VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pohádkové Sandonorico ohromí jen kulisami

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Kalimero, Orangutan, Lamželezo, Rumcajsova bouchačka. Názvy jídel jsou originální, výsledný dojem je však jiný. Jídelníček je přeplácaný.

27.2.2010 5
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace Sandonorico.Foto: DENÍK/Tomáš Škoda

Předchozí díly seriálu Test restaurací najdete ZDE

Ohromit hosty. Takový je záměr restaurace Sandonorico, schované v nízké betonové zástavbě na Juliánovském náměstí v Brně. Kulisy restaurace, dotažené do posledního detailu, může závidět leckteré divadlo. Host si v podniku připadá jako ve strašidelném hradu. Od stropu visí čarodějnice a netopýři, ze zdi vystupuje upír, v teráriu se protahuje ještěr.

Bez důkladného zkoumání jídelního lístku se však host nedozví, co mu vlastně kuchař nabízí. Oči přelétají názvy pokrmů od Kalimera, Orangutana a Saturnina přes Lamželeza a Samuraje k Rumcajsově bouchačce nebo Žebráku. „Snaží se ohromit počtem jídel a názvy, výsledek je ovšem opačný. Jídelníček je přeplácaný,“ myslí si majitel a kuchař restaurace Bruna Antiqua Pavel Pietropaolo.

Autor jídelníčku je podle něj zřejmě velký příznivec pohádek. „Skláním se před tím, kdo to vymyslel, ale přehledné to není. Také složení jídel je překombinované. Působí to dojmem, že lístek dělají systémem: A co tam ještě nemáme – tak to tam flákneme – a nazveme to třeba Dračí tlapa,“ říká Pietropaolo. Po dvaceti minutách rezignuje a vybírá z lístku jídlo s názvem Full Rib Eye.

Přípravu jídla zvládne kuchař rychle. Na dubovém prkénku po chvilce leží „tak akorát“ propečený hovězí steak z roštěnce s opečenou slaninou a kukuřicí, mexickými fazolemi a bramborovými koulemi, plněnými špenátem a uzeným masem. „Špatné to není, slaninu bych jen nakrájel na tenčí plátky, aby byla křupavější. Fazole ani kukuřice nic nezkazily, jen ty bramborové koule nejsou koule, ale šišky z polotovaru,“ hodnotí vysoký steak Pietropaolo.

Jako druhý pokrm testuje odborník Pandořinu skříňku. Z hrůzostrašného spojení banánu, cibule, šunky, mandlí a sýru se vyklube šťavnatý kousek kuřecího. Ovšem mandle i banán jsou chuťově nevýrazné. „To je to plácání přísad jedné přes druhou. Banán ani mandle tomuto jídlu nic chuťově nedají, pouze zvednou cenu,“ upozorňuje Pietropaolo, který dává přednost jednoduché zážitkové gastronomii. Za zmínku stojí obrovské porce příloh. Sandonorico vesměs nabízí dvěstagramové, přitom tak velkou porci většina hostů nesní.

#nahled|https://g.denik.cz/50/63/sandonorico_test_restaurace_vysvedceni_denik-630.jpg|https://g.denik.cz/50/63/sandonorico_test_restaurace_vysvedceni.jpg|Vysvědčení brněnské restaurace Sandonorico.#

Páté přes deváté

Za zajímavou kulinářskou kreaci označí Pietropaolo dezert Valentýnek. Mají to být gratinované lesní plody v krému mascarpone. Namísto sýrovo-smetanové italské pochoutky připomíná však spíše špatně uvařený český vanilkový puding. „Nepochopil jsem, co kuchař zkoušel vytvořit. Do poháru vysypal mražené ovoce, prohnal to mikrovlnkou, něco nerozpoznatelného na to nalil a gratinoval v troubě,“ popisuje dezert zamilovaných Pietropaolo.

Také kvůli tomuto kuchařskému výtvoru si Sandonorico srdce hodnotícího šéfkuchaře nezískalo. „Dávám přednost jiným typům restaurací. K pohádkovému Sandonoriku asi i takový jídelníček patří. Až na dezert to nebylo špatné, ale jídlo ze zdejší kuchyně mě neoslovilo,“ dodává Pietropaolo.

Vážení čtenáři, seriál Test restaurací najdete také v tištěné podobě každou sobotu v Brněnském deníku Rovnost.

Autor: Gabriela Peringerová

27.2.2010 VSTUP DO DISKUSE 5
SDÍLEJ:
Tabulka s informací o restaurování v roce 1987
1 3

Na zdi radnice jsou vyobrazení nacisté

Na Kolišti unikal plyn. Policie musela řídit provoz.

V centru Brna unikal plyn. Dvě hodiny kvůli tomu bylo uzavřené Koliště

Myslel si, že se vrací zloději a vytáhl samopal. Nestřílel důvodně, rozhodl soud

Jižní Morava – Domníval se, že se pachatelé vracejí. Na přijíždějící auto proto začal střílet ze samopalu. Za pokus o těžké ublížení na zdraví udělil soud čtyřiačtyřicetiletému Karlu Podešvovi ze Znojemska tříletou podmínku. Pokud ji poruší, půjde na dva roky do vězení. Proti rozsudku okresního soudu ve Znojmě obhajoba podala odvolání. Ve čtvrtek proto případ z loňského prosince znovu řešil Krajský soud v Brně. Dřívější rozsudek potvrdil.

Znásilnil mě, stojí si dcera za svým. Krajský soud nevinu otce potvrdil

Brno – Osahával mě, strkal mi jazyk do pusy a pohlavně mě zneužil, tvrdí v současné době už plnoletá žena z obce na Brněnsku. Osočila z toho svého devětačtyřicetiletého otce. Soud jej však zprostil viny. Proti rozsudku Okresního soudu na Brněnsku se odvolala státní zástupkyně Andrea Ulvrová. Soulož mezi příbuznými proto ve čtvrtek projednával Krajský soud v Brně. Odvolání zamítl.

Mladí kuchaři otestovali své dovednosti. Při vaření s italskými mistry

Brno /FOTOGALERIE/ – Marcipánové dorty, křupavá pizza i lahodné koktejly. Lidé z Brna se mohli při dni otevřených dveří podívat, jak studenti z Odborného učiliště v brněnské Lomené ulici vaří bok po boku se zkušenými italskými šéfkuchaři.

V brněnské zoo se narodila dvě levhartí mláďata. Po sedmnácti letech

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Významného chovatelského úspěchu dosáhla brněnská zoo. Po sedmnácti letech se v noci z 20. na 21. listopadu narodila dvě mláďata levharta cejlonského.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT