VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hroch umí v Brně tančit i vařit

BRNO - Vrestauraci U Tančícího hrocha dominuje masivní interiér a pořádně masitá strava. Spořádat třeba hroší kopec dá fušku

27.4.2007
SDÍLEJ:

Interiér restauraceFoto: DENÍK/Drahomír Stulír

Hroch dokáže podle zoologů sežrat za den až šedesát kilogramů potravy. Při jeho váze je to prý relativní množství. Vrestauraci U Tančícího hrocha, která sídlí na rohu ulic Hilleho a náměstí 28. října, naučili tučné zvíře eskamotérským kouskům.

Tamní hroch umí nejen tančit, ale i celkem obstojně vařit. Přesvědčil se o tom testovací tým Brněnského Deníku Rovnost spolu sbývalým kuchařem jednoho luxusního hotelu vBrně Karlem Ježkem.

Interiér restaurace je na první pohled masivní. Jak jinak. Hroši jsou totiž sami o sobě také masivní zvířata. Hlavně mají tlustou a pevnou kůži. Při vyschnutí dosahuje hroší kůže dokonce tak extrémní tvrdosti, že se dříve využívala k broušení diamantů. Velmi pevné je i zařízení lokálu. Host si tak může sednout na masivní židli, která se neprohne ani pod lidmi skorpulentnějšími tvary. Návštěvníci podniku ocení i příjemné měkké světlo, které vrestauraci nijak neoslepuje. Svítit se však U Tančícího hrocha musí celý den. Místnost je totiž pod úrovní chodníku.

Musí se čekat

Ale dost o tom, jak to v „hroší“ restauraci vypadá. Důležité přece je, jak se vní vaří.

Jídelní lístek sice není kdovíjak bohatý, ale to vůbec nevadí. „Méně znamená více. Deset jídel zvepřového, stejný počet z drůbežího a pár pokrmů zhovězího masa stačí až až,“ shrnuje nabídku kuchař na penzi Karel Ježek. Výběr jídla nechává testovací tým na něm, a tak servírce poroučí česnečku a hroší kopec. Obsluha tým upozorňuje, že na jídlo na objednávku bude muset minimálně půlhodinu počkat. „Může to trvat i déle, je totiž doba meníček,“ říká servírka včerných šatech.

Testovací tým koukne na hodinky a pokusí se změřit, kolik času od objednávky po naservírování pokrmu uteče. Polévka je však na stole hned. „Voní i zdálky,“ poznamená Ježek ke kouřícímu talíři, na jehož hladině plave najemno nakrájená petrželka a opražený chléb. Spokojen je i poté, co do úst vloží lžíci sčesnečkou. „Je hodně silná a kuchař se stroužky česneku rozhodně nešetřil. Opečený chléb se ještě nestačil namočit, a tak krásně křupe. Navíc je vpolévce slanina, kousky klobásy a trochu sýra,“ rozplývá se „vysloužilý“ kuchař nad vonící a šmakující česnečkou.

Kopec plný jídla

Bez pár vteřin rovných čtyřicet minut trvalo „hrošímu“ kuchaři, než dal na talíř hroší kopec. Zlézt ho je i pro pořádného jedlíka pořádná fuška. „Vypadá to krásně, ale je toho moc,“ leká se Ježek ve chvíli, kdy se před ním ocitá hora opékaných brambor, masa a jater. „Pokrm se skládá zvepřové kotlety bez kosti, kuřecích prsou a drůbežích jatýrek. Vše je připraveno přírodně a je velmi šťavnaté,“ pochvaluje si expert na vaření bohatou dvousetgramovou lahůdku. Po čtvrthodině skládá příbor. „Už nemůžu. Je toho vážně kopec,“ usmívá se Ježek.

Podtrženo sečteno. Restauraci U Tančícího hrocha stojí za to navštívit. Nebudou litovat ani jedlíci ani milovníci tlustokožce. Při kousání či popíjení se totiž mohou kochat plyšovými zvířátky různých velikostí, která zpodobňují hrochy.

Autor: Pavel Mokrý

27.4.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

Zákaznický servis - Zákaznický servis Pracovníci v zákaznických 15 000 Kč

Pracovníci v zákaznických kontaktních centrech. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: Požadované dovednosti: Znalost anglického jazyka na komunikativní úrovni. Velkou výhodou je znalost dalšího jazyka na úrovni rodilého mluvčího., Poznámka k volnému místu: , zájemci nechť se hlásí na: gabriela.manova@kiwi.com, , Souhlas zaměstnavatele se zaměstnaneckými kartami. Pracoviště: Kiwi.com s.r.o.- palachovo nám., Palachovo náměstí, č.p. 726, 625 00 Brno 25. Informace: Gabriela Manová, +420 725 564 099.

Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství - Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství 12 200 Kč

Pomocní pracovníci v rostlinné výrobě KRÁTKODOBÉ ZAMĚSTNÁNÍ. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12200 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Předem si telefonicky domluvit schůzku - ÚT od 8:00-11:00hod.. Pracoviště: Mkh komora s.r.o. - ráječek, Ráječek, č.p. 181, 620 00 Brno 20. Informace: Mykhailo Mishkovskyi, +420 774 719 299.

Výroba - Výroba Obsluha strojů 28 000 Kč

Obsluha strojů na výrobu a zpracování výrobků z plastu Obsluha výrobní linky. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 28000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: První kontakt telefonicky nebo e-mailem, Pozice je pouze pro osoby nemající problémy se zády a kyčlemi - z důvodu zvedání těžkých břemen o hmotnosti 25kg a více". , Upřesňující informace:, " Seřizování a obsluha stroje na výrobu bublinkové fólie, " Práce ve směnném provozu (12hodinové směny - denní/noční; pondělí až pátek), " Technické zkušenosti výhodou , " Fyzická zdatnost, manuální zručnost, " Po skončení doby určité na 1 rok, prodloužení na dobu neurčitou, Nabízíme: stravenky. Pracoviště: Tart, s.r.o., Vinohradská, č.p. 366, 618 00 Brno 18. Informace: Jana Bartoňová, +420 548 129 473.

Řemeslné práce - Řemeslné práce Ostatní řemeslní pracovníci a 14 300 Kč

Výrobci a opraváři obuvi ŠIČ / ŠIČKA OBUVNICKÝCH SVRŠKŮ. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14300 kč. Volných pracovních míst: 12. Poznámka: První kontakt e-mailem, telefonicky nebo osobně: Hrušovany u Brna; denně 07:00 - 12:00 po telefonické domluvě., Zaměstnanecké výhody: 5 týdnů dovolené, stravenky, příspěvek na penzijní připojištění, Místo výkonu práce: Jiřího z Poděbrad 26; 664 62 Hrušovany u Brna, Souhlas zaměstnavatele se zaměstnaneckou kartou.. Pracoviště: Josef seibel, s.r.o., Jiřího z Poděbrad, č.p. 26, 664 62 Hrušovany u Brna. Informace: Konštancia Průdková, +420 547 104 131.


Pavel Halouska zastoupí v brance Dušana Melichárka

Jednička má stopku. Do brány proti Dukle musí klidný rybář Halouska

Videosouhrn 26. dubna 2018

Fenol zabil člověka a umírající stromy se snaží zachovat rod: videa dne

Lidé poletí s ptáky a dotknou se ledních medvědů. Ve virtuální zoo v centru Brna

Brno - Putovat se lvy africkou divočinou, plavat s rybami v mořských hlubinách, letět přes kontinent s tažnými ptáky a přitom být stále v centru Brna. Nemožné? Podle plánů brněnské zoo ne.

V moderních sklenících denně posbírají šest tun rajčat. Druhý den jsou v obchodě

Velké Němčice – Doba, kdy se malá cherry rajčata trhala ještě zelená a jejich cesta k zákazníkům z Břeclavska trvala až dva týdny, zdá se, ustupuje. Ve dvou obřích moderních sklenících firmy Agro Maryša mezi Hustopečemi a Velkými Němčicemi jsou rychlejší. „Rajčata míří do obchodů někdy už druhý den po sběru,“ tvrdí vedoucí skleníků Josef Karpíšek.

Židlochovice plné židlí. Výstava připomíná přezdívku a oslavuje vznik republiky

Židlochovice - Na chodníku, na stěně nebo ve vysoké trávě narazí lidé na náhodných místech v Židlochovicích na Brněnsku na židle. Ačkoli tyto kusy nábytku na první pohled vypadají jako běžné vybavení domácnosti, jsou součástí výstavy Mě100 židlí, kterou se rozhodli zástupci Židlochovic uspořádat jako součást oslav stého výročí založení Československa. Výstava také odkazuje na přezdívku Židle, kterou Moravané město zkráceně označují.

Bizoní stádo se rozrostlo o samičku. Chovatelé jí dali jméno Kotletka

Brno - Celkem šest bizonů mohou lidé nově vidět ve výběhu bizonů v brněnské zoo. Minulý týden samice Inez porodila mládě. Chovatelé mu vybrali netradiční jméno.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT