"S hlubokým žalem oznamujeme, že ve věku 103 roků zemřela jedna z nejmilovanějších britských baviček," uvedli příbuzní Lynnové.

Agentura DPA napsala, že je to nedávno, co jednu z písní Lynnové ve svém projevu k národu připomněla královna Alžběta II. Když Brity vyzývala k vytrvalosti během pandemie covidu-19, panovnice řekla: "We will meet again" (Zase se sejdeme). Šlo o narážku na zřejmě největší hit Lynnové We´ll Meet Again z roku 1939.

Petr Král na fotografii z roku 2016
Zemřel český básník, prozaik a esejista Petr Král. Bylo mu 78 let

Lynnová si obrovskou popularitu vybudovala za druhé světové války, kdy jezdila povzbuzovat britské vojáky. Vypravila se za nimi do Egypta, Indie nebo Barmy. Vysloužila si přezdívku The Forces Sweetheart (miláček vojska). Měla i vlastní pořad na rozhlasové stanici BBC, v němž vyřizovala vzkazy pro vojáky na válečných frontách a zpívala jim písničky na přání. Agentura AP napsala, že Lynnová vojákům svým věcným chováním připomínala jejich blízké, které nechali doma. "Byla jsem někdo, s kým se mohli ztotožnit," řekla o sobě v minulosti. "Byla jsem obyčejná holka," dodala zpěvačka, která byla dcerou instalatéra.

Její písně se staly jedním ze symbolů protinacistického odporu a po válce se v Británii žertem říkalo, že Němce neporazil Churchill, ale Vera Lynnová je uzpívala k smrti. V září 2009, dlouho po ukončení kariéry, se album Lynnové nazvané We’ll Meet Again — The Very Best of Vera Lynn dostalo na první pozici v hitparádě, kde porazilo dokonce slavnou kapelu The Beatles. V 92 letech se tak Lynnová stala nejstarším umělcem, který se dostal do čela britské hitparády.