VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pirát a kuchař John Silver nabízí stovku jídel

Brno - Restaurace v Lesné působí zanedbaně a je i v době obědů zakouřená. Špatný dojem z prostředí vyvažuje výborné jídlo a svižná obsluha.

25.10.2008
SDÍLEJ:

Restaurace v Lesné.Foto: DENÍK/Attila Racek

Sto jedna teplých jídel plus čtyři jídla z menu, výběr z pochoutek staročeské kuchyně, salátů, teplých i studených předkrmů a polévek. Nabídka jídelního lístku John Silver taverny v Dusíkově ulici v brněnské Lesné určitě potěší všechny, kteří si zakládají na velkém výběru.

Šéfkuchaře restaurantu Boulevard Iva Ševčíka však bohatý jídelníček neokouzluje. Při známkování jako ve škole by mu dal čtyřku. „Jídelníček je strašně obsáhlý, hosté nemají šanci si z něj rychle vybrat. Navíc ve specialitách nabízí jen vepřové a kuřecí maso,“ kritizuje Ševčík nabídku.

S jídlem i obsluhou je však spokojen. Zelňačka se smetanou na vrchu, která zjemní chuť polévky, je podle Ševčíka výborná a chuťově vyrovnaná. „Ani zelí v ní není rozvařené. Chybí tu snad jen kousek pečiva k zakusování,“ říká Ševčík. Také česnečka s opečenými kousky chleba a šunkou je připravená tak, jak doporučují mistři kuchaři.

Hlavní jídlo je na stole hned po polévce. Nad plnými talíři se sbíhají sliny. Marinovaný biftek s pikantními fazolkami je přesně takový, jaký má být. Šťavnatý. Teplá zelenina jako příloha je křupavá a její chuť vynikající. Ve vepřovém kotletu se čtyřmi druhy sýrů najde host čedar, gorgonzolu, hermelín i eidam.

Po obrovských porcích už nezbývá místo na moučník. Následuje proto už jen ochutnávka výborné husté kávy a placení.
Na účtu za oběd překvapuje položka za couvert. „Když si restaurace účtuje couvert, měl jsem určitě dostat k zelňačce to pečivo. I za poloviční porci brambor by mohli chtít třeba jen sedmdesát procent ceny,“ poukazuje na drobné nedostatky Ševčík.

Jako v podpalubí

Klady restaurace, kterými jsou výborné jídlo a svižná obsluha, vyvažují ještě jednu nemilou věc. Tou je špatný první dojem z nevábného prostředí podniku. To totiž působí tmavě, zanedbaně, a navíc je zakouřené. Alespoň že si host může prohlédnout útesy a kroužící racky namalované na stěně.

Společně s dřevěnými trámy a kormidlem to v restauraci vypadá jako v podpalubí pirátského korábu, na kterém vévodí kuchyni námořník John Silver. „Ty bambitky na stěně tady asi mají na hosty, kteří neplatí,“ žertuje při odchodu Ševčík.

Autor: Gabriela Peringerová

25.10.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Lampionového průvodu při příležitosti výročí 17.listopadu se zúčastnily stovky lidí.
26

Studenti šli hlavou proti zdi, zaznělo na připomínce listopadových událostí

Vandal v Moravském krasu umisťuje znaky s moravskou orlicí.

Zničené cedule s českým lvem nahradily nové. Řádění vandala prozatím ustalo

OBRAZEM: Nevzhledný vnitroblok ožil. Zkrášlila ho malba Staré radnice i šaliny

Brno - Pohled na brněnskou Starou radnici ve Václavské ulici svádí k návštěvě. Odvážlivci ale narazí, a to přímo do zdi. Radnice je totiž namalovaná.

AKTUALIZOVÁNO

Husovický tunel uzavřela nehoda. Řidič při epileptickém záchvatu narazil do zdi

Brno /FOTO/ - Dopravní nehoda uzavřela v pátek v devět hodin ráno Husovický tunel v Brně. Uzavřená byla roura B, policisté museli odklánět dopravu přes Merhautovu ulici. Řidič auta se zranil.

Na babetách ujeli na Islandu dva tisíce kilometrů. Trajekt domů málem nestihli

Brno – Šestičlenná skupina cestovatelů na babetách ujela za třiadvacet dní po Islandu téměř dva tisíce kilometrů. Putování za krásami Islandu mělo svá úskalí, cestu jim ztěžovalo počasí a nepřítomnost asfaltových cest.

Erasmus slaví kulatiny. Za studiem cestují tisíce studentů, počet zájemců roste

Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ - Díky studijnímu pobytu programu Erasmus se právě teď učí v zahraničí téměř tisíc studentů brněnských vysokých škol. Do ciziny vyjíždějí už dvacátý rok. Poznávají přitom nové lidi, jejich kulturu i systém výuky na evropských univerzitách. Ještě více přijíždí zahraničních studentů do Brna. Učí se jich zde necelých dvanáct set.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT