VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V pivním baru s utajenou tlačenkou došlo pivo

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Kdo přelouská sáhodlouhý jídelní lístek a skončí třeba u panenky, neprohloupí. Pro milovníky hezkého prostředí ale Pivní bar Marley není

25.5.2014 2
SDÍLEJ:

TEST RESTAURACÍ: Pivní bar Marley v ulici Tábor. Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Pokud si host Pivního baru Marley právě vychutnává steak nebo hamburger a do jídla je zcela zabraný, je všechno v pořádku. Když ale zvedne hlavu, zjistí, že ho obklopuje uschlý plevel, počmárané zdi a starší paní z chodníku mu kouká rovnou do talíře. Na toaletě se přilepí k podlaze a od obsluhy slyší omluvu, že v zadní části lokálu není moc uklizeno. „Přitom kuchař vaří dobře. Stačilo by dát do pořádku vzhled podniku a nabídku jídel," říká šéfkuchař a provozovatel restaurace U Dřevěného stolu Jiří Dlapka. Marley hodnotil pro další díl seriálu Rovnosti Test restaurací.

Verzi jídelního lístku pro zahrádku vévodí fotografie labradorského retrívra s pizzou v tlamě. Podle webových stránek je to Marley, který se kdysi do baru přitoulal a podle něho podnik získal jméno. Na lístku chybějí polévky, a tak se na ně Dlapka přeptá. Číšník je vyjmenovává zpaměti.

Při čekání na česnečku a gulášovku si hodnotitel prohlíží zahrádku na ulici. „Stoly jsou úplně u chodníku, což je zbytečné. Šly by posunout blíž k restauraci a zahrádku od ulice víc oddělit třeba bambusovým plotem, aby měli hosté víc soukromí," uvažuje Dlapka. Stěna podniku, která hosta kryje z druhé strany, je oprýskaná a posprejovaná. Vyvýšenou plochu, na které stojí stoly, lemuje plevel. „Chápu, že se majiteli nechce do opravy možná pronajatého domu. Rozpadající se omítku by ale mohl něčím zakrýt a postarat se o kousek zeleně taky není až takový problém," míní šéfkuchař.

To už číšník přináší polévky. „Gulášová je výborná. Navíc jsou v ní kousky masa, což je lepší než chuchvalce mletého. Jen si nedokážu poradit s celými kroužky cibule. Mám si je lžící nějak nakrájet, nebo je jíst celé? To asi kuchař nedomyslel," usmívá se hodnotitel.

Chutná je i česneková polévka, ke které host zvlášť dostane mističku s opečenými chlebovými kostkami. „To chválím. Když jsou kostky rovnou v polévce, za chvíli se rozmočí. Takhle si jich každý může postupně dát, kolik chce," vysvětluje Dlapka.

Poté si vyžádá nápojový lístek. Je propojený s jídelním, ale obsahuje i jídla, které na venkovním lístku nejsou. „Kdo si sedne hned ven, nezjistí, že hospoda nabízí i polévky, těstoviny a rizota. V předkrmech mi zase zatajili tlačenku. Nechápu, proč mají lístky dva a v každém je něco jiného," zlobí se Dlapka.

Výhrady má i ke stavbě lístků. Právě těstoviny jsou tu například zbytečné. „Pokud umí kuchař dobře právě barové jídlo jako žebra a hamburgery, ať se zaměří na ně, přidá pár steaků a něco k pivu. I hamburgery jsou zbytečně vypsané na víc než třicet řádků. Než dočtu do konce, zapomenu, co bylo na začátku. Stačí vypsat pár základních, u každého přidat možnost menší a větší. O slaninu nebo sýr navíc si každý může požádat," tvrdí muž.

Jako druhé jídlo přináší číšník panenku a uzená medová žebra. Masa je na nich dost a nechutnají špatně, ale v medové marinádě mohly ležet déle. Chuť medu není téměř znát. Panenka je propečená akorát a šťavnatá. „Bramborová kaše není z prášku, což je taky plus. Zeleninovou oblohu si mohl kuchař odpustit. To je přežitek a navíc už jsem si objednal zvlášť salát," říká Dlapka.

Další překvapení čeká při objednání piva. V nabídce jsou tři druhy. Desítka došla, takže zbývá jen výběr ze dvou dvanáctek. „Na to, že je v názvu pivní bar," je to smutné," míní hodnotitel.

Restaurace je podle něho nedotažená. „Navíc jsou neuklizené toalety, chybí mýdlo a uvnitř se občas povaluje smeták a další věci, které na oči nepatří. Základ restaurace by mohl být dobrý, ale chce to upravit interiér i exteriér. A výrazně zkrátit jídelníček a zaměřit ho na to, čím se kuchař pyšní nejvíc," uzavírá šéfkuchař.

Pro zvětšení rozklikněte.

Autor: Anna Fajkusová

25.5.2014 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Hokejista Martin Nečas v dresu zámořského hokejového klubu Carolina Hurricanes, v němž odehrál v NHL jediné utkání.

Nikdo na něj netlačil, říká agent o Nečasově návratu. Možná nastoupí proti Zlínu

Ilustrační foto.

Změří si tlak, poslechnou tlukot srdce. Lidé se naučí poznat infarkt od selhání

Útočník Koné ze Zbrojovky získal cenu fair play FIFA

Londýn, Brno /VIDEO/ – Útočník fotbalové Zbrojovky Francis Koné obdržel na galavečeru FIFA ocenění fair play za pohotovou pomoc protihráči.  

JAMU povede Petr Oslzlý. Nově zvolený rektor působil i jako poradce Havla

Brno – Novým rektorem brněnské Janáčkovy akademie múzických umění se stane profesor divadelní fakulty Petr Oslzlý. V pondělí jej zvolili v prvním kole tajného hlasování členové akademického senátu.

Další lánský puč? Odstupte, zní po volebním debaklu z jihomoravské ČSSD i TOP 09

Jižní Morava – Sociální demokraté přišli o pětatřicet poslanců, TOP 09 o šestnáct. Čtvrtinu sněmovny tak uvolnili ostatním. Jihomoravští členové vyzývají své celostátní předsedy, aby odstoupili.

AKTUALIZOVÁNO

S autem skončil v tramvajovém kolejišti. Řídil pravděpodobně pod vlivem drog

Brno /FOTOGALERIE/ – K neobvyklému vozidlu v kolejišti museli vyjíždět krátce před půlnocí v noci na pondělí brněnští hasiči. V Žabovřeské ulici pomáhali řidiči, který po nehodě skončil i s autem na tramvajové trati.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT