Záběry natočil v neděli, když Clintonová musela předčasně odejít ze shromáždění na počest obětí útoků z 11. září 2001. Cestou pryč ztratila rovnováhu a před pádem ji zachránila ochranka. „Nikomu jsem tím videem nechtěl ublížit ani pomoct," řekl Gažda Českému rozhlasu. Bývalý hasič z Lednice sám sebe označil za jejího fanouška.

Gažda, který žije ve Spojených státech už čtyřiadvacet let, za několik hodin získal celosvětovou slávu. „Vůbec mě nenapadlo, že to video bude mít takovou odezvu, mobil se mi nezastavil celou noc, mám šestadvacet tisíc přijatých zpráv. Lidi mi i vyhrožují, ale radši to nečtu," řekl pro DVTV.

Část Američanů ho kvůli videu obdivuje, část ho kritizuje. „Jste hrdina. Běžná média by se nechala oblbnout nemocnou Hillary. Vy jste se nenechal. Tohle je to, o čem je Amerika!" nešetřil nadšením v komentáři třeba Mike Cernovich.

Clintonová v úterý prohlásila, že se cítí dobře. „Jako každý, kdo někdy zůstal doma nemocný, i já dychtím po návratu do práce," napsala na svém facebookovém profilu. Zároveň přiznala, že podcenila zápal plic a neposlechla lékaře, kteří jí radili klid.

Gažda patří k fanouškům hokeje. Ve Spojených státech se živil jako řidič kamionu. A žije v Manasquanu v New Jersey.