Na místo ihned vyjela nejbližší policejní hlídka a podezřelý předmět střežila. „Pyrotechnik se dostavil v deset hodin večer a konstatoval, že se jedná o skutečně funkční ruční útočný granát německé výroby. Nebezpečnou věc převzal a odvezl k odborné likvidaci,“ přiblížila mluvčí.

Ilustrační foto
Řidič při couvání srazil šestašedesátiletou ženu. Po pádu krvácela z hlavy

Ve středu dopoledne přijali policisté další obdobné oznámení. „Muž uklízel půdu na chalupě v Božicích a nalezl předmět připomínající munici. Věc vzal, přenesl do dílny na stůl a teprve potom se nás obrátil. Policejní specialista uvedl, že se jedná o dělostřelecký granát, proto jej převzal a odvezl,“ doplnila Drahokoupilová.

Policie v souvislosti s aktuálními nálezy munice upozorňuje lidi, že je nebezpečné s takovými předměty manipulovat. „Nalezenou munici rozhodně neberte a nikam ji nepřenášejte. Nechte ji ležet a ihned volejte linku 158,“ připomněla zásady správné reakce na nález Drahokoupilová.

Po čtyřech měsících vyšetřování uzavřeli policisté vyšetřování požáru historického mlýna ve Vranově nad Dyjí. Dle šetření požár vznikl technickou závadou na elektroinstalaci a nebylo zjištěno cizí zavinění.
Příčina požáru historického mlýna? Závada na elektroinstalaci, tvrdí policie