V příběhu týraných dětí z Kuřimi na Brněnsku se objevila další celebrita. Pětatřicetiletý zpěvák Bohuš Matuš. Klíčová postava kuřimské kauzy Barbora Škrlová totiž znalcům řekla, že s ním měsíc žila.

A Matuš tuto informací bez vytáček potvrdil. „Tak ona už to řekla? Ano, je to pravda. Je to asi deset let zpátky. Seznámila nás kamarádka, se kterou jsem zpíval ve sboru Campanela,“ řekl deníku Šíp Bohuš Matuš. Barbora podle neměla tehdy kde bydlet ani spát. Dokonce neměla ani co jíst.

„Byl jsem v té době hodně věřící a žil jsem krátce předtím i nějaký čas v klášteře. Věděl jsem, že jí musím pomoci. Už tenkrát bylo znát, že je týraná. Byla psychicky narušená a tak trochu mimo. Ale strašně hodná. Žili jsme spolu měsíc. Byla strašně krásná, měla dlouhé vlasy, vypadala úplně jinak, než dnes,“ prozradil umělec.

Škrlová podle tvrzení soudních znalců, kteří zkoumali její psychiku, řekla, že s Matušem žila v zahradní chatce za Brnem. „On hrál na kytaru a zpíval. Z toho jsme měsíc žili,“ sdělila Škrlová překvapeným znalcům. Ti však její výpověď brali původně s rezervou. Shodli se totiž na tom, že je nevěrohodná.

Co však Barboře šlo velice dobře, pak to byla role třináctileté Aničky. „Jestliže by se za to, co předvedla, udělovali Oscaři, ona by byla horkou kandidátkou na Oscara za ženský herecký výkon,“ shrnula sexuoložka Růžena Hajnová roli Škrlové. Ta hrála nejen Aničku, ale v Norsku i třináctiletého Adama. „Nemá problém jít z role do role. Právě proto je geniální herečka,“ zhodnotila znalkyně. Škrlová podle ní hrála to, co se jí právě hodilo a co jí v tu chvíli vyhovovalo.