Podle webu policie se přes noc utvořila asi 400 metrů dlouhá ledovka na ulici Hviezdoslavova v Brně. Na místo vyjel posypový vůz. V ulici v noci prasklo vodovodní potrubí. Bez vody je ale pouze trafostanice.

Podle mluvčí energetické společnosti E.ON Boženy Herodesové nejsou dodávky elektrické energie přerušené. Podle dispečera brněnských vodáren ledovka nesouvisí s havárií potrubí.

Policie varuje na svém webu na překážky a omezení na silnicích. Například na spadlé stromy přes cestu nebo poškozené sloupy elektrického vedení.

Silný vítr způsobil v noci z pátku na sobotu další problémy
Na jižní Moravě v noci na sobotu silný vítr způsobil další problémy. Například ve Znojmě uvolnil plechovou střechu domu, která pak v osmimetrové výšce poškodila elektrické vedení. ČTK to řekl mluvčí jihomoravských hasičů Petr Přískaský. Podle něj ale hasiči už nevyjížděli tak často jako minulou noc.

Vítr přinesl na Znojemsku i další škody. Hasiči museli odstraňovat spadlý sloup telefonního vedení na vozovce. V Ladné na Břeclavsku vítr odnesl z jednoho z objektů místního ranče střechu.

Energetici už stihli od pátku odstranit všechny větší škody v terénu. "Žádné velké problémy nemáme, pár výpadků je na nízkém napětí, ale to jsou jen chaty a chalupy. Lidé nám výpadky hlásí, když na místo přijedou. Domácnosti mají dodávky energie bez problémů," uvedla mluvčí společnosti E.ON Božena Herodesová.

Silný vítr přinesl do Česka orkán Xaver. Na mnoha místech země způsobil problémy; především vyvracel stromy. Hasiči v noci na sobotu v Jihomoravském kraji také odstraňovali spadlé větve ze silnice.