Zmatek způsobil člověk, jenž vytvořil falešný ceník pasohláveckého Aqualandu Moravia a dal ho na webové stránky. Skutečnou výši vstupného zveřejní představitelé parku až ve čtvrtek. Brány návštěvníkům otevřou příští čtvrtek. Vedení aqualandu chce autora podvrhu vypátrat.

„Pracujeme na tom, bližší informace však zatím nemám," sdělila mluvčí parku Renata Klevetová. Podle ní může jít o práci vtipálka nebo konkurence. „Falešná stránka šla poznat. Aqualand získal dotaci přes Regionální operační program Jihovýchod a jeho logo tam chybělo. Pravé stránky ho mají," vysvětlovala Klevetová.

Zájemci o vyzkoušení nových vodních atrakcí v obřím areálu za více než miliardu korun tak na ceny stále čekají. V regionu se z toho stalo jedno z nejskloňova­nějších témat. „Zatím jsem viděl jen, jak to loni stavěli. Letos jsem na internetu našel pár fotek, na nichž park vypadá opravdu zajímavě. Ceny by mě zajímaly, ale nic o nich nevím," říkal jeden z budoucích návštěvníků Lukáš Kulla.

Když se zamýšlel, kolik by byl za vstup ochotný zaplatit, pohyboval se v úvahách pod pěti sty korunami. S falešným ceníkem by na celodenní vstup mohl zapomenout. Kolik bude muset z peněženky vytáhnout ve skutečnosti, je s otazníkem. „Nebude to každodenní zábava, ale počítám, že si tam koupím i něco k jídlu. Rád bych se proto vešel do rozumné sumy," doplnil Kulla.

Klevetová ale slibuje, že ceník bude mít řadu částí a minimálně na několik hodin by si měl atrakce vyzkoušet téměř každý. „Rozdělení bude rozsáhlé. Jiné cenové parametry budou pro děti, jiné zase pro dospělé. A bude toho více," zmínila mluvčí.

Kdo si navíc koupí vstupenky, měl by mít parkování u aquaparku zdarma. „Byl jsem se tam již několikrát podívat, ale ani já nevím, jak to bude se vstupným. Vedení ho kvůli marketingu úzkostlivě tají. Na částky čekáme," nechal se slyšet starosta Pasohlávek Tomáš Ingr.

Klevetová je přesvědčená, že mezi lidmi z počátku zafunguje zvědavost a bazény s atrakcemi plně obsadí. „Jsme ovšem připravení na všechny varianty. Úzce spolupracujeme s kempem Merkur, máme velmi dobré vztahy," pokračovala mluvčí.

Právě v největším kempu v České republice adrenalinoví nadšenci spustili další novinku. Wakeboardingový vlek. Ve výsledku tak budou mít návštěvníci Pasohlávek téměř nepřeberné možnosti vyžití. „Očekáváme hodně hustou dopravu, ale zatím se těžko odhaduje, kolik lidí přijede. Každopádně se připravujeme tak, abychom to zvládali," uzavřel Ingr.