Kolem poledne je plná asi polovina stolů. Jsou malé a hosté se k tabulím s množstvím servírovacího nádobí sotva vejdou. Rimpler si prohlíží jídelní lístek. „Je strašně dlouhý. Přes sto jídel. Pořád samá specialita. A přitom se ingredience neustále opakují. Například tři druhy papriky pořád dokola," zlobí se.

Nelíbí se mu ani reklamní loga v lístku i v nabídce meníček. Lístek má navíc pokrčené listy. „Je nevyvážený. Na tolik jídel jsou dva dezerty, navíc téměř stejné, dost málo. Stejně tak z ryb je v nabídce jen treska. Také jsem nepochopil, co dělá v kolonce Indické nápoje espreso, svařené víno a grog," diví se Rimpler.

Polévku přináší jiný muž, než který přijímal objednávku. V malé místnosti je trochu chaos. Obsluha se baví spolu a na hosty občas zapomíná. „Polévka a předkrm se má nosit současně," zlobí se Rimpler. Kuřecí pakoru, tedy kousky masa v kořeněném těstíčku, dostává až o čtvrt hodiny později.

Temně růžová tekutina nemá příliš výraznou rajčatovou chuť. Ale dá se očekávat, že nemůže být stejná, jako ta česká. Je teplá a výrazně kořeněná. „Líbí se mi servírování v měděné misce, která udržuje teplotu," chválí gastronom.

Obsluha přináší také dvě omáčky. „This is ostrá, this is není," vysvětluje anglicko česky obsluha. Ostrá omáčka je podle Rimplera opravdu poctivá. Oceňuje ale spíš jemnou mátovou. „Je to dobrý nápad. Asi si ho opíšu," usmívá se.

Na objednávku druhého jídla čekáme dvacet minut. Jeden z číšníků se prochází po podniku a povídá si s kamarády, kteří ho přišli navštívit. Nakonec si přisunuje židli k jejich stolu a vypráví jím o uplynulém večírku. Čekáme nad prázdnými talíři.

Nakonec jako druhé jídlo Rimpler objednává krevety v citronové omáčce a jehněčí kousky na kari. Kolonku velmi ostré se rozhodl vynechat.

Obsluha se angličtinou se silným přízvukem omlouvá. Z vysvětlení jsme pochopili, že jehně se ztratilo někde po cestě. Místo něj proto po dlouhém čekání přináší kuře. „Servis je opět perfektní. Maso s omáčkou v kovové misce na stojanu. Pod stojanem je svíčka, aby jídlo zůstalo teplé. Host si ho může po částech přendávat na kovový talíř, kde jídlo rychle vychladne. Zbytek v misce naopak zůstává teplý," oceňuje Rimpler.

Méně se mu líbí, že kari a citronová omáčka jsou kromě plátku ovoce totožné. „Krevety kuchař připravil správně. Jsou měkké tak akorát. Jídlo je chutné, ale v omáčkách je stejné koření jako v předkrmu. Chtělo by to nějakou obměnu," říká šéfkuchař.

Kromě česneku jsou také k nerozeznání indický chléb a placky. Navíc nedopečené. Další zklamání Rimplera čeká při objednávce dezertu. Oba druhy kuliček z mléka došly.

Malou útěchou jsou tak poměrně velké porce jídla za slušné ceny. „Everest má potenciál. Majitel na něm ale musí ještě hodně zapracovat. Chce to stylový jednotný vzhled. Atmosféře pomůže i hudba. Obsluha by neměla být tolik uvolněná a lístek by to chtělo zkrátit. Jedničku zatím můžu dát jen servírování," uzavírá Rimpler.