VYBRAT REGION
Zavřít mapu
SKÓRE ROVNOSTI: Těšíte se na ochlazení?

Test restaurací: zvítězil divadelní Boulevard

Brno - Tým Deníku Rovnost navštívil během roku čtyři desítky podniků a vyhodnotil nejlepší. Po Boulevardu je to Brabander a La Rossa

30.12.2007 2
SDÍLEJ:

Restaurant BoulevardFoto: DENÍK/Ondřej Surý

Konec roku svádí k bilancování. Brněnský Deník Rovnost letos navštívil čtyři desítky restaurací a testoval nabízené jídlo, kvalitu obsluhy i úroveň zařízení. Testovací tým, jehož členy byli Michal Göth, kuchař z restaurace U Kastelána, a Karel Ježek, bývalý kuchař Grandhotelu Brno, vyhodnotil tři nejlepší restaurace, které by si gurmáni rozhodně neměli nechat ujít.

Na prvním místě se jednoznačně umístil nový podnik v areálu Městského divadla Brno. Restaurant má název Boulevard. Pomyslnou stříbrnou příčku obsadila restaurace Brabander. V Brně jsou sice dva podniky s tímto názvem, ale druhé místo získal ten, který sídlí v Pekařské ulici. Rozhodování o bronzové medaili bylo složité. Po delším pření obsadila třetí místo italská restaurace La Rossa.

V Boulevardu potěší gurmánův jazyk i oko
Samé jedničky. Takové bylo vysvědčení restaurantu Boulevard v Lidické ulici po návštěvě testovacího týmu brněnského Deníku Rovnost spolu s bývalým kuchařem Grandhotelu Brno Karlem Ježkem.

„Všechno se v podniku leskne, třpytí a voní novotou. Ani oko největšího škarohlída nenajde nic otlučeného, nebo dokonce zašpiněného,“ shrnul kuchař testovacího týmu takzvaný první dojem, na který host hned tak nezapomene.

Obsluha v restauraci ve dvoraně Městského divadla Brno by si podle něj zasloužila jedničku s hvězdičkou. „Nejenže je pozorná a nevtíravá, ale pořád něco pulíruje. Jakmile host zaplatí a zavřou se za ním dveře, číšník hned odnese všechno prostírání a skleněné stoly přestříká leštěnkou a pak je ještě vyleští,“ vyzdvihl personál.

Jídelní list je plný specialit, nad nimiž zaplesá snad každé oko a jazyk i toho nejnáročnějšího gurmána. Testovací tým může případným návštěvníkům doporučit křehké jehněčí kotletky s křepelčími prsíčky. Stojí bezmála čtyři sta korun. Chuť masa je mimořádná a na úrovni pětihvězdičkového hotelu. Poprvé jsem jedl tak špičkové jídlo, které by mohl tamní kuchař přihlásit klidně i do soutěže,“ liboval si Ježek.

Pokud by brněnský Boulevard, který v překladu z francouzštiny do češtiny označuje širokou ulici, navštívil nějaký Francouz, určitě by Brnu podnik záviděl. Majitel restaurace totiž dbá na kvalitu surovin. A ty jsou denně čerstvé.

Brabander má mladšího bratra
Restaurace se jménem Brabander jsou v Brně dvě. To je důležitá informace hlavně pro ty gurmány, kteří si v restaurantu chtějí dát sraz. Vždy se totiž musí domluvit, zda budou hodovat v tom prvním v Joštově ulici, nebo navštíví jeho mladšího bratra v Pekařské. Testovací tým brněnského Deníku Rovnost s bývalým kuchařem Grandhotelu Brno Karlem Ježkem navštívil novější podnik. V hitparádě restaurací obsadil stříbrnou pozici.

Na vysvědčení otestovaného podniku byly samé jedničky. Jediná snížená známka byla za jídelní lístek. „Chybí na něm údaje o hmotnosti jídel a množství nápojů ve sklenici,“ zdůvodnil kuchař testovacího týmu chvalitebnou.

Jídelníček je také poněkud chudší, je v něm jen pár jídel. Pravda, méně znamená více. „Veškeré pokrmy jsou originální a tajemné názvy probudí v hostech touhu něco z jídelníčku ochutnat. Jisté je jedno. Ať si vybere cokoliv, nebude litovat,“ dodal Ježek. Jeho slova potvrdily i připravené pokrmy, které číšník donesl na stůl na předehřátých talířích. Aby nevychladly.

K dobrému jídlu patří i dobré pití. Brabander nabízí nepřeberné množství kvalitních vín z různých koutů světa. S nadsázkou by se dalo říct, že vinotéka obsahuje snad každý hrozen z celosvětové vinařské produkce. Zvučné značky ocení především ti hosté, kteří přijeli na večeři městskou hromadnou dopravou nebo přišli po svých. Ti, kteří si zvolili k cestě vůz, mohou být poněkud zklamaní. I proto, že ve všední den je s parkováním poblíž Brabanderu problém.

Italská La Rossa má fantazii
Italských restaurací vyrostlo v Brně poslední dobou víc než hub po dešti. A každý rok přibývají další. Přesto se jeden podnik, který se specializuje hlavně na pizzu, lasagne a těstoviny s mnoha druhy omáček, dostal na stupně vítězů.

Třetí místo mezi brněnskými restauracemi, které testovací tým brněnského Deníku Rovnost navštívil, obsadila restaurace La Rossa. Ta si našla útočiště v Bobycentru v brněnské Sportovní ulici.

La Rossa letos vystřídala v zábavním centru restauraci se staročeskou kuchyní. Interiér podniku nepřipomíná Itálii ani omylem. Na první pohled to uvnitř vypadá jako ve stodole. Italskou noblesu a kreativitu připomínají snad jen zvláštní výjevy z květin.

Do restaurací lidé chodí hlavně kvůli jídlu. Nabídka v La Rosse stojí za to. „Po dlouhé době jsem viděl jídelní list srozumitelný, s velkými písmeny a se střídmou nabídkou pokrmů,“ shrnul člen testovacího týmu brněnského Deníku Rovnost Karel Ježek silné stránky podniku.

Mezi největší klady italské restaurace patří kuchař s velkou fantazií. Přestože jídlo není nijak předražené, mohlo by konkurovat podnikům, kde dá host za polévku třeba sto korun. „Nádhera. To je snad jediné slovo, které zákazník při pohledu na jídlo řekne. Způsobu servírování se říká zážitková kuchyně. Tedy velký talíř a jídlo s nápadem,“ říká Ježek. Umně rozložený pokrm ocení každý host. Pokud má jídlo nápad a ještě ke všemu skvěle chutná, není důvod příště chodit jinam. Zvlášť když se o něj stará příjemná a ochotná obsluha.

Autor: Pavel Mokrý

30.12.2007 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

SERVIS

Obchod - Obchod Prodavač, prodejce 13 500 Kč Prodavači potravinářského zboží. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dělené směny, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: První kontakt e-mailem, telefonicky nebo osobně, Nabízíme stravenky. Pracoviště: Klanicovo pekařství, s.r.o.-prac., Josefská, č.p. 698, 602 00 Brno 2. Informace: Miroslav Kocián, +420 732 837 563. Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství - Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství 14 000 Kč Zahradníci floristé a květináři florista/ka. Požadované vzdělání: úso (vyučení s maturitou). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Životopisy zasílat na e-mail: strelitzia@post.cz, Do zavedené firmy hledáme floristu/ku na HPP - provoz na směny, nástup možný ihned., Nabízíme zázemí zavedené firmy, odpovídající platové ohodnocení, práci v mladém kolektivu. Hlavní náplní práce bude obsluha zákazníků, servis prodejny a práce na zakázkách.. Pracoviště: Petr matuška-prac., Horova, č.p. 1645, 616 00 Brno 16. Informace: Petr Matuška, +420 731 024 837. Management - Management Ředitel 25 000 Kč Řídící pracovníci v oblasti obchodu Franchisingový manager sítě SOLODOOR. Požadované vzdělání: úsv. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 25000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Způsob prvního kontaktu: telefonicky nebo e-mailem, , Zajištění činností souvisejících s provozem a rozvojem franchisingového konceptu, zajištění aktivit spojených se získáním klienta a zřízením nových prodejen; komunikace a kontakt se stávajícími partnery v rámci sítě, jejich vedení a kontrola; zajišťování a koordinace marketingových aktivit; řízení vnitřní provozní sítě franchisantů; zajištění rozvoje konceptu Provozní příručky a kontrolu plnění jejich ustanovení; jednání a komunikace s dodavateli., , Požadujeme: minimálně SŠ vzdělání, praxe v obchodní činnosti nebo na obdobné pozici min. 2 roky - výhodou; příjemné vystupování a výborné prezentační schopnosti; zájem o obchod a práci se zákazníkem; obchodní dovednosti; dobrá znalost PC (MS Office, internet); ŘP "B"; aktivní přístup, samostatnost, spolehlivost, flexibilitu, orientaci na výsledek, zodpovědnost, loajalitu, chuť učit se novým věcem; bez záznamu v trestním rejstříku a bez exekucí. , , Zaměstnanecké výhody:, Mobilní telefon, služební automobil, notebook, školení a vzdělávací kurzy.. Pracoviště: Solodoor centrum s.r.o., Cejl, č.p. 494, 602 00 Brno 2. Informace: Stanislav Malohlava, +420 601 102 354. Kultura a sport - Specialisté archiváři rozpočtář/rozpočtářka 16 000 Kč Specialisté archiváři rozpočtář/rozpočtářka oddělení hospodářské správy. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16000 kč, mzda max. 24120 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Ředitel Krajského úřadu Jihomoravského kraje vyhlašuje výběrové řízení na místo, rozpočtář/rozpočtářka oddělení hospodářské správy odboru kancelář ředitele , s místem výkonu práce Brno, Žerotínovo nám. 449/3, PSČ 601 82 Brno, Předpoklady a požadavky: dosažené vzdělání střední vzdělání s maturitní zkouškou, studijní obor nejlépe ekonomika, veřejná správa, znalosti oboru činnosti při tvorbě, zpracování a čerpání rozpočtu územních samosprávných celků a finančních prostředků na provoz a správu majetku, zpracování rozborů hospodaření, dobrá orientace v právních předpisech upravujících činnost kraje, znalost rozpočtové skladby, praxe vítána praxe v oblasti účetnictví, rozpočty veřejné správy , jazykové znalosti vítány, další požadované dovednosti " výborná uživatelská znalost MS Office, " spolehlivost, pečlivost, samostatnost, zodpovědnost, " organizační a komunikační dovednosti, " výhodou práce v systému GINIS, " ochota se dále vzdělávat, schopnost aplikace získaných vědomostí , " schopnost operativního řešení problémů, " schopnost zvládnout vysoké pracovní nasazení, Písemnou přihlášku s požadovanými doklady je nutno doručit tak, aby ji vyhlašovatel obdržel , nejpozději do 1. října 2018. Přihlášku podejte prostřednictvím podatelny nebo zašlete na adresu: Krajský úřad Jihomoravského kraje, oddělení personálních věcí a vzdělávání, , Žerotínovo nám. 449/3, 601 82 Brno. , Všechny požadavky a předpoklady musí být splněny do termínu podání přihlášky do výběrového řízení., Kontaktní pracovník: Ing. Roman Straka, vedoucí oddělení hospodářské správy odboru kancelář ředitele, telefon 541 658 863., Platové podmínky: se řídí zákoníkem práce, v platném znění, a nařízením vlády o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, v platném znění, platová třída 8., Termín nástupu: co nejdříve - dle dohody, Náležitosti přihlášky jsou: jméno, příjmení, titul, datum a místo narození, státní příslušnost, místo trvalého pobytu, číslo občanského průkazu (číslo dokladu o povolení k pobytu, jde-li o cizího státního občana), telefonní spojení, e-mail, datum a podpis. , Charakteristika pracovního místa: podílení se na přípravě částí rozpočtu; sledování příjmů a výdajů včetně navrhování opatření při jejich neplnění; dbá o dodržování rozpočtové kázně a uplatňování hospodárnosti a efektivnosti při plnění jednotlivých úkolů; vystavuje objednávky včetně finančního zatřídění výdajů; kontroluje soulad přijaté faktury s vystavenou objednávkou; provádí kontrolu zatřídění běžných a kapitálových výdajů dle platné rozpočtové skladby a fakturovaných částek;, Nabízíme: 5 týdnů dovolené, sick days, stravenky, příspěvek na penzijní připojištění, Benefits Card, zaměstnanecký příspěvek na divadelní představení, firemní mateřskou školku, jazykové kurzy, široké možnosti dalšího vzdělávání, zdravotní cvičení pro zaměstnance v budově úřadu, pružnou pracovní dobu. Dále nabízíme stabilní pracovní prostředí s moderním vybavením, příjemný pracovní kolektiv, zaměstnání ve veřejné správě na dobu neurčitou.. Pracoviště: Jihomoravský kraj - pracoviště, Žerotínovo náměstí, č.p. 449, 602 00 Brno 2. Informace: Ing. Roman Straka, +420 541 658 863.

