcipánové dorty, křupavá pizza i lahodné koktejly. Lidé z Brna se mohli při dni otevřených dveří podívat, jak studenti z Odborného učiliště v brněnské Lomené ulici vaří bok po boku se zkušenými italskými šéfkuchaři.

V brněnské zoo se narodila dvě levhartí mláďata. Po sedmnácti letech

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Významného chovatelského úspěchu dosáhla brněnská zoo. Po sedmnácti letech se v noci z 20. na 21. listopadu narodila dvě mláďata levharta cejlonského.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT