Napoprvé ji však ke studiu nepřijali. „Zůstala jsem tedy na čas v Hodoníně. V té době těžce onemocněla babička, takže jsem se o ni starala. Poté jsem se přihlásila znovu, ale už jen do Prahy, kam mě to vždycky táhlo. A vyšlo to,“ doplňuje Schönová.

V Ordinaci v růžové zahradě hraje maminku desetileté holčičky. „Mám osmiletého syna, takže zas tak náročná role to nebyla,“ tvrdí umělkyně. Premiéra dílu, ve kterém se herečka objeví, je naplánovaná na čtvrtek dvanáctého dubna.

Ilustrační foto.
Záchranářům mají ulevit praktičtí lékaři. Nereálné, ani nemáme vybavení, oponují

Její úplně první role byla postava slečny Forsythové v dramatu Smrt obchodního cestujícího a to hned ve Stavovském divadle. „Sranda to pro mě opravdu nebyla. Na druhou stranu bylo strašně příjemné stát po boku Aloise Švehlíka a Věry Galatíkové a učit se od nich,“ vzpomíná s úsměvem herečka.

Diváci mohli herečku vidět i v seriálu Modrý kód, ve kterém ztvárnila postavu Burešové, která převrátila celou nemocnici vzhůru nohama. „Je to komediální role, což je moje parketa,“ směje se Schönová.

Fanoušky si získala také rolí psycholožky v oblíbeném televizním pořadu Soudy Kláry Slámové. „Docházela jsem k případům, kdy šlo o přidělení nezletilých dětí do péče matky nebo otce,“ doplňuje Schönová.

Na co však herečka vzpomíná obzvlášť ráda, je působení ve hře Balada o smutné kavárně, na které spolupracovala s Borisem Rösnerem. „Ztvárnila jsem v ní několik postav, ženy i muže. Hra měla opravdu velký úspěch,“ vzpomíná.

Ilustrační foto
Auto se řítilo Šardicemi i stodvacítkou. Rychlé řidiče teď zkrotí retardéry

Schönová se nevěnuje jen herectví. Vyzkoušela si i roli režisérky v divadle Romaneto, kde připravovala hry pro nejmenší děti.

V současné době natáčí pokračování řady úspěšného českého seriálu. „Jméno ale neprozradím, mohla bych to zakřiknout,“ tají herečka.