VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Veselá dvojka? Místo steaku připravili pečeni

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Dlouhý jídelní lístek kuchaři brání, aby se jednotlivým receptům věnoval pečlivěji. Dojem napravuje atmosféra podniku a obsluha.

26.6.2011
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace Veselá dvojka.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Příjemný klid na oběd. Decentní oranžovo­hnědě laděný interiér. A také profesionální obsluha. To vše nabízí restaurace Veselá dvojka ve Veselé ulici v centru Brna. „Na kvalitě jídla se však podepsala příliš obsáhlá nabídka na jídelním lístku,“ myslí si šéfkuchař Svitavské rychty Jiří Dlapka. Restauraci hodnotil pro další díl seriálu Deníku Rovnost Test restaurací.

Stoupáme po schodech do prvního patra budovy. Obsluha se o nás pečlivě stará od chvíle, kdy usedáme ke stolu. Jídelní lístek má podle Dlapky stejnou vadu jako v mnoha jiných brněnských restauracích. „Je moc rozsáhlý. Musí se to projevit na práci kuchaře. Pokud přijde pětičlenná skupina a každý si objedná něco jiného, je potřeba rychle uvařit rozdílná jídla. Nemůže receptům věnovat tolik času,“ vysvětluje Dlapka.

Obsáhlý lístek podle něho také napovídá, že některé suroviny nebudou čerstvé, ale předmražené. Není například možné dokupovat denně celý sortiment čerstvé zeleniny. „Jako přílohu je lepší nabízet jeden či dva typy zeleniny a střídat je podle sezony,“ radí hodnotitel.

Objednaný kuřecí vývar šéfkuchaře příjemně překvapil. Původně čekal instantní přísady. „Polévka je hustá a správně horká. Jsou v ní velké kusy masa. Zřejmě bude domácí,“ hodnotí Dlapka. Jak dodává, podle nepravidelných kusů zeleniny je poznat, že byla původně čerstvá a kuchař ji krájel až po vyvaření. Chválí i široké nudle.

Jako druhý chod si šéfkuchař objednává středně propečený argentinský steak s pepřovou omáčkou. K tomu žádá česnekovou bagetu, která není na jídelním lístku. Toto jídlo už šéfkuchaře Dlapku nenadchlo. „Místo česnekové bagety mi kuchař připravil bylinkovou, která na jídelním lístku je. Zřejmě si myslel, že jsem se spletl,“ upozorňuje na první chybu.

#nahled|https://g.denik.cz/50/52/vesela_dvojka_vysvedceni___denik-630.jpg|https://g.denik.cz/50/52/vesela_dvojka_vysvedceni__.jpg|Vysvědčení brněnské restaurace Veselá dvojka.#

Také hovězí steak je udělaný víc než si kuchař přál. „Kdybych chtěl, mohu takovou práci reklamovat. Maso je propečené úplně a je málo šťavnaté. Místo steaku jsem dostal hovězí pečeni. Kuchař také nemusel maso tolik okořenit. Zaniká jeho přirozená chuť,“ vytýká Dlapka. Spokojený není ani s pepřovou omáčkou. Jde jen o povařenou smetanu s pepřem. Omáčka je rovněž málo osolená. Podle Dlapky je lepší, když se servíruje zvlášť ve speciálním nádobí. Nikoli na talíři s masem.

Ke kávě si objednáváme dezerty. Domácí tiramisu je dobré, i když se kuchař odchýlil od původní receptury. „Dezert je moc piškotový. Mělo v něm být víc krému. Navíc mám podle chuti dojem, že sýr mascarpone nahradili jinou přísadou. Někdy se používá pomazánkové máslo, protože je levnější,“ upozorňuje Dlapka.

Obsluha je skvělá

Zajímavý a osvěžující je podle šéfkuchaře čerstvý ananas s mátovým cukrem a kokosovou zmrzlinou. „Tento dezert doporučuji. Chutě ananasu a kokosové zmrzliny se k sobě dobře hodí,“ chválí šéfkuchař. Nemá výhrady ani k obsluze, která byla perfektní. Číšnice pravidelně kontrolovala náš stůl. Přála dobrou chuť a po každém chodu se ptala, zda nám chutnalo.

Veselá dvojka je podle Dlapky ideálním místem k rychlému pracovnímu obědu v centru města. „Kdo si chce zajít přímo na steak, udělá lépe, když si vybere jiný podnik,“ tvrdí Dlapka.

KLÁRA ŽIDKOVÁ

Místo události:
26.6.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Miroslav Sládek v létě 2016 v Ústí nad Labem
AKTUALIZOVÁNO
1

Republikána Sládka zatkla policie. Zásah jako proti dealerovi, tvrdí strana

Mladí studenti měli v sobotu imatrikulaci v brněnské Scale.
18

Ze základní školy rovnou na vysokou. Začal čtvrtý ročník dětské univerzity

Čtvrt roku života lvů v Brně: líbánky pokračují, lvíčata zatím na cestě nejsou

Brno /FOTOGALERIE/ – Stále se nemohou nabažit nového výběhu ani jeden druhého. Lev Lolek a lvice Kivu žijí v brněnské zoo již čtvrt roku, lidi se na ně mohou chodit dívat už dva měsíce. „Soužití Lolka a Kivu je od začátku velmi harmonické, zatím jsme mezi nimi nezaznamenali žádný konflikt. Oba velmi rádi tráví čas spolu, olizují se, hrají si,“ popsala život dvojice králů zvířat kurátorka chovů savců v brněnské zoo Dorota Gremlicová.

Tabule na České znovu svítí. Opravy zdržoval stožár na míru i déšť

Brno - Informační tabule v brněnské České ulici od pátku opět fungují. Mimo provoz byly téměř dva měsíce, kdy do nich na začátku září vrazil autobus. Tabule nějakou dobu fungovaly, ale pak do nich napršelo a zkratovaly.

AKTUALIZOVÁNO

Kotlářskou na den uzavřelo prasklé potrubí. Voda zaplavila garáže i hospody

Brno - Brno /VIDEO,FOTOGALERIE/ – Unikající voda z prasklého řádu zaplavila v pátek před druhou hodinou ranní Kotlářskou ulici v Brně a místo na více než čtyřiadvacet hodin uzavřela. Až do sobotního rána řidiči museli místo objíždět, kyvadlově mohly projíždět jen trolejbusy. „Od půl deváté ráno jsou zprovozněné dva jízdní pruhy, jeden ve směru od Pionýrské ulice, druhý od Kounicovy ulice," uvedli zaměstnanci vodáren na svém webu. Asfalt v ulici by měli položit v úterý.

Musíme se oklepat a vrátit se zpátky na vítěznou vlnu, velí útočník Hruška

Brno /ROZHOVOR/ – Šlo na něm poznat zklamání. Útočník hokejové Komety Jan Hruška se spoluhráči prohrál třetí utkání v řadě. V patnáctém kole extraligy doma Brňané podlehli Hradci Králové 1:2. Když pracně srovnali zásluhou Martina Erata, v závěru utkání rozhodl hostující kapitán Jaroslav Bednář. „Soupeř dobře bránil střední pásmo. Chytal mu výborně gólman. Myslím si, že měl v závěru i trochu víc štěstí,“ shrnul jedenatřicetiletý centr.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení