V pátek odpoledne se taková výjimečná příležitost naskytne v tenisovém Bors Clubu. Navíc díky ojedinělému loňskému triumfu českých tenistů i tenistek bude kromě Davis Cupu v Břeclavi k vidění i sesterský Fed Cup.

„Vystavíme oba poháry. Získat je na jeden den do Břeclavi nebylo zrovna snadné. Jedná se o velmi cenné trofeje, což platí zejména pro více než stoletý Davis Cup," řekl prezident Bors Clubu Luděk Mikulecký.

„Je to veliký sportovní symbol. Pro Břeclav a zvláště zdejší tenisty je to významná událost," přivítal páteční akci také starosta města Oldřich Ryšavý.

Kromě Davis Cupu přijede do Břeclavi i kapitán mužského tenisového týmu Jaroslav Navrátil. A také někdejší pátý nejlepší hráč světa Jiří Novák. „Odpoledne na našich kurtech ukáží vzorovou tréninkovou hodinu," láká veřejnost na zajímavou podívanou šéf tenisového areálu na sídlišti Na Valtické.

Páteční tenisový svátek na kurtech Bors Clubu začíná už od jedné hodiny odpoledne. Mezi hosty se objeví například i hokejový reprezentant Lukáš Krajíček, který v KHL obléká dres Minsku.

Spatřit na vlastní oči Davis Cup i Fed Cup bude pro tenisové nadšence z Břeclavi a okolí mimořádným zážitkem, který si jen málokdo nechá ujít. „Určitě se půjdu podívat. Kdo ví, kdy bude znovu příležitost vidět oba poháry pohromadě," potvrdil Břeclavan Daniel Beran.

Součástí pátečního programu bude i charitativní dražba sběratelsky cenných tenisových kousků. Jakých?

V nabídce je originální plakát a také mikina s podpisy všech hráček fedcupového týmu, dres podepsaný osobně Marií Šarapovovou, plakát s podpisy členů daviscupového týmu a mikina podepsaná Radkem Štěpánkem i Tomášem Berdychem.

„Dražby se může zúčastnit kdokoliv," vzkázal Mikulecký za nadační fond, který aukci pořádá. Výtěžek měl původně putovat na podporu mladých sportovců, ale nakonec je všechno jinak.

„Po záplavách je nasnadě, že naše podpora půjde především tímto směrem," naznačil.

V sobotu bude program na kurtech Bors Clubu pokračovat tenisovým dnem otevřených dveří. Na antuce se dopoledne znovu objeví i Novák s Navrátilem.

Program akce

pátek

13:00 – 18:00 vystavení Davis Cupu a Fed Cupu

16:00 – 17:00 ukázka tréninku – Jiří Novák, Jaroslav Navrátil

17:00 – 18:00 dražba předmětů tenisové reprezentace

sobota

10:00 – 12:00 ukázka tréninku – Jiří Novák, Jaroslav Navrátil