Architekt Ondřej Chybík.Zdroj: osobní archivOndřej Chybík, brněnský architekt

"Budu volit Jiřího Drahoše. Je důstojný kandidát, který za sebou má úžasnou vědeckou kariéru. Je to vysokoškolský profesor, což je samo o sobě difinicí elity národa. Má mimořádný morální kredit. Dokáže zemi sjednotit a dobře reprezentovat v zahraničí."

Ředitel Nadace DRFG David Macek.Zdroj: osobní archivDavid Macek, ředitel Nadace DRFG

"Volím Pavla Fischera, protože je nejdůvěryhodnější z kandidátů a na službu prezidenta je z nich nejlépe připravený."

Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou na slavnostním večeru na Pražském hradě k zahájení oslav 100 let od vzniku Československa a 25 let od vzniku České republiky.
Zeman: Ministři, kteří v roce 1948 podali demisi, byli blbí

Rektor brněnské Masarykovy univerzity Mikuláš Bek.Zdroj: Deník / Racek AttilaMikuláš Bek, rektor Masarykovy univerzity

"V prvním kole budu volit Jiřího Drahoše. Znám ho osobně i pracovně z veřejných rolí. Jeho mediální obraz je nyní takový, že působí na voliče velmi umírněně. Já jsem se s ním dříve utkal profesně ve sporu o velké projekty v Brně jako s představitelem Akademie věd. A vím, že Drahoš dokáže být tvrdý soupeř. To je pro prezidenta důležité."

Eva Oubělická, ředitelka zámku ve Slavkově u Brna. Zdroj: archiv Evy OubělickéEva Oubělická, ředitelka zámku ve Slavkově u Brna

"Svůj hlas dám Michalu Horáčkovi. Myslím si totiž, že může pošramocenému prezidentskému stavu dát nový náboj a jinou úroveň."

Plánovaný lázeňský komplex v Pasohlávkách. Celkový pohled.
Pozemky pro stavbu lázní v Pasohlávkách kraj prodá. Zájem mají Číňané

Tomáš Kubíček, ředitel Moravské zemské knihovny v Brně.Zdroj: osobní archivTomáš Kubíček, ředitel Moravské zemské knihovny

"Budu volit Jiřího Drahoše. Je to pro mě představitel věcné, nekonfrontační a důvěryhodné správy státních záležitostí. Už jako předseda Akademie věd ukázal, že má schopnost vyjednávat a rozhodnout. To je pro mě silný argument.“

Výtvarnice Vendula Chalánková, která navrhla motivy brněnských vánočních hrnků.Zdroj: Deník / Racek AttilaVendula Chalánková, umělkyně, která navrhla hrnečky pro Brněnské Vánoce

"Budu volit pana profesora Drahoše. Svůj hlas mu dá spousta mých přátel. Zdá se mi nejsympatičtější.

Spolumajitel brněnského baru Tomáš Křemenák.Zdroj: osobní archivTomáš Křemenák, spolumajitel brněnského baru 4pokoje

"Budu volit Jiřího Drahoše. Jako člověk vyznávající pohostinnost a lidský přístup hledám i prezidenta, který bude mít podobné hodnoty a podobný přístup. Pan Drahoš podle mě takový je."

Dráhařská legenda Svatopluk Buchta.Zdroj: archiv Svatopluka BuchtySvatopluk Buchta, vedoucí trenér dráhových cyklistů Dukly Brno, mistr světa

"Budu volit Miloše Zemana. A to z jednoho prostého důvodu, protože potřebuju mít na postu prezidenta státníka, ať se nám to líbí, nebo ne, v nabídce žádného jiného státníka kromě Miloše Zemana nevidím. Souhlasím s tím, že se snaží klonit k Číně, kde je potenciál veliký."

Ilustrační foto
Plyn zlevní skoro o pět procent. Lídr trhu mění ceny

Zlata Maděřičová, ředitelka Jihomoravské komunitní nadace, Moravská Nová Ves na Břeclavsku.Zdroj: archiv Zlaty MaděřičovéZlata Maděřičová, ředitelka Jihomoravské komunitní nadace, Moravská Nová Ves

"Budu volit Michala Horáčka, protože moje práce mi nabízí nespočet příležitostí poznat, jací lidé skutečně jsou. Michala Horáčka znám dávno osobně asi pět let, když mi nabídl finanční pomoc pro jeden projekt. Od té doby spolu spolupracujeme pravidelně bez ohledu na to, jestli někam kandiduje, nebo ne. Dobrý prezident bude především proto, protože má obyčejnou lidskou empatii. To je to, co svět nejvíc potřebuje, vysokoškolskými diplomy se tu chlubí už kdejaký podvodník."

Gynekolog a porodník Jan Machač z Boskovic.Zdroj: DENÍK/Leona ParoulkováJan Machač, porodník, Boskovice

"Jsem rozhodnutý, že budu volit profesora Jiřího Drahoše. Je to slušný člověk. Líbí se mi, jak vystupuje, je inteligentní a není agresivní. Vážím si ho. Myslím, že Česká republika si zaslouží jiného prezidenta, než má teď."

Milan Šimáček.Zdroj: DENÍK/Petr TurekMilan Šimáček, herec, Strážnice

"Budu volit kultivovaného vědce se všeobecným přehledem, mezinárodním kreditem, žijícího v dlouhodobě fungujícím manželství, s distingovaným chováním a věřícího, tady pana profesora Drahoše."