VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pirát a kuchař John Silver nabízí stovku jídel

Brno - Restaurace v Lesné působí zanedbaně a je i v době obědů zakouřená. Špatný dojem z prostředí vyvažuje výborné jídlo a svižná obsluha.

25.10.2008
SDÍLEJ:

Restaurace v Lesné.Foto: DENÍK/Attila Racek

Sto jedna teplých jídel plus čtyři jídla z menu, výběr z pochoutek staročeské kuchyně, salátů, teplých i studených předkrmů a polévek. Nabídka jídelního lístku John Silver taverny v Dusíkově ulici v brněnské Lesné určitě potěší všechny, kteří si zakládají na velkém výběru.

Šéfkuchaře restaurantu Boulevard Iva Ševčíka však bohatý jídelníček neokouzluje. Při známkování jako ve škole by mu dal čtyřku. „Jídelníček je strašně obsáhlý, hosté nemají šanci si z něj rychle vybrat. Navíc ve specialitách nabízí jen vepřové a kuřecí maso,“ kritizuje Ševčík nabídku.

S jídlem i obsluhou je však spokojen. Zelňačka se smetanou na vrchu, která zjemní chuť polévky, je podle Ševčíka výborná a chuťově vyrovnaná. „Ani zelí v ní není rozvařené. Chybí tu snad jen kousek pečiva k zakusování,“ říká Ševčík. Také česnečka s opečenými kousky chleba a šunkou je připravená tak, jak doporučují mistři kuchaři.

Hlavní jídlo je na stole hned po polévce. Nad plnými talíři se sbíhají sliny. Marinovaný biftek s pikantními fazolkami je přesně takový, jaký má být. Šťavnatý. Teplá zelenina jako příloha je křupavá a její chuť vynikající. Ve vepřovém kotletu se čtyřmi druhy sýrů najde host čedar, gorgonzolu, hermelín i eidam.

Po obrovských porcích už nezbývá místo na moučník. Následuje proto už jen ochutnávka výborné husté kávy a placení.
Na účtu za oběd překvapuje položka za couvert. „Když si restaurace účtuje couvert, měl jsem určitě dostat k zelňačce to pečivo. I za poloviční porci brambor by mohli chtít třeba jen sedmdesát procent ceny,“ poukazuje na drobné nedostatky Ševčík.

Jako v podpalubí

Klady restaurace, kterými jsou výborné jídlo a svižná obsluha, vyvažují ještě jednu nemilou věc. Tou je špatný první dojem z nevábného prostředí podniku. To totiž působí tmavě, zanedbaně, a navíc je zakouřené. Alespoň že si host může prohlédnout útesy a kroužící racky namalované na stěně.

Společně s dřevěnými trámy a kormidlem to v restauraci vypadá jako v podpalubí pirátského korábu, na kterém vévodí kuchyni námořník John Silver. „Ty bambitky na stěně tady asi mají na hosty, kteří neplatí,“ žertuje při odchodu Ševčík.

Autor: Gabriela Peringerová

25.10.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Hlavně nenápadně. Spolujezdec přelézal na místo řidiče, strážníky neoklamal

 Krytá tržnice na brněnském Zelném trhu.
5

Směna domů kvůli stadionu? Opozice chystá petici

SOUTĚŽ: Vyhrajte lístky na dvě pivní degustace v Brně

Brno /SOUTĚŽ/ - Soutěžte s Deníkem Rovnost o vstupenky na dvě řízené degustace originálních pivovarů tento čtvrtek. Degustaci Klášterního pivovaru z pražského Strahova připravili v Piváriu Zelená kočka od 17.30 (Dvořákova ulice v Brně). Degustaci pivovaru Zichovec zase v Lucky Bastard Beerhouse o hodinu a půl později (od sedmi večer, ulice bratří Čapků v Brně).

45 milionů nových kotlíkových dotací míří k Jihomoravanům

Jižní Morava – Přes čtyři sta Jihomoravanů získá takzvanou kotlíkovou dotaci. V pondělí jejich žádosti za téměř pětačtyřicet milionů korun schválili krajští radní.

Moře trávy, tři zahradníci za mřížemi a Drahoš i Pavlásek na Slovácku: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pondělí 22. ledna 2018.

AKTUALIZOVÁNO

Biatlon na Olympijském festivalu? Laserové zbraně i trestné kolo

Brno /FOTOGALERIE/ – Stroje na brněnském výstavišti nyní chrlí technický sníh na připravovaný snowpark. V pavilonu Z stojí konstrukce na ledovou plochu pro hokej a curling. Lidé si na Olympijském festivalu v Brně od 9. do 25. února vyzkoušejí třicet zimních, letních i adrenalinových sportů. Festival se koná zároveň se zimními olympijskými hrami v jihokorejském Pchjongčchangu.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT
>