Nefunkční topení zkomplikovalo život i Evě Brimové. „Ze severní větve topení fungují jen dvě žebra i když jsem je pustila na maximum,“ upozornila.

Problémy v ulici způsobili topenáři, kteří tam už dva týdny montují ventily na regulaci tepla. Kvůli nim topení stále nejsou odvzdušněná a proto nedodávají teplo. „Firma, která opravu řeší, počítala s běžným začátkem topné sezóny. Teplárny ale termín zkrátily a nikoho neinformovaly,“ řekl za místní bytovou správu Zdeněk Řehoř.

Opravy podle místostarosty Brna-severu Rostislava Hakla byly nutné. „V minulosti si obyvatelé v ulici stěžovali na kvalitu dodávek tepla,“ sdělil.

Ilustrační foto.
V kraji chybí máslo, lidé si vyrábí i vlastní


Připustil, že představitelé městské části stanovili termín oprav na konec září záměrně. „Předpokládali jsme, že topná sezóna začne, stejně jako v minulých letech, až v polovině října,“ uvedl místostarosta Hakl.

Podle mluvčí brněnských tepláren Renaty Diatkové ale společnost chybu dřívějším začátkem vytápění neudělala. „Topná sezóna začíná už prvního září a teplárny nemusí na začátek topení nikoho upozorňovat,“ zdůraznila.

PAVLA HLOUŠKOVÁ
JIŘÍ KRÁL

Ilustrační foto.
Překvapivé výsledky průzkumu: Jihomoravané si pochvalují čisté ovzduší