Ilustrační foto.

Na křižovatce v Židenicích se srazila dvě auta. Tři zraněné převezli do nemocnic

Nový elektrodový kotel využívá k produkci tepla elektřinu.
4

Větší jistota tepla za 61 milionů: teplárny zapnuly novou "rychlovarnou konvici"

Střet nejgólovějších týmů druhé ligy. Ofenzivní Zbrojovku hostí Pardubice

Brno - V sobotu se ukáže, jak na tom jsou. Fotbalisté brněnské Zbrojovky se ve čtvrt na jedenáct dopoledne střetnou na východě Čech s hráči Pardubic v devátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Brňané chtějí potvrdit, že nabírají formu. Proti jsou ofenzivní Pardubice.

Ochlazovací budka problémy nevyřeší, říká klimatolog Zahradníček

Brno /ROZHOVOR/ - Krajina na jihu Moravy je po extrémně suchém létě vyprahlá. I proto může být příští rok situace ještě horší. Odpovědí na některé problémy jsou podle klimatologa Pavla Zahradníčka promyšlená řešení a hlavně zadržování vody, aby z měst a krajiny neodtékala. „Vodou potom můžeme zalévat třeba městskou zeleň, které je v Brně oproti třeba Budapešti poměrně málo. I to by se mělo změnit,“ míní Zahradníček.

Lídr kanadského bodování Holík táhne Kometu. Čeká ji moravské derby s Olomoucí

Brno – První náročný víkend plný hokeje vyšel, dvě výhry, šest bodů do tabulky. Nyní čeká hokejisty Komety další. V sobotu od pěti hodin odpoledne se střetnou s Olomoucí na jejím ledě a hned v neděli zase doma s Mladou Boleslaví.

Téma voleb? Odtržení Lesné, lákají. Vznik nové části je složitý, město je proti

Brno - Před komunálními volbami brněnská strana láká na odtržení od městské části Brno-sever. Chce samostatnou Lesnou. 

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT