Kdo je kdo? Odpovědi najdete v galerii.

Roušky nosí na veřejnosti i nejkrásnější ženy jižní Moravy a celé republiky.

Modelka a zpěvačka Eliška Bučková ze Strážnice na Hodonínsku si některé sama ušila, další dostala. „Mám krásné folklorní roušky od mojí maminky a dále roušky od značky Vip prádlo ze Strážnice, jejíž zakoupením podpoříte nadační fond dětské onkologie Krtek," řekla Deníku vítězka soutěže Česká Miss 2008.

Zpěvačka a modelka Jitka Boho si na Vysočině roušky i šije.
Dcera se s rouškou cítí jako superhrdinka, říká Jitka Boho

Bučková už se těší, až zase kolem sebe bude vidět úsměvné tváře bez roušek. „Upřímně? Není to nic pohodlného, nemohu říct, že roušky nosím ráda, ale jsou potřeba a chrání nejenom mě, ale hlavně ostatní," dodala jihomoravská kráska. Věří, že po překonání pandemie budou lidé silnější a pokornější.

ZPĚVÁK S ROUŠKOU

Zpěvák Petr Bende teď doma zpívá v obýváku a peče buchty pro rodinu. Vyfotil se i se zajímavou rouškou. „Když máte své úžasné nejbližší - ti najdou jedno hudební tričko a udělají vám muzikantskou roušku! Chraňme sebe, chraňme ostatní!"  napsal na svém Instagramu rodák z Újezdu u Rosic.

Ilustrační foto.
Důchodcům po Brně dobrovolníci rozvezli už pět tisíc obědů. Zdarma

Dráhový cyklista brněnské Dukly Tomáš Bábek, mistr Evropy a medailista z mistrovství světa, se v době karantény věnuje své dceři. „Chráníme se tak, že s malou chodíme ven pouze na uzavřenou zahradu před domem. A i tam v roušce, jelikož prostor slouží více lidí z domu. Když vyjedu na kolo, kde nikdo není, roušku si sundavám," pověděl sportovec.

Prevenci nákazy nepodceňuje. „Doma vše dezinfikujeme včetně telefonů. Ale především když přijdeme, tak si opravdu důkladně umyjeme ruce. Snažíme se posilňovat si imunitu.  To znamená kvalitní pestrá strava a hodně ovoce. K tomu vitamíny, ale nic extrémního jako megadávky céčka fakt ne," dodal Bábek.

Dezinfekce veřejných prostor v centru Brna na náměstí Svobody.
Armáda čističů vtrhla do Brna. Podívejte se, jak dezinfikují náměstí Svobody