V roce 2015 mi začal úplně nový život. Nejdůležitější změnou, která nastala, bylo narození syna. S ním si teď užívám každý den, ačkoli začátky, a to zejména těhotenství a porod, nebyly vůbec jednoduché. Vojta se narodil 17. června, ale den předtím jsem musela odjet do Brna kvůli komplikacím. Tam jsem nakonec také rodila. Dva dny poté, co syn přišel na svět, jsem ležela na anesteziologicko-resuscitačním oddělení a on na dětském. Následovalo ještě pět dní pobytu v nemocnici. Během nich se ale dal náš zdravotní stav do pořádku a mohli jsme se vrátit do Vyškova.

Prvních čtrnáct dní nás doma ještě někdo musel hlídat, takže s námi byl i manžel. Navíc jsem brala hodně léků, protože mi selhala játra.

Celkově byl tedy průběh těhotenství i porodu trochu komplikovanější a chvíli jsem přemýšlela i o tom, že se po narození syna vrátím do práce, ale když jsme pak všechno zvládli, tak jsem si řekla, že zůstanu doma. A určitě jsem udělala dobře. I přes trochu negativní zážitky je všechno moc fajn a syn je pro mě i partnera největší radost, která se nám přihodila.

Tento rok mi tedy přinesl zejména Vojtíška, který je teď největším štěstím mého života. Spolu s prvním dítětem přišel ale také nový byt ve Vyškově a plno nových přátel, hlavně maminek z regionu.

Marcela Vaněrková, 29 let, mateřská dovolená, Vyškov


DALŠÍCH 5 PŘÍBĚHŮ NAJDETE VE STŘEDEČNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST. PŘEČTETE SI:

Příběh pětadvacetiletého podnikatele z Brna, který se oženil s dívkou, kterou poznal na vysoké škole

Příběh bývalé ředitelky Muzea Blansko, která letos odešla do důchodu

Příběh mladé ženy z Hodonína, která nastoupila po vystudování vysoké školy do své první práce

Příběh studenta, který se po čtyřiadvaceti letech života v šestitisícových Hustopečích a mnohaletém únavném dojíždění rozhodl přestěhovat do Brna. Poprvé do svého

Příběh muže ze Znojma, který letos oslavil výjimečné narozeniny. Je mu 102 let