Řízení na zasněžené silnici nezvládla krátce před devátou hodinou sedmapadesátiletá řidička na Blanensku. „Vyjela za silnice a s autem se převrátila na střechu. Ona i její spolujezdec utrpěli lehká zranění," popsala mluvčí blanenských policistů Iva Šebková.

Další nehoda, o které mluvčí informovala se stala před polednem na silnici mezi Blanskem a Šebrovem. „Sedmadvacetiletý řidič při průjezdu levotočivou zatáčkou nezvládl své auto, dostal smyk, vyjel ze silnice a přední částí skončil v řece Svitavě," uvedla Šebková. Při havárii se nikdo nezranil. Do řeky neunikly žádné látky.

Nebezpečně vypadala i nehoda, která se stala krátce po osmé hodině ráno ve Znojmě. „Naše jednotka pomocí navijáku musela vytáhnout auto, které sjelo ze silnice a hrozilo, že spadne z mostu do železničních kolejí," sdělil operační důstojník hasičů.

V Brně řidiči na sněhem pokrytých silnicích havarovali od půlnoci do dvou hodin odpoledne desetkrát. „Většinou se jednalo o menší nehody. Jedna řidička utrpěla lehké zranění, když autem v Králově Poli nabourala do pouliční lampy," sdělila mluvčí brněnských policistů Andrea Straková. Dodala, že velký nárůst nehod policisté nezaznamenali možná i proto, že se řidiči poučili z předchozích dní.

Na tom, aby dopravních nehod bylo co nejméně, od půlnoci pracovali i silničáři. Jen v Brně spotřebovali do tří hodin odpoledne sedm set tun posypových materiálů. „V současné době jsou silnice v naší správě převážně holé a mokré, pouze místy, kde ještě údržbu dokončujeme, je možné zaznamenat nižší vrstvu rozbředlého sněhu," uvedl před třetí hodinou provozní ředitel Brněnských komunikací Leoš Chasák. Dodal, že řidičům nadále doporučuje opatrnou jízdu.

Podle meteorologů má s přestávkami sněžit celý den. „Místy napadne deset až patnáct centimetrů nového sněhu, přechodně se mohou tvořit i sněhové jazyky," upozornil Milan Šálek z brněnské pobočky Českého hydrometeorolo­gického ústavu. Teploty se podle něj budou pohybovat od minus tří do plus jednoho stupně.

Pět až patnáct centimetrů nového sněhu očekávají meteorologové také ve středu. „Od severovýchodu ale budou srážky ustávat," podotkl Šálek.