Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V porcích masa V Club na hostech nešetří

Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Kulinářský zážitek v restauraci na Kraví hoře host neprožije, ale při rodinném obědě se nají poměrně dobře

1.8.2009 1
SDÍLEJ:

Restaurace V Club.Foto: DENÍK/Tomáš Škoda

V jídelním lístku V Clu〜bu v brněnské Údolní ulici si host počte a dlouho mu pak trvá, než si vybere. Restaurace pod koupalištěm na Kraví hoře je dobrým jídlem i příjemným posezením vevnitř i na zastřešené zahrádce známá. Podle šéfkuchaře restaurace U Královny Elišky Jiřího Vařílka se výborně hodí pro dobrý rodinný oběd.

„Mají tu dvojitý biftek Chateaubriand nebo šišky s mákem. To se v jídelním lístku tak často nevidí,“ vypichuje zajímavosti jídelníčku šéfkuchař.

Nelíbí se mu ale fakt, že restaurace přebírá původní názvy pokrmů, ale jejich složení si pak přizpůsobí svým možnostem. „Například steak Brno musí být naplněn husími játry, ale tady jej podávají se slaninou, sýrem, červeným vínem a šlehačkou. To složení je pěkná divočina,“ tvrdí Vařílek.

Čekání stálo za to

Stejně dopadne i srovnání originálního salátu z rajčat a paprik Mešvija, do kterého se v arabské kuchyni přidává opečená cibule, chilli, kapary, olivový olej a citronová šťáva. „Místní kuchař do něj přidal okurky, olivy a česnek, na〜opak zapomněl na opečenou cibuli, chilli i kapary. Takže salát Mešvija to není,“ rozebírá prohřešek šéfkuchař.

Jídelní lístek podle něj představuje klasiku českých restaurací bez převratných novinek. V parném létě v něm nepatřičně působí název Zimní salát.
Hosty, kteří neholdují pivu ani jinému alkoholu, V Club příliš nepotěší. Točenou limonádu nevede, oblíbenou jemně perlivou minerální vodu také ve skladu nemá. Host musí vzít zavděk sladkými nápoji nebo vodou.

#nahled|https://g.denik.cz/50/54/test_rest_v_club_denik-630.jpg|https://g.denik.cz/50/54/test_rest_v_club.jpg|Restaurace V Club.#

Na hlavní jídlo čekáme asi o deset minut déle, než je obvyklé, ale pokrm za to stojí. „Kuchař na hostech nešetří,“ myslí si Vařílek, když očima přeměřuje porce. „Určitě máme na talířích víc masa, než je uvedeno na lístku, ale čekali jsme dlouho,“ tvrdí šéfkuchař. Ve svém podniku musí být připraven na to, že může vařit i pro šest set lidí.

Kuřecí maso zapečené se směsí sýra a vajec je podle Vařílka lahodné. Šťouchané brambory sice nejsou šťouchané, ale protlačené přes cedník, ovšem na chuti to nic nekazí. „Mám v nich jen trochu víc připečenou cibulku, ale to se může stát, když kuchař s hotovou cibulkou ještě restuje brambory,“ vysvětluje odborník.

Druhé jídlo – Sašin cop – je opravdu cop spletený ze tří kusů vepřového masa. Je propečené a chutná výborně, stejně tak smetanová omáčka z barevných pepřů. Kuličky pepře by však podle Vařílka měl kuchař před přidáním do omáčky nechat proležet a marinovat v oleji, aby změkly.

Nakyslá káva

Šéfkuchař Vařílek na závěr neodolá a zmiňované šišky s mákem si objednává. Hustě posypané, a navíc vevnitř mákem plněné taštičky sice opět nesplňují název „šišky“, ale mlsné jazýčky hostů potěší. „Je to zmrazený polotovar, takže není co zkazit. Kuchař by se měl mírnit s tím makovým posypem a myslet na to, že v taštičkách už náplň je. Takhle dezert může působit jako opiát,“ vtipkuje Vařílek.

Dojem z výborného jídla zcela pokazí ledová káva. Nízká sklenička s trochou zmrzliny, sprejovou šlehačkou a nakyslou kávou za šedesát korun, které si restaurace za kávu účtuje, rozhodně není tím, čím by se restaurace měla chlubit.
„Kulinářský zážitek jsem zde neprožil, ale kromě kávy kuchař také nic nepokazil, hodnotí V Club šéfkuchař Vařílek. Pokud je káva nakyslá, je podle něj potřeba změnit druh nebo vyčistit přístroj na přípravu espresa.

Autor: Gabriela Peringerová

1.8.2009 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.
4

Zákazy omezí řidiče u nádraží. Jen si tam zkracují cestu, hájí novinky Hollan

Ilustrační foto.
AUTOMIX.CZ
3

Absurdní šikana? Český řidič platil pokutu za překročení rychlosti o 1 km/h

Kotlíkové dotace: zbývá jen polovina peněz, lidé už zažádali o 63 milionů

Jižní Morava - Už 634 Jihomoravanů si od pondělí požádalo o dotace na ekologičtější kotle. V pátek o tom informovala mluvčí krajského úřadu Monika Brindzáková. „Z celkové částky 135,6 milionů korun jsme dostali žádostí na zhruba třiašedesát milionů. Kdy peníze vyčerpáme, nelze odhadnout,“ sdělila.

V Kometě často blokuje střely. Nechci být za holku, směje se Bartejs

Brno – V základní části extraligy odehrál už 105 utkání, ale když se ho zeptáte, kolik dal gólů, ukáže jen jeden prst. Obránce hokejové Komety Tomáš Bartejs vstřelil v neděli ve svém 104. duelu v základní části v Litvínově první trefu. Přes úterní utkání v Třinci až do pátečního zápasu doma s Hradcem Králové, které začíná v šest hodin večer, mu to u pokladníka prošlo. „Sakra. Zatím nikdo nic neříkal, ale po tomto rozhovoru asi budu muset zaplatit,“ smál se pětadvacetiletý bek.

Celníci objevili dvě nelegální herny. Od začátku roku zabavili přes sto automatů

Blanensko – Víc než sto zadržených herních automatů a hotovost ve výši téměř padesát tisíc korun a padesát eur. To je výsledek kontrol, který od začátku roku provedla Celní správa v Jihomoravském kraji.

Lidickou ulicí neprojedou tramvaje. Kvůli opravě kolejí před hotelem Slovan

Brno – Brněnskou Lidickou ulicí o víkendu kvůli výluce nepojedou tramvaje. Linku jedna a šest nahradí od páteční půlnoci do nedělního odpoledne autobusy. „Linka x1 přepraví cestující z hlavního nádraží do Řečkovic a x6 bude jezdit mezi Českou a Královým Polem,“ popsala trasy náhradních autobusů mluvčí brněnského dopravního podniku Barbora Lukšová.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení