Kromě pěstí použil i několik kopů, po nichž se dvojice napadených mužů poroučela k zemi. Třetímu se podařilo utéct. „Útočník byl jedenačtyřicetiletý cizinec s maďarským pasem. Byl opilý a značně agresivní, při dechové zkoušce mu hlídka strážníků naměřila 2,7 promile alkoholu,“ uvedl šéf Městské policie Boskovice David Krátký.

Opilý cizinec střízlivěl po zadržení přes noc v policejní cele. Po výslechu ho policisté druhý den propustili. Nyní je podezřelý z trestného činu výtržnictví. „Při vyšetřování incidentu vyšlo najevo, že muž přechodně pobývá v Boskovicích se svým nezletilým synem. Toho strážníci společně se sociální pracovnicí převezli do dětského domova v Brně,“ dodal Krátký.

Zámecký park v Blansku.
Do klidové zóny po Dukle tečou miliony. Úpravy zámeckého parku město nechystá

Útok na Masarykově náměstí zachytily policejní kamery. „Strašné. Ještě horší je to, že tam určitě byla spousta přihlížejících a nikdo napadeným nepomohl. Ale chápu, že v dnešní době to není žádná sranda se někoho zastat,“ okomentovala incident na sociální sítě Kateřina Buchalová Otavová.

Blanenskému deníku Rovnost se však přihlásil muž, který byl podle svých slov přímým svědkem incidentu. „S bratrem jsme zrovna jeli okolo. Bratr odtrhával útočníka od napadeného. A pak jsme jednoho napadeného muže odnášeli mimo silnici. To samé jsme také vypověděli na policii," uvedl muž.