Drlíková porotu zaujala carpacciem z červené řepy, mandlovým sýrem a kaviárem z ostružin. „Recept jsem připravovala ze sezonních zdrojů, vymyslela jsem jej tak, aby do sebe jednotlivé suroviny zapadly. Byly tam různé komponenty, jemný i křupavý prvek,“ popsala.

Na přípravu pěti porcí měli účastníci dvě hodiny. „Soutěž nám dala jedinečnou příležitost ukázat, že i veganské pokrmy mohou být gastronomickým uměním,“ poznamenal předseda České veganské společnosti,Martin Ranninger. Společnost soutěž vyhlásila.

Vítězství personál brněnského podniku potěšilo. I oni museli kvůli koronaviru zavřít. „Výhru oslavíme, až znovu otevřeme. I když se obávám, že to nebude brzy. Zatím prodáváme přes okýnko a rozvážíme. Lidé si objednají třeba veganské langoše, sendviče či burgry,“ dodala Drlíková.