VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Restaurace Aura? Na oběd jen denní menu

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Podnik v Králově Poli se soustřeďuje na zdravou výživu. Po dobu oběda nenadchne kvalitou nabízených jídel ani službami personálu.

24.4.2011 2
SDÍLEJ:
Zvětšit fotografii

Brněnská restaurace Aura.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Další díly seriálu
Test restaurací najdete
ZDE

Po schodech scházíme do oranžově laděného prostoru brněnské restaurace Aura. Usedáme ke stolu, téměř okamžitě k nám přichází číšnice. Místo pozdravu rovnou servíruje dvě rajské polévky z obědového menu. Ptáme se na jídelní lístek a dozvídáme se, že v době obědů si kromě menu nic objednat nemůžeme.

„To je první vážná chyba. Standardně mají restaurace nabízet kompletní nabídku. Pokud to nedělají, mají na to upozornit alespoň na internetových stránkách. To se nestalo,“ upozorňuje šéfkuchař restaurace Šelepka Ivo Ševčík. Restauraci Aura v Králově Poli hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Pouštíme se do rajské polévky s rýží. S tou je šéfkuchař hodně nespokojený. „Je studená a bez chuti. Má sklovitý povrch, připomíná mi instantní,“ hodnotí Ševčík. S objednáním dalších chodů obsluha mešká. „Dnes je teplo, proto se nás už dávno měli zeptat, jestli si nedáme něco na pití,“ dodává šéfkuchař.

Jako druhý chod si objednává vrabce se špenátem a bramborovým knedlíkem. „Špenát je poměrně dietní a příliš řídký. Vrabec měl být v jednom kuse. Místo toho jej kuchař nakrájel na mnoho malých kousků,“ upozorňuje Ševčík. Obecně je podle něho úroveň obědového menu v některých jiných restauracích vyšší. „Podle toho, jakou si dá kuchař práci s přípravou obědového menu, vlastně poznáte, jaký je profesionál,“ vysvětluje hodnotitel.

Prostudoval si i klasický jídelní lístek restaurace. I když se podnik zaměřuje na jídla v souladu se zdravým životním stylem, podle Ševčíka může být nabídka nápaditější. „Nabízejí velké množství receptů z kuřat nebo ryb. Takový sortiment mne jako klasického strávníka nezaujme,“ říká Ševčík. Dodává, že nabídku může kuchař obohatit například králičím masem, když už se chce vyhnout vepřovému a hovězímu.

#nahled|https://g.denik.cz/50/1b/test_restaurace_aura_vysvedceni__denik-630.jpg|https://g.denik.cz/50/1b/test_restaurace_aura_vysvedceni_.jpg|Vysvědčení brněnské restaurace Aura.#

Obsluha si nevylepšuje pověst ani po obědě. Krátce po odnesení talířů přináší číšnice k našemu stolu čisté příbory pro další strávníky. „Připadám si jako v závodní jídelně s obsluhou. Personál dává člověku najevo, aby se rychle najedl a uvolnil místo dalším,“ komentuje Ševčík. Dodává, že takové prostředí se vůbec nehodí například pro pracovní schůzku.

Plus za kávu

Chuť spravuje šéfkuchaři alespoň káva. Je poctivá. „Pěna na espresu dlouho drží a káva má intenzivní chuť,“ popisuje znalec. Dodává, že obsluha měla kávu přinést současně s objednanými dezerty. „Takhle vypiji kávu a zákusek budu jíst suchý,“ popisuje další zásadu Ševčík. Čokoládový dezert s krémem hodnotí jako chutný a vláčný.

Zatímco menu i obsluha restaurace jsou podprůměrné, podařilo se majitelům vytvořit příjemné prostředí. I když je podnik ve sklepních prostorách, jsou barvami prosvětlené a vzdušné. „Doporučuji změnit hudbu. V rádiu je stejně moc reklam. K jídlu je nejlepší ticho nebo nějaká decentní hudba,“ radí Ševčík.

Tvrdí, že do Aury už pravděpodobně nezavítá. „Personál mě nepřesvědčil, abych se vrátil. Na druhou stranu mě překvapuje, kolik sem chodí lidí. V okolí je zřejmě menší konkurence. V centru města by s takovým přístupem neuspěli,“ uzavírá Ševčík.

KLÁRA ŽIDKOVÁ

Místo události:
24.4.2011 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.
1

Okradli pacienta v onkologickém ústavu i důchodce. Policisté po dvojici pátrají

Ludovít Plachetka u brněnského soudu.

Záviděla jí slavného manžela a znásilnění si vymyslela, prohlásila svědkyně

Neozvala příbuzným, kamarádům a nepřišla do práce. Po Slovence pátrají policisté

Brno - Do Brna se přistěhovala za prací, na začátku listopadu tam však přestala chodit. Neozývá se ani příbuzným na Slovensku, do pronajatého bytu v Králově Poli se nevrátila. Po šestadvacetileté, přibližně 180 centimetrů vysoké štíhlé brunetce pátrají kriminalisté.

V Brně přibyde stovka startovacích bytů. Radní je plánují postavit do tří let

Brno - Studovat, po škole si najít práci v Brně a zůstat ve městě nastálo. Takovým plánům chce dát zelenou náměstek brněnského primátora Petr Hladík. Jak v pondělí oznámil, ve městě přibyde stovka startovacích bytů. Potřeba je jich tisíc.

Dálnici D2 zablokovala hromadná nehoda. Místo řidiči objížděli přes benzínku

Jižní Morava - Nehoda dvou aut s kamionem zablokovala v úterý krátce před devátou hodinou ráno provoz na dálnici D2 u Nosislavi ve směru na Brno. Zranil se při ní jeden řidič. Na dálnici se vytvořily kolony. Provoz na místě usměrnili policisté, řidiči sražená auta objížděli přes nedalekou benzínovou pumpu.

Zkoumá příbuznost moravských příjmení. Historie mě bavila odmala, říká doktorand

Brno - Jak moc jsou příbuzensky spříznění lidé z Moravy se stejným či podobným příjmením? Po odpovědi pátrá genealog Martin Kotačka z Filosofické fakulty brněnské Masarykovy univerzity.  

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT