VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Steaky v podniku K1? Dobré, ale nepřekvapí

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jídelní lístek ve Steakhousu K1 v Židenicích je příliš dlouhý. Podle šéfkuchaře Rimplera je to chyba, i když to čeští zákazníci vyžadují.

30.4.2011
SDÍLEJ:
Zvětšit fotografii

Restaurace Steakhouse K1 v brněnských Židenicích.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Stěny restaurace Steakhouse K1 v Kuldově ulici v brněnských Židenicích jsou sytě rudé. Jako krev z mírně propečeného steaku. Tuto lahůdku může mít zákazník nejen z hovězího, ale i vepřového a drůbežího masa. „Jejich úprava je ovšem hodně klasická. Kuchař může vymyslet i speciality a sezonní recepty, které na lístku obměňuje,“ myslí si šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler. Restauraci K1 hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Hned po usazení obsluha přináší jídelní lístek. Ten je podle Rimplera velmi obsáhlý. Zákazník se tak v nabídce snadno ztratí. „Příliš dlouhé lístky jsou klasickým nešvarem českých restaurací. I proto, že čeští zákazníci takovou nabídku vyžadují a nejsou zvyklí na kratší, ale originální nabídku. Restaurace se jim musejí přizpůsobovat,“ vysvětluje Rimpler.

Nakonec volí specialitu podniku: vepřový karé steak na grilu na směsi salátu a s řeckým tzatziki. „Tento recept ale může být součástí klasické nabídky. Jako specialitu může kuchař podávat něco exotického. Například rybí steak. Pomocí těchto nabídek si restaurace mohou své zákazníky vychovat a naučit je nebát se nových receptů a obměn v jídelním lístku,“ dodává šéfkuchař.

Pokrmy přináší obsluha bleskově. Podle Rimplera rychleji než pití. Podle šéfkuchaře je třeba, aby obsluha dbala na to, aby hosté nikdy neměli prázdný stůl. To se podle něj v tomto podniku neděje. „Číšník musí hostům sám iniciativně nabízet pokrmy denní nabídky a také se ptát, zda hostům chutnalo,“ míní Rimpler. S vepřovým steakem je ale velmi spokojený. Správný steak podle něj nemá být příliš kořeněný, aby vynikla chuť samotného masa. Stačí sůl a pepř. „Je dobře, že tady kořením šetří. Maso je libové a šťavnaté,“ hodnotí šéfkuchař. Jako další problém českých restaurací hodnotí Rimpler bohatou a nedochucenou zeleninovou oblohu, kterou kuchař přidal k panenskému steaku.

Dezerty nezaujaly

Po hlavním chodu opět delší dobu čekáme, až se nás obsluha zeptá na dezert či kávu. „Nabídka dezertů mne nezaujala. Jsou to klasické palačinky nebo poháry o velkých porcích,“ popisuje Rimpler.

Objednáváme si proto menší čokoládový a karamelový dezert. Na něm je podle Rimplera poznat, že jde o hotový výrobek. „Je v něm výrazně cítit prášek do pečiva. Vyrobit například vlastní lehký jablkový koláč je přitom záležitost půl hodiny. A hlavně rodiny s dětmi na domácí dezerty slyší,“ radí Rimpler.
Celkově je ovšem s podnikem spokojený a hostům by jej doporučil. „Prostředí je příjemné. Mají i vlastní ubrousky. Je vidět, že tady o vedení restaurace přemýšlejí,“ uzavírá šéfkuchař.

#nahled|https://g.denik.cz/50/4d/infografika_steakhouse_k1_brno_denik_flash_big.jpg|https://g.denik.cz/50/4d/infografika_steakhouse_k1_brno.jpg|Steakhouse K1.#

KLÁRA ŽIDKOVÁ

Místo události:
30.4.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Jana Novotná
1 13

Jana Novotná dohrála svůj životní zápas. V pouhých 49 letech

Ilustrační foto

Na Brněnsku chybí dětští lékaři. Odrazují je e-recepty a pospíchají do důchodu

AKTUALIZOVÁNO

Pro posluchače jsme jako hodinky, vypráví ředitel Českého rozhlasu Brno Ostrý

Jižní Morava – Je Český rozhlas objektivní? Podává lidem vyvážené zpravodajství? Oceňují posluchači hojné vysílání receptů? Na podobné dotazy odpovídal v pondělí v online rozhovoru ředitel Českého rozhlasu Brno Jaromír Ostrý.

Debata politických rivalů táhne. Kapacitu sálu zaplnily rezervace

Brno - Téměř dvě stovky lidí plánují sledovat v úterý od pěti hodin odpoledne naživo debatu představitelů dvou znepřátelených brněnských politických hnutí Žít Brno a Slušní lidé. Zájemci už minulý týden rezervacemi naplnili kapacitu sálu Dělnického domu, kde se debata odehraje.

Pro milion pacientů otevřou před nemocnicí nové obchody. Bez smažených jídel

Brno – Italské panini, čerstvé saláty i ovocné džusy. Nabídku zboží v bohunické nemocnici od prosince rozšíří další prodejci před budovou nemocnice.

Hromadné nehody a dlouhé kolony. Řidiče potrápily namrzlé silnice

Jižní Morava - Drobné srážky, pomačkané plechy, ale i hromadné nehody komplikující hustou pondělní ranní dopravu. Auta se srazila v Brně v Hradecké ulici ve směru od města na Svitavy i ve směru do centra. U Černé Hory na Blanensku se srazila čtyři osobní a jedno nákladní auto. Policisté tak musí odklánět dopravu na Blansko, ve směru od Brna začíná objížďka už u Lipůvky. Řidiči tam proto musí počítat s dlouhými kolonami.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT