Kniha o víně boduje ve světě. Práci jihomoravských odborníků ocenili v Paříži
Redakce
Jižní Morava - Z cenného úspěchu se mohou radovat autoři publikace o výrobě vína Vinařská technologie Josef Balík a Jan Stávek, kteří působí na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Mezinárodní organizace pro révu a víno jim za ni v Paříži udělila prestižní ocenění v kategorii enologie, což je nauka o víně a vinařství.
Ilustrační foto.
|
Foto: DENÍK/Michal Šupálek
Nejlepší publikace o víně vybírá světová organizace každý rok. „Zisk ocenění je pro nás úspěch. V knize popisujeme kompletní výrobu vína od hroznů až po láhev za pomoci starých i supermoderních technologií,“ řekl autor Stávek z Němčiček na Břeclavsku.
Kniha poslouží profesionálním i zájmovým vinařům „Víno dělám přes dvacet let, ale stále se je co učit. V knize objevuji novinky nebo si připomenu, co už jsem zapomněl,“ uvedl sklepmistr popického vinařství Sonberk Oldřich Drápal.
Podnikaví řemeslníci dostanou až sto tisíc korun. Na rozjezd vlastního podnikání
TEREZA KOŠŤÁLOVÁ