Dvaatřicetiletá Procházková očekává narození syna Lukáše začátkem prosince. „Bude to naše první dítě a zároveň první vnouče pro moje i manželovy rodiče. Všichni se moc těšíme,“ říká.

Manžel společně s ní absolvuje všechna důležitá vyšetření i ultrazvuk. „Fotografii z prvního ultrazvuku, kde byla viditelná pouze malá fazolka, má manžel schovanou na památku, a fotku z posledního ultrazvuku máme také moc krásnou a povedenou. Stane se navíc součástí našeho svatebního videa,“ plánuje budoucí maminka.

Ilustrační foto.
Do kopce vyveze návštěvníky v zoo v budoucnu kolejová lanovka

O tom, jaké dá prvnímu dítěti jméno, měla jasno již dávno. „Manžel mluvil dlouho o tom, že až spolu budeme mít syna, tak dostane jméno po něm. A nyní, když situace nastala, brala jsem to úplně automaticky. Vůbec žádné dohadování ohledně jména jsme neprožívali,“ usmívá se žena.

Víc z nového projektu Deníku si přečtěte v magazínu Víkend, který vyjde jako příloha Deníku v sobotu 15. září.

Na jejího syna už čeká nově vymalovaný pokoj. Zatím mu chybí vybavení. „Plánujeme nyní pořízení výbavičky a kočárku, pak přijde na řadu pokojíček. Pokud bychom něco nestihli, manžel vše jistě zařídí,“ míní.

Z porodu strach nemá. Považuje ho za přirozenou věc. K tomu se snaží jíst zdravě a hýbat se. „Rodit budu v Brně, manžel tam totiž pracuje a bude pro něj snadné být pak u toho,“ říká.

Prvňáci v brněnské Tyršově základní škole v ulici Kuldova.
Prvňáčci mají za sebou první školní den. Do lavic jich usedlo 13 tisíc