VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Podnik Magistr má vynikající pivo i kuchyni

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Klasická česká kuchyně se do restauračního pivovaru hodí. Zároveň s příjemnou obsluhou vytváří atmosféru malebné a klidné pivnice

4.6.2011 3
SDÍLEJ:
Zvětšit fotografii

Brněnská restaurace Magistr.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Další díly seriálu Test
restaurací najdete
ZDE

Restaurací nabízejících piva malých pivovarů v Brně přibývá. Na druhou stranu podniků, které si pivo samy vaří, je ve městě stále málo. Jedním z nich je i nedávno vzniklý domácí pivovar a restaurace Magistr v Hrnčířské ulici. S očekáváním kvalitního piva i klasické atmosféry české domácí pivnice tam také zavítal šéfkuchař restaurace Šelepka Ivo Ševčík. Magistr hodnotil pro další díl pravidelného seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Hned po příchodu do restaurace oceňuje čistý a nezakouřený interiér. „Tak to má být v době oběda všude. Navíc hned u dveří může člověk obdivovat mosazné varny, ve kterých se vaří zdejší pivo,“ pochvaluje si Ševčík.

Hned po zasednutí k jednomu z mála volných stolů se nás ujímá číšnice. Ujišťuje, že ani v době podávání obědových menu nebude problém si objednat z klasického jídelního lístku. Na pití Ševčík zkouší višňové pivo. „To jsem ze začátku možná trochu přehnal. Je to čtrnáctka a docela sladká,“ obává se účinku silného piva šéfkuchař.

K jídlu si dává Scottův masový špíz. „Trochu mě děsí názvy jídel, které mnohdy zákazníkovi nic neřeknou. Bohužel se tu nevyhnuli ani nešvaru českých restaurací a nabízejí experty tolik kritizovaný Katův šleh,“ usmívá se šéfkuchař ze Šelepky.

Také se mu nelíbí nesourodá nabídka jídel rozepsaná na třech papírech ležících na stolech. „V podobných podnicích určitě ocením víc, když speciální nabídky vypíší na jednu přehlednou tabuli,“ míní odborník.

#nahled|https://g.denik.cz/50/68/infografika_restaurace_magistr_denik-630.jpg|https://g.denik.cz/50/68/infografika_restaurace_magistr.jpg|Vysvědčení brněnské restaurace Magistr.#

Na jídlo čekáme asi dvacet minut. „V době podávání menu to chápu. Je plná hospoda a kuchař nemůže stíhat všechno,“ říká Ševčík. To už se však servírka blíží s jídlem. Odborníkovi se poněkud nezdá obloha složená z nastrouhaného zelí a plátků čerstvé mrkve. Po ochutnání hlavního chodu je však spokojený. „V lístku mi chyběla nabídka předkrmů. Už nejspíš tuším proč. Špíz je tak obrovský, že pomalu nedohlédnu na konec,“ vtipkuje odborník.

Oceňuje i šťouchané brambory se slaninou a cibulkou jako přílohu. „Je to opravdu poctivá česká klasika. Nic víc nic míň. Ale přesně to se sem hodí,“ říká Ševčík.

Pouze palačinky

Po obědě je čas na zákusek. „V nabídce mi ale poněkud chybí. Dva druhy palačinek pro mě není žádný výběr. Kdybych sem šel s dětmi, asi bych je příliš neuspokojil. Ale mně by jako zákusek asi stačilo to višňové pivo. Měl jsem si ho dát až nakonec. Teď váhám, jestli se do mě ještě nějaké pivo vejde,“ lituje Ševčík.

Zvědavost mu nedá a objednává si ještě místní dvanáctistupňový ležák Scotta. „Pivo je vynikající. Přesně moje krevní skupina,“ libuje si.
Nakonec si dáváme ještě kávu. „Překvapilo mě, že espreso tu vaří kvalitní a čerstvě pomleté. To v podobných zařízeních nebývá zvykem,“ chválí šéfkuchař.

Do Magistra určitě zavítá znovu. „Nešel jsem sem s očekáváním úžasného gastronomického zážitku, ale s tím, že si pochutnám na dobrém pivu a české klasice. Toho jsem se tu dočkal,“ shrnuje Ševčík.

Autor: Jan Spěšný

Místo události:
4.6.2011 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ředitel Českého rozhlasu Brno Jaromír Ostrý.
1

ONLINE ROZHOVOR: Ptejte se ředitele Českého rozhlasu Brno Jaromíra Ostrého

Přes deset tisíc předmětů z padesátých až osmdesátých let si lidé prohlédnou od dubna příštího roku v brněnském obchodním centru Futurum. Jedenatřicetiletý Radim Blaško tam chce otevřít jedno z největších retro muzeí tohoto druhu v České republice.
6

Otevře největší retro muzeum v republice. Sběratelem se stal při zařizování bytu

AKTUALIZOVÁNO

Kometa padla 3:4. Body jí sebral 5 minut před koncem její bývalý útočník Kvapil

Brno – Nejhorší možný scénář pro Kometu, nejlepší pro Marka Kvapila. Ještě v dubnu s brněnským týmem slavil s pohárem pro vítěze extraligy, o sedm měsíců později zařídil bývalým spoluhráčům jejich třetí porážku v řadě. Kometa padla v Liberci ve 23. kole soutěže 3:4. „Bylo to super. Ve finále je ale jedno, jestli šlo o gól proti Kometě nebo komukoliv jinému, podstatné jsou tři body,“ těšilo dvaatřicetiletého útočníka.

Jak vybavit malý dětský pokoj?

Bydlíte v malém panelákovém 3+1, máte dvě děti a nevíte, jak je obě vměstnat do malého dětského pokoje? I na malém prostoru se dají dělat zázraky, jen je potřeba při zařizování dětského pokoje trochu přemýšlet!

Další omezení. Výměna parovodů, opravy kanalizace zkomplikují dopravu po Kolišti

Brno – Po ukončení prací v brněnské Křenové ulici si řidiči aut oddechli. Ale jen na chvíli. Od pondělí navážou dělníci výměnou parovodů za horkovody v Kolišti.

Po ulici chodil s větví a tvrdil, že je na Slovensku. Muž skončil na psychiatrii

Brno – Starší muž, který se procházel po Sokolově ulici v Brně s větví v ruce, upoutal v sobotu odpoledne pozornost strážníků. Když k němu přišli, tvrdil jim zmatený muž, že je na Slovensku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT