Policista zneškodnil zatoulaného býka

Velké Pavlovice - Netradiční problém řešili policisté v polovině března u Velkých Pavlovic na Břeclavsku. Z tamního zemědělského družstva totiž utekl býk a pohyboval se poblíž dálnice D2. Marné byly všechny pokusy dostat zvíře zpět do ohrady. Kvůli hrozbě, že býk o váze několika set kilogramů vběhne mezi auta, ho jeden z policistů několika ranami ze své zbraně zastřelil. „V danou chvíli to byla jediná možnost, jak odvrátit nebezpečí, které hrozilo projíždějícím řidičům. Zásah se nakonec obešel bez jakéhokoliv ohrožení lidí," vysvětlila břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Kruh v obilí lákal zvědavce na pole

Boskovice - Velké pozornosti se těšil záhadný obrazec, který se koncem června objevil v poli pšenice v Boskovicích. Kruh slehlého obilí měl rozlohu zhruba šesti tisíc metrů čtverečních a lákal stovky lidí. Policii se tvůrce vypátrat nepodařilo.

Ona není on. Muž si na prostitutku hrál

Brno - Dvěma mužům slibovala v polovině září prostitutka v Brně potěšení a nakonec je okradla. Podvedení zákazníci přišli o několik tisíc korun. Největší překvapení na ně ale teprve čekalo. Zlodějka byl ve skutečnosti jedenadvacetiletý mladík, který se za ženu jen vydával. Na domnělou prostitutku, která ho okradla, upozornil jeden z nich. Podle popisu od obou okradených policisté přišli na to, že prostitutka je zmíněný mladík. „Podezřelého muže zanedlouho zadrželi. Skončil v cele a za krádeže mu hrozí až dvouleté vězení," uvedla tehdy brněnská policejní mluvčí Andrea Straková.

Otec přivedl svého syna na svět v autě

Novosedly - Těžko zapomenutelné chvíle prožil muž, který na začátku srpna v autě vezl svou těhotnou partnerku. Ta u Novosedel na Břeclavsku začala rodit. S komplikovaným porodem, při kterém dítě nešlo na svět hlavou napřed, a navíc na chvíli přestalo dýchat, pomohl otec. Náročnou situaci zvládl i díky pomoci operátorů. „Záchranný tým byl už na cestě, jenže žena začala rodit. Přes telefon pomohla porodní asistentka. Ačkoliv malý chlapec neměl ideální polohu, porod byl naštěstí rychlý," uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

Popletený Rins se radoval o kolo dřív

Brno - Psal se osmnáctý srpen letošního roku a pomalu se blížil konec cílové rovinky motocyklové Velké ceny České republiky 2014. Vedoucí závodník nejslabší kategorie Moto3 Alex Rins projížděl cílem jako první a radoval se z cenného vítězství. Bohužel pro něj hodně předčasně. Tehdy ještě osmnáctiletý španělský jezdec si totiž spletl počet kol a radoval se o jedno dřív, než měl. V závěrečném okruhu se pak propadl až na páté místo. Zbyly mu jen oči pro pláč. „U něj mě to hodně překvapilo, patří k těm pečlivějším závodníkům," komentoval jeho úlet motoristický expert Václav Svoboda.

VŠECHNY NETRADIČNÍ A KURIOZNÍ ZPRÁVY SI PŘEČTĚTE NA STRÁNKÁCH STŘEDEČNÍHO VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST.