„Na místo jsme jeli už v pátek zeptat se, jestli není něco potřeba. Samozřejmě jsme se snažili, co nejméně překážet. Se starosty Vracova a Bzence jsme si rozdělili práci. Strážnice dodává na místo vody a další dvě obce se starají o jídlo. Na všem spolupracujeme s Českým červeným křížem," uvedla starostka Strážnice Renata Smutná. Jak doplnila, vody má město uskladněné u městského úřadu, odkud si je v případě potřeby hasiči berou. „Zatím byla praxe taková, že si brali tři sta lahví po čtyřech hodinách," dodala.

Zatímco v pátek dodával znaveným hasičům jídlo Bzenec, v sobotu jej vystřídal vedlejší Vracov. Podle starosty Bzence Pavla Čejky včera k hasičům dorazil na oběd guláš. „Jsem velmi vděčný za vstřícnost lidí. Ve Bzenci jsem v restauraci objednal ve tři hodiny guláš a už o šesti byl připravený ve várnicích. Převezli jsme je na místo, a chlapi všechno snědli," uvedl Čejka s tím, že na snídani dostali objednávku od Českého červeného kříže na tři sta baget. „Vracov dnes k obědu zajistil šest set kusů řízků. Právě se vrací ze štábu, abychom se domluvili na tom, co bude k večeři. Uvidíme, jak rozhodne velitel štábu v tom, kolik jednotek a jak dlouho na místě zůstane, abychom věděli, co a jak dál," doplnil starosta s tím, že na město se obracejí také podnikatelé, kteří na místo přivážejí další jídlo. „Dokonce jsme dnes dostali nabídku na zmrzlinu. Do terénu to asi nerozvezeme, protože by se roztekla, ale necháme je asi ve štábu, aby si je mohli hasiči rozebrat, jak se prostřídají na oběd," pousmál se Čejka.

Na místo ale podle zjištění Hodonínského deníku Rovnost přijíždějí i jednotlivci, kteří spontánně přivážejí pomoc. V sobotu tak na místo dorazil manželský pár, který rozdával připravené bagety a pití. Některé z místních žen zase pro hasiče napekly buchty či usmažily palačinky.