VYBRAT REGION
Zavřít mapu

TEST REST: Bitvu s kuchyní Napoleon výrazně prohrál

Brno - Restaurace Napoleon ve Veletržní ulici nabízí příjemné posezení u šálku kávy. S jídlem si ale tamní kuchař zřejmě hlavu moc neláme.

28.4.2012 1
SDÍLEJ:

Restaurace Napoleon ve Veletržní ulici.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Italské těstoviny, český smažený sýr a španělsky vtipkující obsluha. To vše v restauraci Napoleon ve Veletržní ulici doplňuje hudba z rádia. „Jméno přitom navozuje očekávání francouzské restaurace. Z té tady, kromě názvů některých jídel, nenajde host nic," říká provozovatel a šéfkuchař restaurace U Dřevěného stolu Jiří Dlapka. Restauraci hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

„Nabídka je roztěkaná, předkrmy ohrané. Až na sušené švestičky, ty se jen tak nevidí. Těstoviny se hodí spíše do italské restaurace a smažený květák? To ani nemuselo být," prohlíží si jídelníček Dlapka. Nelíbí se mu ani Ludvíkův špalík nebo Bitva tří císařů. „Takové názvy nemají v menu co dělat. Na druhou stranu je dobře, že je pod jídlem aspoň vysvětleno, o co jde," dodává.

Servírka přináší vývar a salát s prosciuttem a parmazánem. Porce vypadají větší než napovídá jídelníček. „Polévka je chutná a nudle správně široké. Kupované, ale kuchařští učni už domácí většinou udělat neumějí," říká šéfkuchař.

Salát by mohl vystačit i na samostatný oběd. Některé lístky působí povadle, ale na chuť jsou křupavé. „Prosciutto má být nakrájené na menší plátky, takhle se špatně kouše," vysvětluje Dlapka. Druhý chod je pro něj zklamáním. Steak z panenky je tuhý a porce vypadá menší než slibovaných dvě stě gramů. „Je fajn, že maso není rozklepané na placku. Připadá mi ale, že kuchař ho z obou stran osmahl a pak hodil do mikrovlnky, aby měl jistotu, že je udělané. Tím ztratilo šťavnatost," vysvětluje. Omáčka je domácí, ale složení se šéfkuchaři moc nezamlouvá. „Kečup, smetana a nějaké koření. Čekal jsem něco kreativnějšího," říká Dlapka.

Největším zklamáním jsou brambory. Většina je našedlá a kuchař ani nevykrojil černé části. „A zase zeleninová obloha. Dokresluje spíš dojem rychlého poledního menu. Jídlo působí, jako by je kuchař jen kydl na talíř," mračí se šéfkuchař. U Napoleonovy rolky se sýrovou omáčkou je maso šťavnaté. Se šunkou, kořením a omáčkou se dobře doplňuje. Jen chřest, který rolku plní, je moc měkký.

Nabídku dezertů Dlapka chválí. „Žádné medovníky a marlenky. Zaujal mě ananas s medovým přelivem. Je z čerstvého ovoce, nebo z plechovky?" přemýšlí. Nezjistí to. „Ananas si nedáte, došel," směje se číšnice. Přináší náhradní dezerty „los palačinkos" a „los banános", jak jídla nazvala. Palačinky jsou studené a Dlapka jim vytýká nutelovou náplň. Banán přelitý karamelem se šlehačkou je zase víc sladký. Chuťově ale dobrý. Nejvíc ze všeho chválí Dlapka kávu. „Majitel by měl možná popřemýšlet, zda z restaurace neudělat kavárnu a nesjednotit celkový styl," říká.

Restaura Napoleon - vysvědčení.

Autor: Redakce

28.4.2012 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:
Stříhání keřů. Ilustrační foto.

Větve chytají do pasti řidiče i chodce. Majitelé je odstraní až po výzvě

Mladý hokejista brněnské Komety Martin Nečas.

Dobří holubi se vracejí. Martin Nečas míří zpět do Komety

Přehradu zamkl vedoucí lodní dopravy zlatým klíčem. Plavební sezona skončila

Brno /FOTOGALERIE/- Naposledy pro letošní rok se v neděli v podvečer svezli lidé na lodích brněnského dopravního podniku na Brněnské přehradě. Jednasedmdesátá plavební sezona skončila. Přehradu pro lodě symbolicky zamkli zlatým klíčem.

AKTUALIZOVÁNO

Jasno bylo už v poločase. Zbrojovka jede z Plzně bez bodu

Plzeň, Brno – Vyslechl si sice potlesk a skandování fanoušků, jenže ne z úst těch brněnských. Nového trenéra Zbrojovky Romana Pivarníka vřele přivítali příznivci Plzně, kterou ještě v minulé sezoně vedl. Návrat do známých míst se mu ale nepovedl. Brno v jedenáctém prvoligovém kole prohrálo na hřišti vedoucího týmu tabulky 0:3 a je dál předposlední. „Po fotbalové stránce se Plzni nemůžeme rovnat, ale chtěli jsme ji víc potrápit,“ posteskl si Pivarník.

AKTUALIZOVÁNO

Rozhodla oblíbenost. Kroužky vynesly do sněmovny bývalého hejtmana i primátora

Jižní Morava – Lékařský titul i všeobecná oblíbenost zamíchaly s pořadím nových poslanců, kteří ve sněmovně usednou. Možnosti zvolit konkrétního člověka pomocí kroužkování využila třeba Zdena Holomková z Březiny na Brněnsku. „U voleb jsem zakroužkovala kandidáta, kterého osobně znám. Vím, že pro naši obec dělá hodně a zaslouží si to,“ vysvětlila.

Výstřely, řev fanoušků Komety a sirény. V Brně zazněla nejhlasitější symfonie

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Vstup pouze na vlastní nebezpečí a se špunty v uších. Takové doporučení dostaly stovky lidí, které se v sobotu večer vydaly na brněnské výstaviště. Zazněla tam nejhlasitější skladba světa, Symfonie sirén. Dílo poprvé představil jeho tvůrce Arsenij Avraamov v roce 1922 v ázerbajdžánském Baku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení