Míjeli rytířské ležení, středověkou krčmu a historické tržiště. Na udatných rytířích se blýskala historická zbroj. Hradní čeládka se starala o koně.

Akce s názvem Oživlý hrad Boskovice byla v režii brněnského klubu historického šermu Baštýři. Děti v sobotu dopoledne zabavila dvě představení. Jezdecká pohádka a Tahanice trůnová. Po obědě si pak příchozí vyzkoušeli školu šermu pro malé i velké.

Největší sraz amerik v České republice si užili fanoušci aut v jihomoravských Pasohlávkách. Lucky Cruisers Weekend, 10.-13. června 2021.
Burácení amerik na jižní Moravě. Mezi tisícovkou aut upoutal i Knight Rider

Vše pak ve tři odpoledne zakončil jezdecký rytířský turnaj Jana Ozora z Boskovic k poctě Jošta Lucemburského. „Byl to pěkný den. Nejsme na této akci poprvé a i tentokrát se nám tady moc líbilo,“ řekla jedna z návštěvnic Miriam Chudjaková ze Svitav.

Na hrad vyrazila se čtyřletým vnukem Christianem. „Líbili se mi rytíři a koně. A taky jsem střílel na hradě z luku,“ pochlubil se hoch. Rytířská akce v historických kulisách hradu pokračuje v Boskovicích i v neděli. První představení je na programu o půl jedenácté dopoledne.