VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Bulvár je nejen široká ulice, ale i místo pro gurmány

BRNO – Restaurant Boulevard na nádvoří Městského divadla Brno potěší snad každého gurmána. I ten nejpřísnější kritik tam nenajde kaz.

3.11.2007
SDÍLEJ:

Restaurant BoulevardFoto: DENÍK/Ondřej Surý

Bulvár, či francouzsky boulevard, je podle slovníku cizích slov široká a živá ulice ve velkoměstě. Bulvár jsou také noviny, které mají za úkol hledat senzace. Boulevard s velkým B je také zbrusu nová restaurace v areálu Městského divadla Brno. Místě, kterému zlí jazykové říkají Mošoland podle ředitele kulturního stánku Stanislava Moši.

Restaurant Boulevard láká hosty, aby si vychutnali blízkost neopakovatelné atmosféry prken, která znamenají svět. A prý je to také místo, kde chuť vítězí. Jestli je tomu skutečně tak, jak se píše na reklamních tabulích, se rozhodl prubnout testovací tým brněnského Deníku Rovnost spolu s bývalým kuchařem Grandhotelu Brno Karlem Ježkem.

Hned na první pohled je každému nově příchozímu hostu jasné, že restaurace otevřela teprve nedávno. „Všechno se leskne, třpytí a voní novotou. Ani oko největšího škarohlída nenajde nic otlučeného nebo dokonce zašpiněného,“ shrnuje kuchař testovacího týmu takzvaný první dojem.

Není divu. Obsluha, která se po podniku pohybuje lehce až skoro neslyšně, stále něco pulíruje. Dokonce si k některým úkonům nasazuje bílé rukavičky jako mladí muži v prvních tanečních. Když s nimi prostírají stůl, vypadá to, jako by kriminalisté z Miami nebo Las Vegas ohledávali místo činu. Jejich otisky jsou totiž na lžících, vidličkách a nožích zřejmě nepřípustné stejně jako jakákoliv skvrna na modrých skleněných stolech.

Jídelní list je plný specialit, nad nimiž zaplesá snad každé oko gurmána. Testovací tým vybírá jedno jídlo z jehněčího masa, druhé z masa kachního. Než kuchař pokrmy připraví, donese číšník malou pozornost podniku. Parmskou šunku s černým kaviárem. A ještě pomazánku. „Ta je z tvarohového sýra, česneku a jemně nakrájené petrželky. Musím vyzdvihnout mimořádně křehké pečivo, které je základem každé dobré kuchyně,“ chválí bývalý kuchař křupavé bagetky a chléb.

Křehké jehněčí kotletky s křepelčími prsíčky jsou na stole za více než tři čtvrtě hodiny. „Maso leží na jemném jablečném ragú s fazolkami a mátovým přelivem. Chuť je mimořádná a na úrovni pětihvězdičkového hotelu. Poprvé jím tak špičkové jídlo, které by mohl zdejší kuchař přihlásit klidně i do soutěže,“ libuje si Ježek. Jehněčí maso je zlehka propečené, a když se trochu zmačkne, vytéká z něj šťáva.

Druhé otestované jídlo – dorůžova grilovaná kachní prsíčka – se kuchaři také povedlo. Na hranatém talíři hraje barvami a pokud by oko mělo chuťové buňky místo slzných kanálků, určitě by začalo slintat. Takto může jen uronit slzu anebo zvlhnout. Kombinace drůbežího masa a ovocných doplňků je pro jedlíka vuřtů s cibulí možná na první pohled poněkud extravagantní. Jakmile se ale do jídla pustí, bude chrochtat blahem.

Kousky kachních prsou jsou položené na pomerančové omáčce, na které leží mírně flambované plátky žlutého melounu. Kompozice je famózní. „Kachní prsa jsou sice tužší, ale perfektně propečená. Šťáva v nich zůstala, a když je host rozkrojí, jsou opravdu uvnitř růžovoučká,“ přibližuje kuchař testovacího týmu hrudky kachního masa.

Testovací tým se nemusí ani dlouho rozmýšlet, aby udělil restaurantu Boulevard vysvědčení. „Samé jedničky. O tom není pochyb,“ říká Ježek a píše do testovacího protokolu známky. Podnik tak lze doporučit všem, kteří jsou za jídlo ochotni utratit pár stokorun. Za kvalitu se totiž platí.

Autor: Pavel Mokrý

3.11.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Pomocní dělníci ve výrobě 13 500 Kč

Pomocní dělníci ve výrobě KRÁTKODOBÉ ZAMĚSTNÁNÍ. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: KRÁTKODOBÉ ZAMĚSTNÁNÍ, Požadujeme zdravotní způsobilost pro tuto práci. Ruční manipulace s materiálem a výrobky nad 15 kg. Prašné prostředí. Ochota pracovat na směny., Zájemce telefonicky kontaktuje firmu nebo se dostaví vždy v úterý 10 - 12 hod. na kontaktní adresu Brno, Turistická 63.. Pracoviště: Opec brno, spol. s r.o.-prac., Turistická, č.p. 63, 621 00 Brno 21. Informace: Mojmír Opatřil, +420 603 421 924.

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 15 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů). Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadované dovednosti: , čínština, Souhlas zaměstnavatele se zaměstnaneckým kartami.. Pracoviště: Kaneda well s.r.o. - brno, Nádražní, č.p. 681, 602 00 Brno 2. Informace: Info, +420 777 919 882.

Bankovnictví a finanční služby - Bankovnictví a finanční služby Účetní 18 000 Kč

Odborní účetní všeobecní Administrativní a účetní práce. Požadované vzdělání: úsv. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 22000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: První kontakt e-mailem: essenderova@klimakom.cz, Požadavky:, Znalost účetního programu POHODA, office tabulky, Jedná se o zástup za mateřskou dovolenou s možností prodloužení, nebo přechodu na dobu neurčitou.. Pracoviště: Klimakom, spol. s r.o. - prac., Zámecká, č.p. 3, 643 00 Brno 43. Informace: Ing. Milena Essenderová, .

Obchod - Obchod Obsluha čerpacích stanic a mycích linek 21 500 Kč

Obsluha čerpacích stanic a mycích linek dopravních prostředků Obsluha čerpací stanice. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 21500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Osobní kontakt po telefonické domluvě, nebo emailem, Nástup možný ihned. Obsluha čerpací stanice- barmanka. Pracoviště: Hunkes s.r.o.-čerpací stanice mol brno - olomoucká, 618 00 Brno 18. Informace: Hunkes, +420 602 720 162.


Prohlídka unikátních prostor takzvané klenotnice Augustiniánského opatství na Starém Brně. Klenotnici poprvé zpřístupní lidem. Dva roky ji zkoumali a restaurovali památkáři.
8

Klášter ukáže lidem unikátní klenotnici. Na její zdi někdo namaloval ledňáčka

Ilustrační foto.

Opilý a zdrogovaný řidič utíkal před policisty. Skončil v cele

Pasti na cyklostezkách: sportovcům nahánějí strach kameny pod koly

Brno – Vypustit starosti z hlavy a naplno si užít jízdu v členitém lesním terénu. Tento zážitek teď cyklistům na singletrailových trasách v Mariánském údolí v brněnské Líšni někdo kazí. Na cestu nastražil kameny a další překážky, jeden člověk to odnesl zraněním. „Na tuto hrozbu musím myslet a nevychutnám si tak jízdu,“ postěžoval si pravidelný návštěvník stezek Jiří Pintar.

Lákají na slevy, naúčtují plnou cenu. Často jde o triky prodejců, tvrdí sdružení

Jižní Morava /ANKETA/ – Rozdíly mezi cenami zboží na regálech a částkou na účtence zkoumala Česká obchodní inspekce. Neseděla téměř polovina případů.

V pracovní hale v Moravanech hořela pec, budovu opustily dvě stovky lidí

Moravany – Přes dvě sta lidí vyrušil ve středu ráno od práce požár pece. Lidé opustili pracovní halu v Moravanech na Brněnsku ještě před příjezdem hasičů, nikoho proto nemuseli evakuovat.

Dům psího utrpení a dvoujazyčná likvidace gigantického burgeru: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v úterý 17. července 2018.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT