VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Restaurace Tramín: Stůl ozdobil narcis s vyplivnutou žvýkačkou

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jako za starých časů. Tak si host připadá v brněnské restauraci Tramín. Bohužel ne jako za dobrých starých časů. Podnik na náměstí Svobody pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací hodnotil odborník Ivo Ševčík.

21.6.2014 1
SDÍLEJ:

Příznivci zdravé stravy mají v Tramínu smůlu. Sezonní jídla restaurace nenabízí a kuchař steak propeče, i když si host objednal krvavýFoto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Ve dvanáct hodin je v suterénní restauraci obsazený jeden stůl. Sedáme si do rohového boxu, servírka pohotově přináší dva nápojové lístky, ale jen jeden jídelní. Průhledné fólie v deskách jsou věkem pokrabacené a místy se do nich písmo i otisklo. „Jídelníček je vizitkou restaurace, ale tento reprezentativně nevypadá," říká Ševčík, který vaří v restauraci Borgo Agnese.

Restaurace nabízí hlavně těžká masitá jídla. Přitom česká klasika jako guláš nebo svíčková chybí. „Trend jsou zdravější jídla. Tady jako bezmasá nabízejí jen zeleninové rizoto a smažený sýr," upozorňuje odborník.

Jako předkrm podnik pro hosty připravuje třeba sýrový talíř o váze 170 gramů. „To je samostatné studené jídlo. Předkrm by měl mít padesát gramů," tvrdí Ševčík. Dodává, že sýry se obvykle podávají jako dezert.

Proto si místo klasického předkrmu objednává pro začátek salát. Druhé jídlo je hovězí vývar. Servírka však omylem přináší místo salátu dvě porce polévky a omlouvá se. Vývar je dobrý a plný nudlí. Později žena přináší i šopský salát. „Uvítal bych k němu olivový olej na dochucení," poznamenává kuchař. Přitom každý host platí desetikorunový couvert. K dispozici ale máme jen sůl, pepř a párátka.

Ševčík ani nestačí dojíst předkrm, a číšnice už před něj pokládá hlavní chod. Zvolil si hovězí steak z pravé svíčkové. Přestože si ho objednal krvavý, je úplně propečený. „Navíc kuchař maso špatně uřízl," ne-líbí se mu. Brambory jsou chutné.

Další jídlo je Burger Tramín s hranolky. Podle speciálního názvu by člověk čekal, že se hamburger bude něčím odlišovat, ale obsahuje jen běžné ingredience. „V kuchyni do něj měli zapíchnout jehlici, aby se nerozjížděl a dal se dobře ukrajovat," říká Ševčík. Maso je přesolené a zeleninová obloha stejná jako Ševčíkův salát. Součástí pokrmu měl být podle jídelního lístku česnekový dip. Ten chybí.

Žena odnáší jídelní lístek, aby ho předala slovenské rodině, která právě přišla. Vypadá to, že lístků je málo.

Interiér je laděný do zemitých barev. Na starších károvaných sedačkách jsou vidět skvrny, které nešly vyčistit. Boxy oddělují zástěny se zlatými mřížemi. Prostor připomíná bankovní halu v devadesátých letech. Ve váze na stole je umělý narcis, do jehož květu někdo vyplivl žvýkačku. Příjemné je, že v restauraci nehraje televize a na stole neobtěžuje záplava letáků.

Místo nich tam stojí pozvánka na oldies party, které Tramín dvakrát týdně pořádá. „Když jsem tu před osmi lety krátce pracoval, tak na hudební večírky bývalo plno," vzpomíná Ševčík. Nechápe však, proč je na letáku adresa podniku. „Vždyť vím, kde je, protože tady sedím. Místo toho tam mohlo být třeba telefonní číslo pro rezervace," myslí si.

Jako dezert si objednává palačinky s ovocem. Číšnice bere plný popelník a dává čistý. „Špatně. Měla čistý popelník položit na plný a oba dát na tác. Pak čistý vrátit zpět," vysvětluje Ševčík. Když se sklízí nezakrytá nádoba, mohl by se popel rozlétnout po stole. „Ale správný způsob vidím málokdy," poznamenává.

Předchozí obsluha byla rychlá, ale na zákusek čekáme pětadvacet minut. Konečně servírka přináší talíř se dvěma velkými palačinkami ozdobenými čokoládovou polevou. „Je to velké jako hlavní jídlo, ne dezert," říká Ševčík. Přestože je teď hlavní sezona jahod, v palačince je ovoce z konzervy.

Před odchodem ještě kontroluji toalety. Jsou čisté, ale dveře hyzdí tři nápisy. První říká, že klíče jsou na baru, přestože jsou záchody otevřené. Druhý papír upozorňuje návštěvníky, aby nezamykali hlavní dveře. Třetí nápis je vyvedený na žlutých fosforeskujících nálepkách nad klikou. Podruhé varuje před zamykáním.

Pro zvětšení rozklikněte.

Autor: Kateřina Foltánková

21.6.2014 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

SERVIS

Řemeslné práce - Řemeslné práce Švadlena 14 000 Kč

Švadleny, šičky, vyšívači a pracovníci v příbuzných oborech. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: První kontakt osobně (Medlov 213, od 7:00 do 15:00 hod.), , , Místo výkonu práce zaměstnance (adresa pracoviště): 664 66 Medlov 213. Pracoviště: Goldammer & co., s.r.o. - 01, 664 66 Němčičky u Židlochovic. Informace: David Pelikán, +420 731 113 382.

Obchod - Obchod Obchodní zástupce 19 000 Kč

Obchodní zástupci. Požadované vzdělání: bakalářské. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 19000 kč, mzda max. 49000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Zasílejte životopisy e-mailem s názvem pozice v předmětu na adresu: kandidat@srp-reklama.cz, , Požadované dovednosti , Zkušenosti v prodeji a praxi na pozici obchodníka, výborné komunikační schopnosti, příjemné vystupování, znalost prodejních technik, zájem o nové webové technologie prodeje, internetový marketing a propagaci, schopnost dojednání kontraktu, zodpovědnost za prodejní výsledky, ŘP skupiny B, znalost angličtiny, samostatnost, důslednost a aktivní přístup k řešení problémů, znalost prostředí digitálního tisku a jeho výhod. , Poznámka k volnému místu: , Prodej produktů tiskárny digitálního tisku, vyhledávání nových obchodních příležitostí v oblasti velkoplošného tisku pro jednu z největších společností v ČR, konzultace speciálních požadavků, příprava nabídky, sjednávání a uzavírání objednávek s novými klienty, kvalitní a včasné plnění všech úkolů vyplývajících z pracovního zařazení, pravidelný reporting vedení společnosti, Nabízíme vysoké výděleky v závislosti na výkonech v příjemném a mladém pracovní prostředí v blízkosti centra Brna v moderní rozvíjející společnosti SRP s.r.o. s působností 15 let na trhu - více na www.srp-reklama.cz. Pracoviště: Srp s.r.o., Řehořova, č.p. 785, 618 00 Brno 18. Informace: Lenka Urbánková, +420 605 258 358.

Obchod - Obchod Obchodní zástupce 30 000 Kč

Obchodní zástupci Manažer prodeje technologií. Požadované vzdělání: vyšší odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 30000 kč, mzda max. 40000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Náplň práce:, - Budování a rozvíjení obchodních kontaktů, - Projektové a finanční řízení s orientací na kladný výsledek, , Očekáváme:, - Prokazatelné obchodní výsledky, - Schopnost motivovat a řídit tým, - Ochotu plnit cíle v termínu i za cenu vyššího pracovního nasazení, - Schopnost systematicky pracovat a řídit více projektů najednou, , Odborné předpoklady, - Zkušenost práce s řízením obchodu a vedením lidí, - Dobrá znalost angličtiny, ruština výhodou (není podmínkou), - Znalost z oboru dodávání vodohospodářských výrobků (VUT, VŠCHT), - Řidičský průkaz sk. B, - Základní počítačové dovednosti , , Nabízíme:, - Samostatnou práci s možností využití vlastní iniciativy , - Mzdu vázanou na hospodářský výsledek, zohlednění referencí a zkušeností, - Mobilní telefon, notebook, služební vůz i k soukromým účelům, - Profesionální vzdělávání pro osobní růst, účast i na mezinárodních konferencích. Pracoviště: Asio, spol. s r.o.- 05, Kšírova, č.p. 552, 619 00 Brno 19. Informace: Helena Polášková, +420 548 428 108.

Služby - Služby Uklízeč, uklízečka 12 200 Kč

Ostatní uklízeči a pomocníci. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12200 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: První kontakt telefonicky., fyzická zdatnost, manuální zručnost, , Krátkodobé zaměstnání.. Pracoviště: Lermax facility s.r.o. - 01, U Svratky, č.p. 962, 666 01 Tišnov 1. Informace: Olena Luchyn, +420 778 090 405.


Nejez maso, bude ti líp

Nabádal lidi k vegetariánství nápisy na sloupech, zadrželi ho brněnští strážníci

Letiště v Tuřanech - ilustrační foto.
1

Na brněnském letišti budují nové překladiště. Dopravci jej využijí od listopadu

Návrat zpět? Příští sezonu ve druhé lize ztíží Zbrojovce baráž

Brno – Před šesti lety se fotbalisté Zbrojovky vrátili ze druhé ligy do nejvyšší soutěže hned po roce. Přestože skončili až čtvrtí, dostal je zpět mezi domácí elitu licenční tribunál, Ústí nad Labem ani Sokolov totiž neměly vyhovující stadiony. Po víkendu se Brno opět definitivně stane druholigové a cestu zpět bude mít o poznání těžší. „Druhá liga není lehká soutěž. Zbrojovku čeká šichta a musí udělat dobrý mančaft, aby měla šanci se třeba za rok vrátit,“ upozorňuje bývalý brněnský kapitán Pavel Zavadil.

Koně budou bojovat s ohněm i vodou. Na Mezinárodním policejním mistrovství

Jižní Morava /TIPY NA VÍKEND/- Přeskočit přes oheň, přebrodit vodu či za jízdy střílet na terč. To vše budou muset v sobotu zvládnout jezdci s koňmi účastnící se Mezinárodního policejního mistrovství v jezdectví. Hlavní část tradičního klání se koná opět v areálu Panská lícha nedaleko brněnských Soběšic.

VÍME PRVNÍ

Dva tituly a konec. Haščák opouští Kometu. Čermák smlouvu prodloužil

Brno /EXKLUZIVNĚ/ – S Kometou zažil zlatou dobu a zamíří jinam. Slovenský hokejový útočník Marcel Haščák si odpočine po náročné sezoně, kterou zakončil až minulý týden na mistrovství světa v Dánsku, a pak začne jednat o novém angažmá. „Teď si hlavně užívám rodiny a nijak budoucnost neřeším,“ povídá jednatřicetiletý forvard pro Deník Rovnost.

AKTUALIZOVÁNO

Petici proti ubytovně v Železniční podepsalo přes tisíc lidí

Brno – Kvůli ubytovně v Železniční se bojíme o svoje bezpečí, zní od lidí žijících v Brně-jihu. Proti přesunu rodin z ubytovny v Šámalově podali ve čtvrtek na magistrátu petici. Podepsalo ji přes tisíc lidí.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT