Rozsáhlou výstavu betlémů hostí Hodonín již podvanácté. Tentokrát po dvouleté přestávce. „Lidé u nás uvidí betlémy z nejrůznějších materiálů a vytvořených několika technikami. Takže tady máme exponáty háčkované, skleněné, keramické, papírové, z kovů, moduritu, čokoládové či z pšeničné slámy,“ uvedl příklady kurátor.

Lákadla dvanáctého ročníku si nenechá ujít ani Barbora Lahová. „Mám moc ráda betlémy, které příjemně doplňují atmosféru Vánoc. Už si jen zvolíme den, kdy do kulturního domu se synkem přijdeme,“ svěřila se hodonínská rodačka.

Vánoční Vídeň 2017.
Pohádková vánoční Vídeň? To je punč, ale i dovádění ve slámě a ruský medvěd

Dalšími zajímavostmi výstavy jsou doprovodné expozice. Mezi ně patří malby se zimní tematikou Aloise Sikory a na skle malované díla Jany Dočkalové z valašské Karolínky.

Na vernisáž, která je programu v neděli v patnáct hodin, jsou pozvaní i vystavovatelé a tvůrci betlémů. „Navíc vystoupí Štěpánští koledníci,“ doplnil ředitel pořádajícího Domu kultury Marcel Řimák.

Výstava potrvá do devátého prosince. Příští neděli ji navíc okoření adventní koncert mezi betlémy Hradišťanu Jiřího Pavlici s Hodonínským symfonickým orchestrem a Smíšený pěveckým sborem.

Ilustrační foto.
Vánoce jsou finančně náročné. Úvěr ale může být špatným pánem