„Jednotky opět celou noc procházely místo s termokamerami. Narazily na třicet drobných ohnisek, které se podařilo uhasit," sdělil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Velitel štábu Martin Červenka doplnil, že místo je již bez plamenů a nyní se neustále monitoruje a prolévá. „Vytváříme také valy z kořenů a písku," uvedl Červenka.

Z místa již odjely jednotky ze Slovenska. Odpoledne se mají na základny vrátit také jednotky ze Středních Čech a vzdálenějších míst. V úterý by se pak mohlo místo předat zpět správci.

Podle informací lesního správce Lesů České republiky Bohumila Pipala, začne podnik škody teprve zjišťovat. „Zatím to ale vypadá, že neshořelo dvě stě hektarů, ale o čtyřicet méně," uvedl Pipal.

Odhadovat zatím nechtěl ani přesný počet stromů, které požár zničil. „Stromy, u nichž hořely koruny, to nepřežijí určitě. Pravděpodobně stejný osud budou mít i ty, kterým shořely kořeny. Vše se musí vykácet. Ze zákona máme povinnost les obnovit do dvou let, pokusíme se ale, aby to bylo co nejdřív," reagoval Pipal.