Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zelený dveře? Ve dne pivnice téměř bez piva

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Zelený dveře jsou typická pivnice, která láká víc na pivo než na jídlo. Přes den však nenaláká hosta na nic, nabízí jen jeden druh piva.

1.10.2011 2
SDÍLEJ:

Restaurace Zelený dveře v Brně.Foto: DENÍK/Drahomír Stulír

Zeleninová obloha u jídla je špatně. Restauratér si myslí, že nic nestojí a neúčtuje ji. V rozpočtu mu pak chybějí peníze. Ubere kuchaři na platu, ten je naštvaný a přinese mi řízek, jako je tenhle. Těmito slovy zhodnotil šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler hlavní jídlo v pivnici Zelený dveře a zlostně přitom bodl do masa obaleného ve strouhance. Podnik hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Hned po příchodu do podniku na stole přistávají dvě polévky. Ještě dřív, než se stačíme usadit. Po naznačení Rimplera, že upřednostňuje výběr z jídelního lístku, je servírka zase odnáší. Po chvíli se vrací.

Vysvětluje, že v době obědových menu jídla z lístku nepodává a hrstkovou polévku přináší znovu. „Je skoro studená,“ upozorňuje Rimpler a nabírá na lžičku zrnka rýže, čočku, mrkev, fazolové lusky i hnědou tekutinu. „Výhodou hrstkové polévky je, že se do ní dá dát všechno, co se vejde do hrsti,“ žertuje Rimpler.

Polévku zatím snědl jen z poloviny a číšnice už přináší hlavní jídla. Jelení smažený řízek s bramborovým salátem a penne s kuřecím masem a pikantní zeleninou.

„Než dojím polévku, řízek vystydne a budu tak mít studená obě jídla,“ mračí se Rimpler. Dotekem zkouší, jestli jsou talíře alespoň nahřáté. Nejsou. Když odloží prázdnou nakřápnutou misku, chce se pustit do druhého jídla. Chvíli pátrá očima po stole. „Máte příbor? Já ne,“ říká šéfkuchař. Servírka jej přináší až po upozornění, za několik dalších minut.

Penne jsou dost vystydlé a chutnají rozvařeně. Pikantní zelenina je prakticky stejná jako ta, která plavala v polévce. „Zeleninový salát je nejspíš připravený z koupené směsi. Šel by udělat lépe,“ míní Rimpler a pouští se do řízku. Ani s ním není spokojený. „Kdyby jej kuchař tolik nerozklepal, smažením by se nevysušil a mohl být šťavnatější. Je dobře, že je libový. Nezdá se ale, že je čerstvý,“ odhaduje.

Při pohledu na petržel a kousek kapie zdobící salát se rozesměje. „Klasika. Češi se nemůžou naučit, že takováto zeleninová obloha k jídlu nepatří,“ říká.

Po dojedení objednává pivo. „Nabídka poledních menu je klasická. Podnik by měl nabídnout něco zvláštního, aby obstál v konkurenci. Zvěřina, kterou Zelený dveře nabízejí, je dobrý tah,“ míní Rimpler.

U jídla byla žízeň

Ve zbytku jídelního lístku převládají především steaky, těstoviny a jídla k pivu, jako je tatarský biftek. Šéfkuchař z toho usuzuje, že podnik je zaměřený hlavně na pivaře, kteří chtějí pití proložit jídlem.

O to větší je jeho překvapení, když servírka oznámí, že z dlouhého výčtu piv přes den točí jen jedno. „Navíc se na pití ani jednou nezeptala. Objednat se je podařilo až po jídle,“ dodává šéfkuchař.

Zelený dveře jsou podle něho klasická pivnice. „Večer je to tady určitě živější a vhodné pro posezení s přáteli. Přes den je však prázdno. Obsluha se o zákazníky moc nezajímá. Jediné, co jsem se od ní dozvěděl, bylo při rozhovoru s kolegyní, který se nese přes celou pivnici, jaká je nejhorší školka,“ hodnotí servírku Rimpler.

Majitel by se podle něho měl o podnik víc zajímat a také personál motivovat, aby přitáhl zákazníky i přes den.

#nahled|https://g.denik.cz/50/59/infografika_restaurace_zeleny_dvere_brno_denik_flash_big.jpg|https://g.denik.cz/50/59/infografika_restaurace_zeleny_dvere_brno.jpg|Restaurace Zelený dveře v Brně.#

Autor: Anna Fajkusová

1.10.2011 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Ilustrační foto

Teplý říjen na jihu Moravy. Na třech místech padnul více než padesátiletý rekord

Podnik CommScope přesouvá výrobu antén do Číny.
7

Protest u továrny v Modřicích: přesouvají nás bez souhlasu, stěžují si pracující

Odpor k politikovi dal rázně najevo. Muž rozkopal volební stánek v centru Brna

Brno - Poškozením volebního stánku vyjádřil svůj politický názor ve středu pozdě večer muž na brněnském náměstí Svobody. Třiatřicetiletý Slovák tam opakovaně do stánku politického hnutí kopal, až rozbil jeho skleněnou výplň.

OBRAZEM: Záchranné týmy lidem radily, jak správně používat reflexní prvky

Brno /FOTOGALERIE/ – Módní přehlídku reflexních doplňků návštěvníkům čtvrteční akce na Moravském náměstí připravili jihomoravští policisté. Na akci s názvem Ať nás vidí ten, kdo řídí hosty upozornili organizátoři na možnosti, kterými mohou lidé zabránit nehodám. „Chceme zdůraznit důležitost bezpečnostních doplňků. Je potřeba, abychom byli vidět, protože život máme jen jeden,” uvedla nadpraporčice Petra Hrůzová. Dopravní nehoda chodce a vozidla má podle ní vždy tragické následky.

Protest v ulicích studentům nepomohl. Rektorem veteriny se stal Alois Nečas

Brno – Rektorem Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně se ve čtvrtek stal současný děkan Fakulty veterinárního lékařství Alois Nečas. „Do funkce po jmenování prezidentem nastoupí 1. února 2018,“ potvrdila mluvčí univerzity Jana Příkazská.

AKTUALIZOVÁNO

Vnuk Alfonse Muchy neuspěl s odvoláním. Epopej patří Praze

Praha, Moravský Krumlov - Cyklus Slovanská epopej patří Praze, nikoliv rodině jeho autora Alfonse Muchy. Skutečnost ve čtvrtek potvrdil pražský městský soud, který zamítl odvolání Johna Muchy. Ten bude ve sporu pokračovat. „Podám dovolání k nejvyššímu soudu,“ oznámil malířův vnuk. Pražští galeristé monumentální cyklus vystaví napřesrok v pražském Obecním domě. Sály stále nabízí i Moravský Krumlov.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení